Kolekcja Agaty :-)))
-
- 100p
- Od: 16 lut 2009, o 11:54
Jestem pod ogromnym wrażeniem Twoich okazów.
po prostu szok.
patrząc na nie wiem, że jeszcze bardziej kocham te roślinki. masz je tak różnorodne i wyjątkowe.. a Orchidarium...gratuluję
nie no po prostu brak mi słów...od razu o takim zamarzyłam. czy mogłabyś mi napisać ile wszystkich masz storczyków?
oj będę tu jak najczęściej zaglądać...
po prostu szok.

patrząc na nie wiem, że jeszcze bardziej kocham te roślinki. masz je tak różnorodne i wyjątkowe.. a Orchidarium...gratuluję

oj będę tu jak najczęściej zaglądać...

a jak dużo miejsca Ci ono zajmuje? mogłabyś podać wymiary i czy znajduje się ono w domu, czy ma wydziole jakieś inne miejsce? . to twój własny pomysł czy czymś konkretnym się zainspirowałaś?
ajajaj
ale się na to nakręciłam, dzięki niemu można zrobić więcej miejsca na parapetach. mnie interesują różnego rodzaje rozwiązania pozwalające na jak najlepsze zagospodarowanie przestrzeni. dotąd chodziły mi po głowie różne kwietniki, pułeczki, które widziałam na forum ale to Twoje orchidarium jest niewiarygodne
dzięki tego typu pomysłom będę mogła pozwolić sobie na o wiele więcej falków... ja nie mam obecnie za dużo miejsca a są i inne roślinki i coraz by się coś chciało ale trzeba myśleć racjonalnie
i dlatego przez ten swój racjonalizm mam na razie tylko 3 falki... ale niech tylko przyjdzie cieplutka wiosna i nie będzie trzeba kombinować z przetransportowaniem roślinki do domu to się rozszaleję... już to czuje 
ajajaj

- agata0806
- 1000p
- Od: 11 lut 2009, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasicqa moje orchidarium stoi na szafce, oczywiście w domu,tak się złożyło że wymiarami pasowało idealnie..
Wys.50cm,szer.40cm.dł.100cm
To było robione tak na szybkiego bo dzisiaj bym zamówiła wyższe..Robił mi je facet ze śląska,także ja miałam już gotowe..
Mimo że je mam to i tak brakuje mi miejsca i też myślę o półeczce w oknie ;:6
Pestka orchidarium jest zrobione z terraruim..
Wys.50cm,szer.40cm.dł.100cm
To było robione tak na szybkiego bo dzisiaj bym zamówiła wyższe..Robił mi je facet ze śląska,także ja miałam już gotowe..
Mimo że je mam to i tak brakuje mi miejsca i też myślę o półeczce w oknie ;:6
Pestka orchidarium jest zrobione z terraruim..

- agata0806
- 1000p
- Od: 11 lut 2009, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki że Wam się podoba..Jak by co to mogę dać namiar i będziecie miały zrobione podobnie jak ja..A potem do Was przyjdzie kurierem..Chociaż jak bym miała teraz zakładać to zrobiła bym sobie sama,oświetlenie które mi założył strasznie się grzało i jakieś stare świetlówki założył a miały być nowe,temp.w orchidarium dochodziła do 30 C no i sama musiałam dokupić odpowiednią świetlówkę a jest to Life-Glo która emituje naturalne białe światło,stymuluje wzrost roślin a w porze południowej symuluje światło słoneczne ;:6
No i są zamontowane dwa wiatraczki komputerowe żeby był ruch powietrza..
No i takie bajery jak wodospad który z mężem musieliśmy przerabiać bo ciekło i woda dostawała się do podłoża i mogło by gnić ale teraz jest ok..Niedawno włożyłam jeszcze zamgławiacz i włączam go raz dziennie..Storczyki rosną i widać to w oczach..No tu nasza koleżanka Agnieszka Co tez właśnie jest w trakcie urządzania swojego orchidarium i również się pozbyła rybek.. ;:83
Wynosząc je do sklepu oczywiście
No i są zamontowane dwa wiatraczki komputerowe żeby był ruch powietrza..
No i takie bajery jak wodospad który z mężem musieliśmy przerabiać bo ciekło i woda dostawała się do podłoża i mogło by gnić ale teraz jest ok..Niedawno włożyłam jeszcze zamgławiacz i włączam go raz dziennie..Storczyki rosną i widać to w oczach..No tu nasza koleżanka Agnieszka Co tez właśnie jest w trakcie urządzania swojego orchidarium i również się pozbyła rybek.. ;:83
Wynosząc je do sklepu oczywiście