Udanego piątku
Agawa walczy w ogrodzie
-
BOzENA1542
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Agawa
- 1000p

- Od: 4 wrz 2008, o 10:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję dziewczyny wszystkim za miłe słowa, aż mi sie lżej na duszy zrobiło. Długo siedziałam wczoraj w pracy, i czasu aby zajrzeć na forum, a tu tyle gości
KDanuta- chyba warto sie skusić, i cena atrakcyjna, i sadzonka dorodna.
hal1959- pustynnik chcę posadzić niedaleko oczka.. śliczne igiełki
Halinko- ta moja buźka zazwyczaj roześmiana, jak to mój synek stwierdził.... miły i przystojny to ja jestem po Tacie, ale rozrabiaka po mamie ;:106
Ida74- z tym moim cięciem to musze ostroznie, w zeszłym roku posadziłam różę, cichnęłam i nie kwitła
Hania SC- ja mam taką nadzieję, że bedzie ślicznie i nawet ta praca mnie nie przeraża.
Agness - też cieszę sie z paczki... chociaż jeszcze nic nie widać, ale już zaczynam sobie planować gdzie co posadzę.
Ania 11- te irysy urzekły mnie właśnie kolorem, i oczywiście są to cebulowe
Dala a jakże powklejam, sporo w tych zakupach dalii, no i skusilam sie na pustynnika o żółtym kolorze i pomarańczowym.
KDanuta- chyba warto sie skusić, i cena atrakcyjna, i sadzonka dorodna.
hal1959- pustynnik chcę posadzić niedaleko oczka.. śliczne igiełki
Halinko- ta moja buźka zazwyczaj roześmiana, jak to mój synek stwierdził.... miły i przystojny to ja jestem po Tacie, ale rozrabiaka po mamie ;:106
Ida74- z tym moim cięciem to musze ostroznie, w zeszłym roku posadziłam różę, cichnęłam i nie kwitła
Hania SC- ja mam taką nadzieję, że bedzie ślicznie i nawet ta praca mnie nie przeraża.
Agness - też cieszę sie z paczki... chociaż jeszcze nic nie widać, ale już zaczynam sobie planować gdzie co posadzę.
Ania 11- te irysy urzekły mnie właśnie kolorem, i oczywiście są to cebulowe
Dala a jakże powklejam, sporo w tych zakupach dalii, no i skusilam sie na pustynnika o żółtym kolorze i pomarańczowym.
-
magnolia15

- Od: 26 sty 2009, o 14:53
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne te pustynniki. Ale w tym roku już nie kupuję, za dużo poszalałam.

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Witam Cię Agawo poranną kawą.

Piękny pustynnik. Chyba się zaraziłam! Powiedz tylko czy na piachach może rosnąc?

Piękny pustynnik. Chyba się zaraziłam! Powiedz tylko czy na piachach może rosnąc?
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
- Agawa
- 1000p

- Od: 4 wrz 2008, o 10:33
Grażynko, specjanie sprawdzałam, bo u mnie ziemia raczej piaszczysta
W naszych warunkach klimatycznych mięsiste korzenie narażone są na przemarzanie, a także na zagniwanie, szczególnie podczas słotnych, długotrwałych jesieni. Dlatego też, aby cieszyć się co roku imponującymi pustynnikami, należy je sadzić na glebach piaszczystych, o dobrej przepuszczalności, unikać miejsc, w których utrzymuje się wysoki poziom wód gruntowych. W zimie powinno się okryć pustynniki stroiszem, a ponadto dobrze jest zabezpieczyć je folią przed nadmierną ilością wód opadowych.
W naszych warunkach klimatycznych mięsiste korzenie narażone są na przemarzanie, a także na zagniwanie, szczególnie podczas słotnych, długotrwałych jesieni. Dlatego też, aby cieszyć się co roku imponującymi pustynnikami, należy je sadzić na glebach piaszczystych, o dobrej przepuszczalności, unikać miejsc, w których utrzymuje się wysoki poziom wód gruntowych. W zimie powinno się okryć pustynniki stroiszem, a ponadto dobrze jest zabezpieczyć je folią przed nadmierną ilością wód opadowych.
- Raczek

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Faktycznie śliczny ten pustynnik.
Jak byłyśmy z Izą-Tu.ja na targach w Starym Polu jesienią to były pustynniki.
Ich kłącza wyglądały jak duże pająki.Czemu ja sobie chociaż jednego nie kupiłam.
Jak byłyśmy z Izą-Tu.ja na targach w Starym Polu jesienią to były pustynniki.
Ich kłącza wyglądały jak duże pająki.Czemu ja sobie chociaż jednego nie kupiłam.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
Witaj Lidziu, trafiłam i ja do ciebie. Jestem pod wielkim wrażeniem jak szybko i sprawnie uporałaś się z otoczeniem. Doskonale cię rozumiem i potrafię docenić ogrom włożonej pracy gdyż ja dopiero zakładam ogród (mam jedną dużą rabatę) wiele roślin do posadzenia i całe mieszkanie w siewkach. Twoje rabatki są doprawdy imponujące zważywszy na ich wiek. Już sobie wyobrażam jak będzie pięknie za kilka lat. A kanny i dalie... no cóż w ubiegłym roku też zmarnowałam ale w tym już się nauczyłam i mam nadzieję, że będą piękne. Chetnie się z tobą podzielę ale na jesieni tylko przypomnij. Będę do ciebie zaglądać aby podnieść się na duchu. ;:94