Moja domowa dżungla ;)
- chabermona
- 500p

- Od: 30 sty 2009, o 11:58
Re: Moja domowa dżungla ;)
E-w-u
Właśnie o takiej płytce mówię. U mnie pomogła. Najpierw padają muszki przez co nie niosą jajek. A potem chyba i te w doniczce . Najważniejsze, że już nie mam tego paskudztwa.
Życzę wygranej walki.
Właśnie o takiej płytce mówię. U mnie pomogła. Najpierw padają muszki przez co nie niosą jajek. A potem chyba i te w doniczce . Najważniejsze, że już nie mam tego paskudztwa.
Życzę wygranej walki.
Monika poszukująca Aspidistr, sansewierek, stefanotisa i anturiów
Doniczkowi domownicy Moniki
Doniczkowi domownicy Moniki
Chabermono Dziękuję za info. Nie omieszkam spróbować. Mam nadzieję że i u mnie poskutkuje.
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
Nie wiem który pierwiosnek jest najładniejszy, ale z pewnością żółty to gigant
Czekam na polepszenie pogody bo jak na razie to strasznie marnieją. Im szybciej pójdą na działkę, tym lepiej dla nich. Nie lubią rosnąć w domu..
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
- elaipawel4
- 1000p

- Od: 23 lis 2009, o 16:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pwenie ze tak w domu nie jest dobrze ale chyba wszyscy czekamy na te choć troszkę cieplejsze dni.
Ela
Zaglądnijcie ''Jestem nowa''
A zobaczcie co ja mam

i już prawie

a także ostatnio przesadzone cymbidium, z którym nie mogę znaleźć wspólnego języka (połowa babci już 2x kwitła...) i mini grudniczek(?) zwinięty przy okazji ;) łososiowy chyba

i już prawie

a także ostatnio przesadzone cymbidium, z którym nie mogę znaleźć wspólnego języka (połowa babci już 2x kwitła...) i mini grudniczek(?) zwinięty przy okazji ;) łososiowy chyba

Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
Prawdziwa wiosna 
- elaipawel4
- 1000p

e-w-u śliczna wiosna jak hipcio zakwitnie to wrażenie murowane, hibi wspaniały , grudniki pomyliły porę ale to nie przeszkadza bo u mnie także
za storczyka trzymam kciuki dasz radę 
Ela
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
O ile roślinek szykuje się do kwitnienia
Z niecierpliwością czekam na pełen rozkwit
Widok pewnie będzie niesamowity 
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
- elaipawel4
- 1000p

Jak wy robicie te zdjęcia tak blisko? Jak ja robię to sie rozmazują i nic nie widać 
Ela
- daka
- 1000p

- Od: 10 lut 2010, o 17:29
Świetne te kaktusy,a jak zakwitł ten biały. 
Piękny echinopsis 
Elu ja też dopiero niedawno doczytałam przypadkiem. Nie wiem jak u ciebie ale u mnie w aparacie jest taka ikonka tulipana i po jej wciśnięciu można śmigać własnie takie zbliżone zdjęcia 
Damianie ale że który wg Ciebie jest biały? ;) bo oba mają białe kolce lub futerko
Tomku Byłby piękny jakby grzecznie kwitł co roku. Mam ich chyba z 4, a tylko 2 kwiatki były i na dodatek tylko jednego widziałam... Ale jeszcze ja sie jeszcze z nimi rozprawie
Damianie ale że który wg Ciebie jest biały? ;) bo oba mają białe kolce lub futerko
Tomku Byłby piękny jakby grzecznie kwitł co roku. Mam ich chyba z 4, a tylko 2 kwiatki były i na dodatek tylko jednego widziałam... Ale jeszcze ja sie jeszcze z nimi rozprawie
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
Elu, pierwsza to mammillaria gracilis, jest bezproblemowa i kwitnie co roku nawet nie zimowana.
Druga to też mammillaria ale nie wiem, podobna troszkę do cefalocereus starczy ale to na pewno nie to, śliczny okaz
Ostatni to echinopsis jak pisała Reva, zazdrość bierze oczywiście pozytywnie jak tak kwitnie :P
W moim aparacie jest pokrętło, narysowany kwiatek trzeba przekręcić na to ustawienie , zdjęcia można robić w odległości 70cm. Zależy oczywiście od modelu, poszukaj może coś takiego jest i w twoim. Zobacz na pw.
Druga to też mammillaria ale nie wiem, podobna troszkę do cefalocereus starczy ale to na pewno nie to, śliczny okaz
Ostatni to echinopsis jak pisała Reva, zazdrość bierze oczywiście pozytywnie jak tak kwitnie :P
W moim aparacie jest pokrętło, narysowany kwiatek trzeba przekręcić na to ustawienie , zdjęcia można robić w odległości 70cm. Zależy oczywiście od modelu, poszukaj może coś takiego jest i w twoim. Zobacz na pw.
- daka
- 1000p

- Od: 10 lut 2010, o 17:29
Chodziło mi o to ostatnie zdjęcie z tym dużym białym kwiatem.