dzięki za odwiedziny i teraz wpadłam na zwiedzanie do ciebie masz piekne roślinki a jak się patrzy na bazie to wiadomo że już niedługo wiosna jeszcze chyba 26 dni 8)
Nie tylko mi uciekły zdjęcia, więc zamieszczam je jeszcze raz. Aloesik dostał juz nazwę i nową doniczkę Bardzo jestem dumna ze zroślichy, odkąd jest ze mną przyrosły jej 2 listki. Dostałam też grubcia Natomiast mam kłopot z bluszczem nie znam jego nazwy, teraz jest bardzo łysy ale zaczyna odbijać :P , mam nadzieję że będzie na lato prezentował się tak jak podczas zakupu.
To nie jest bluszczyk, ale senecio - starzec. Sukulent. W internecie znalazłam takie coś: http://dom.gazeta.pl/ogrody/1,72157,5117806.html
Senecio macroglossus, a przynajmniej bardzo jest do niego podobny.
Nie wiem jak reszta forumowiczów ale ja dzisiaj poczułam wiosnę i zabrałam się za porządki na balkonie. Odkryłam iglaki. podlałam je troszeczkę więc myślę że nic przez noc im nie zaszkodzi. Byłam też na zakupach i kupiłam Clivie, niestety była bardzo przelana , na pewno nie podleję jej przez najbliższe 2 tygodnie.
Witaj Lenko pozdrawiam Cię słoneczną pogodą już niedługo i ruszymy do pracy pełną parą A że kwiatek przelany to dziwne... mnie po prostu złość bierze jak w tych sklepach wysuszone wszystko na wiór i nikt o to nie dba, a potem przebiórka i na śmietnik wywalają... ja bym to uratowała...
Przelany był i to bardzo więc dzisiaj wziełam się za przesadzenie go do nowej ziemi. Jak również wczoraj zakupiłam kaktusika, niestety M zdążył wywalić naklejkę z nazwą . Chameaedora wypuściła nowy pęd
Powiem też że mój termometr pokazuje na 3piętrze 20 stopni w słoneczku