Ranczo Nokły - Tadeusz48

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Witajcie Tadeuszu i Zofio...I ja odwiedziłam wasze piękne Nokły i jak wszyscy odwiedzający was forumowicze jestem pełna uznania dla waszego dzieła w upiększaniu tego skrawka ziemi. Tacy "blokowicze" jak ja płacą ciężkie pieniądze aby pobyć w takim miejscu jak twoje, a ty z rodziną tam po prostu żyjesz. Sądząc z twoich zdjęć, to jesteśmy w podobnym wieku...też jestem emerytką już od 12 lat, a więc stary portfel i kombinuję jak by tu kupić jakąś roślinkę :D i porozpieszczać wnuczki /5/, zadbać o zdrowie...itp Uściski dla wnuczków i pozdrowienia dla rodzinki Obrazek
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

zyta.malek pisze:Mam nadzieje że Twoje zaproszenie na Rańczo jest aktualne ...więc odwiedzimy Was w niedzielę aby (wypróbować) Waszą werandę ha!,ha!...już się ciesze :):) IIIIIIIIIII do MMMiłego.... ;:114
Czekamy , nie tylko my ,ale roślinki i to co w stawie. Tadeusz.

Mam nadzieję że już przymrozków nie będzie ,bo przecież okna nie zamknę,

Obrazek

Nawet nie wiem co to kwitnie?, Obrazek

Zostało jeszcze kilka zdjęć podczas "lotu balonem" Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zyto,zazdroszczę ci,że jedziesz na ranczo do Tadeusza.Dasz dużo fotek z tej wizyty?Rybki tam czekają na ciebie i wygodna weranda i aż mnie ściska,że cię takie szczęście spotkało,ale napiszesz nam jak było ok? ;:12
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Tadeuszu a co tam w szklarni na oknie się zadomowiło?
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Bogumiła pisze:Zyto,zazdroszczę ci,że jedziesz na ranczo do Tadeusza.Dasz dużo fotek z tej wizyty?Rybki tam czekają na ciebie i wygodna weranda i aż mnie ściska,że cię takie szczęście spotkało,ale napiszesz nam jak było ok?
Zazdrościsz mi Bogusiu ...bo jest czego... przyznam się że byłam u Tadeusza trzy lat temu...i właśnie wtedy już było tam bajecznie... a teraz to ..., już wyobrażam sobote i czekam na ten dzień...i na pewno będą fotki...i "pożrę" wzrokiem ten kwiat którego Tadeusz nie zna nazwy...A piszę takim stylem że boję się , aby , aby - MODZIOWI się chociaż trochę zaczęło podobać hi,hi, ...Skacząc w górę pozdrawiam... ;:114
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

rogalm1 pisze:Tadeuszu a co tam w szklarni na oknie się zadomowiło?

W niedzielę nic nie było, wczoraj było samo gniazdko, dzisiaj zauważyłem 1 jajeczko, a lokatora nie widziałem. W każdym krzaczku są gniazdka, ale żeby w tunelu z pomidorami to już chyba przesada i to blisko drzwi. Nie wiem jak będę korzystał z tunelu,pomidory mi przez gniazdko zmarnieją ;:145 Tadeusz.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mimo wielu kwitnących roślin "moja Pani" ukwieciła domek,

Obrazek Obrazek

oraz zakupiła jeszcze jedną azalię

Obrazek Obrazek

Nareszcie i u nas zakwitł powojnik,

Obrazek Obrazek

oraz robinia

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Tadzinku, domek -świetny!
Iście amerykański :D
A huśtaweczka na ganku, to moje niedościgłe marzenie ( nie mam ganku, a pod pergolą za mało miejsca :? ).
Świetnie to urządziliście.
Znajomi tak się zakochali w ogródkowym, letnim zaciszu, że w końcu...przerobili letni domek, na całoroczną siedzibę.
Może i Was to czeka ? :lol:
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może i Was to czeka ?
Kto wie? Na razie główną przeszkodą jest brak prądu ( mam do dyspozycji agregat prądotwórczy). W tej chwili odległość od kabla energetycznego wynosi 340 metrów. Zakład Energetyczny w ramach stawki za podłącze realizuję łącza o długości do 200 metrów. Za ponadnormatywne 140 metrów trzeba zapłacić dodatkowo ( dane sprzed 2 lat) po 30 zł za każdy metr powyżej 200 metrów, łatwo policzyć musiałbym wyłożyć dodatkowo 4200 zł. Wolę poczekać aż odległość kabla energetycznego od mojej działki zmniejszy się poniżej 200 metrów, zwłaszcza że wszyscy z rodziny wolą na działce słuchać śpiewu ptaków, niż głosów z telewizora czy radia.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wielkie zdziwienie przeżyli dzisiaj moi sąsiedzi zza rzeki., gdy wieczorem przyjechali po siano z łąki. Stwierdzili że nie ma siana i musiał je ktoś ukraść. Dopiero po obejrzeniu zdjęć zrobionych przeze mnie , poszli szukać swojego siana na polach uprawnych. Schnące siano zostało porwane wysoko w górę przez wir powietrza jak "tornado". Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
anu-la
200p
200p
Od: 19 cze 2007, o 16:44

Post »

Witaj Tadeuszu ! Piękne te Wasze włości i taaaka duża przestrzeń. :D Naprawdę można odpocząć od miejskiego ruchu. Gratuluje wielu ciekawych rozwiązań :D Zdjecia z lotu ptaka są super!!!. Ten nieznajomy kwiat to czosnek ozdobny :D

Pozdrawiam serdecznie

Anu-La
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ojej, jak tu ślicznie, cudownie po prostu dech zapiera. Rybki, grzybki lasy pola woda po prostu marzenie. nie dziwie się, że wszyscy do Ciebie lubią jeździć i wnuki mają gdzie się wyszaleć SUPER

Podobają mi się twoje rozwiązania technicze. Fajny palenisko tez myslałam o takim ale nie wiem z jakich materiałów go samemu wykonać. Twój jest własnoręczny czy kupny?
:oops:

pozdrawiam Ciebie i cała rodzinkę
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za odwiedziny i pozdrowienia.

ANULO- Te zdjęcia z lotu ptaka to dopiero była gimnastyka dla mnie, dziękuję za podpowiedź dot. czosnku, nie wiedziałem że czosnek może tak kwitnąć, myślałem ze tylko tak jak na zdjęciach poniżej.

HARWI- Palenisko wykonałem sam, to co w ziemi do wykopany dołek obłożony z boku 5 sztuk krawężnika chodnikowego. Górna część jest w całości ze skupu złomu , ruszt można obracać w lewo lub w prawo, podnosić do góry lub dołu( w zależności od wysokości płomienia na ognisku).
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Obrazek

Tadziu, świetna fota!
Wklej ją do serwisu interii lub onetu, jako dokumentację cudów przyrody - siano z nieba leci!
:P
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Że takie czosnki mam to wiedziałem,
Obrazek

Kwitnąca kolkwicja, Obrazek Obrazek

Tamaryszek mocno ucierpiał ( dużo suchych gałązek) ale zakwitł ,Obrazek

Krzew Mojrzesza( o białym kolorze zakupiony w ub.roku zdjęcia nie będzie gdyż w wyniku nieostrożności złamał się) Obrazek

Kalmia wąskolistna pięknie zakwitła , Obrazek

Nie wiem jak się ta bylina nazywa ale tworzy ładne kobierce, Obrazek

Wajgelia, jedna z kilku odmian jakie mam , Obrazek

Piwonia "czerwcowa" Obrazek

Miejscowa roślina nie znam nazwy, nie sieję jej ,a co roku kwitnie, Obrazek

Musiałbym przeczytać atlas rślin by podać nazwę tej byliny. Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”