Po wytłumaczniu, że to też storczyk, nie mógł uwierzyć! Długo się wahał, czy nie kupić, ale pieniążki mieliśmy przeznaczone na coś innego. Ale wiem, że będę mogła to kiedyś bezkarnie kupić Roślinki Małgosi
- Leśny Duch
- 1000p

- Od: 10 lut 2009, o 12:40
to Dendrobium cudne! Mój M nie lubi storczyków, ale jak raz byliśmy w ogrodniczym, patrzę - stoi gąszcz takich roślin. Ja sobie powzdychałam, ale nic nie mówię (wokół stado falków). Mój M patrzy na nie zdegustowany i nagle ujrzał to dendrobium - oczy mu się zaświeciły, podbiegł, podniósł i mówi: "No widzisz, to jest łądny kwiat, a nie jakieś tam brzydkie storczyki"
Po wytłumaczniu, że to też storczyk, nie mógł uwierzyć! Długo się wahał, czy nie kupić, ale pieniążki mieliśmy przeznaczone na coś innego. Ale wiem, że będę mogła to kiedyś bezkarnie kupić 
Po wytłumaczniu, że to też storczyk, nie mógł uwierzyć! Długo się wahał, czy nie kupić, ale pieniążki mieliśmy przeznaczone na coś innego. Ale wiem, że będę mogła to kiedyś bezkarnie kupić Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- ktoś
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 lis 2008, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Małgosiu piękne storczykowo u Ciebie
. Dla mnie to trudna sztuka , ponieważ mój pierwszy i ostatni storczyk zaatakowały wełnowce , a ja nie potrafiłam sobie z tym poradzić ( nie wiedziałam ,ze jest takie sympatyczne i mądre forum
)
Chociaż , nie powiem , bardzo mnie kuszą - będę je podziwiała u innych i w sklepach .
Za fiołeczka na razie dziękuję , ale jak tylko moje zakwitną i okaże się ,że takiego pięknego mi brakuje , to przypomnę się i wyślę coś na wymianę
.
Chociaż , nie powiem , bardzo mnie kuszą - będę je podziwiała u innych i w sklepach .
Za fiołeczka na razie dziękuję , ale jak tylko moje zakwitną i okaże się ,że takiego pięknego mi brakuje , to przypomnę się i wyślę coś na wymianę
- karolaipiotr

- Od: 5 lut 2009, o 20:29
Ale śliczny!!! Co do cebuli to moja pierwsza też długo stała i myślałam , że nic już z tego nie będzie.Potem jak poszłaaa, oj było na co patrzeć:-)Twoja tez na pewno ruszy:-)
Karolina
Moi zieloni przyjaciele-część 1
Moi zieloni przyjaciele-część 1
Dziękuję za odwiedzinki
Aniu dzięki, jak tylko się wyrobię z "pracą domową"
to będę kombinowac z tym linkiem
treissi śliczności były, ale trzeba było dokładnie oglądać, kilka było strasznie zalanych, praktycznie bez korzeni,
Leśny Duchu to dendrobium na dodatek pięknie pachnie, jeszcze jeden powód żeby się zakochać. Mojemu M. spodobały się cymbidia, cena była obłędna 120 zł
już chciał kupować, z żalem musiałam go powstrzymać - zajmują zbyt wiele miejsca a w naszym blokowym mieszkanku to wiadomo
Danusiu ja na razie odpukać nie mam problemu z szkodnikami, ale jak się kupuje jakiegokolwiek kwiatka w sklepie to jest ryzyko, dlatego moje na początek przechodzą kwarantannę
Karola witaj
ja też niecierpliwie czekam na hipka, opieka nad roślinami niesamowicie uczy pokory i cierpliwości ;:228
Aniu dzięki, jak tylko się wyrobię z "pracą domową"
treissi śliczności były, ale trzeba było dokładnie oglądać, kilka było strasznie zalanych, praktycznie bez korzeni,
Leśny Duchu to dendrobium na dodatek pięknie pachnie, jeszcze jeden powód żeby się zakochać. Mojemu M. spodobały się cymbidia, cena była obłędna 120 zł
Danusiu ja na razie odpukać nie mam problemu z szkodnikami, ale jak się kupuje jakiegokolwiek kwiatka w sklepie to jest ryzyko, dlatego moje na początek przechodzą kwarantannę
Karola witaj
- myszorek

- Od: 5 cze 2007, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękny nabytek wskoczył Ci do koszyka ;)
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
- rastharsis
- 200p

- Od: 20 sie 2008, o 22:56
Fidelis, coraz piękniej się u Ciebie robi.
Przepiękne storczyki wybierasz, mają takie niecodzienne kolory. Dendrobium między nimi przycupnęło takie urocze.
Ale Ty wiesz czego ja najbardziej wyczekuję...
Ze swoimi frezyjkami poczekam do maja, bo chcę, by zakwitły dopiero pod koniec sierpnia, na urodziny mamy. 
Ale Ty wiesz czego ja najbardziej wyczekuję...
- koniczynka

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
Gosiu witaj! Ja już się strasznie nie mogę doczekać wiosny, sadzenia pelargonii na balkonie, ach.. a tu u mnie za oknem huragan
Sabinko te moje frezje oszalały chyba, już się pokładają. Moja mama ma urodziny w maju więc chyba nie zdążę. Pamiętaj nie za płytko wsadzić, żeby się nie wywracały bo naprawdę długaśne rosną
Sabinko te moje frezje oszalały chyba, już się pokładają. Moja mama ma urodziny w maju więc chyba nie zdążę. Pamiętaj nie za płytko wsadzić, żeby się nie wywracały bo naprawdę długaśne rosną
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- Andziax007