Ogród Idy74 2009r cz.1
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- giga45
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
Iduś wiem, że na wyjeździe jesteś, ale potem to mnie nie będzie do wieczorka więc zapytam. czy masz jakies doświadczenie z pomidorkami żółtymi nie znam nazwy. Warto siać??
I zdecydowałam sie na wiciokrzew i jeszcze Hania podała mi nazwy róż do cienia.Teraz tylko odpowiednich odmian poszukac i już.
Pozdrawiam i do wieczorka :P
I zdecydowałam sie na wiciokrzew i jeszcze Hania podała mi nazwy róż do cienia.Teraz tylko odpowiednich odmian poszukac i już.
Pozdrawiam i do wieczorka :P
- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
Wita, witam cieplutko na Tym przyjaznym forum 
Powiedz mi czy te niezapominajki to tak same sie rozsiewają? Piękne są. Miałam takie w połączeniu z niecierpkami - pięknie wyglądały ale szybko uschły. Były w koszyku wsadzone. I teraz nie wiem czy źle podlewałam czy też mają określony termin kwitnienia?

Powiedz mi czy te niezapominajki to tak same sie rozsiewają? Piękne są. Miałam takie w połączeniu z niecierpkami - pięknie wyglądały ale szybko uschły. Były w koszyku wsadzone. I teraz nie wiem czy źle podlewałam czy też mają określony termin kwitnienia?

-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krzysiu ,a awokado to po prostu się zajadam (PRZEPIS -DOJRZAŁE AWOKADO ,MUSI BYĆ BARDZO MIĘKKIE I ZIELONE CIEMNE,pokroić w cienkie paseczki ,posypaćTYLKO solą ,mozarella z lidla kuleczki ,posypac solą i bazylią ,i do tego czerwone winko )POEZJA
Jacku mroże truskawki ,maliny żółte i czerwone ,poziomki ,a jak nie mam lodu to właśnie to wrzucam do drinków ,kolorowo i z pomysłem ,a najbardziej do martini
GIGA wiciokrzew super ,jak stopnieje śnieg ,dzisiaj kurcze znowu dosypało ,to zobaczę może u mnie są odrosty to ci podeślę ,mam dwa kolory
EDYTKO niezapominajki same mi się wysiewaja ,jak przekwitną to suszki zbieram ,a potem chodzę po całym ogrodzie i potrząsam nimi w różnych miejscach,i tak rosną mi od lat . 

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Witaj Ido!
Muszę Ci powiedzieć że wiosenne zdjęcia na pierwszych stronach Twojego wątku chwyciły mnie za serce. Chodzi mi o te na których są tulipany i niezapominajki. Na mojej poprzedniej działce miałam ponad trzysta tulipanów i niezapominajki które rosły tam gdzie się zasiały i wiosną mój ogródek wyglądał jak otulony przez błękitne chmurki. Obecna działka jest chyba zbyt sucha. Ale pracujemy nad tematem niezapominajek i nie tracimy nadziei. Przyznaję się że na razie obejrzałam tylko zdjęcia, naprawdę nie masz powodów do żadnych kompleksów. Ja naprawdę najlepiej lubię takie naturalne ogrody. Pozdrowienia z Kaszub - Maria
Muszę Ci powiedzieć że wiosenne zdjęcia na pierwszych stronach Twojego wątku chwyciły mnie za serce. Chodzi mi o te na których są tulipany i niezapominajki. Na mojej poprzedniej działce miałam ponad trzysta tulipanów i niezapominajki które rosły tam gdzie się zasiały i wiosną mój ogródek wyglądał jak otulony przez błękitne chmurki. Obecna działka jest chyba zbyt sucha. Ale pracujemy nad tematem niezapominajek i nie tracimy nadziei. Przyznaję się że na razie obejrzałam tylko zdjęcia, naprawdę nie masz powodów do żadnych kompleksów. Ja naprawdę najlepiej lubię takie naturalne ogrody. Pozdrowienia z Kaszub - Maria
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu dziękuję Ci za te ciepłe słowa .Te niezapominajki rzeczywiście robią wrażenie w połączeniu z taka ilością tulipanów.Miałam już tyle razy plany zmiany i uporządkowania tych wszystkich cebul ,ale szkoda mi bo już mi się nie da drugi raz tak naturalnie posadzić.A niezapominajki rosną po prostu wszędzie .
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 5 lut 2009, o 10:41