Arbuz z nasion

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
arisza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2009, o 10:44

Post »

Przepraszam , pomyliłam nicki :D to miało być do Szymka.
Nie sądzę ,że będzie miał wojnę w domu , ponieważ w nocy nikt w kuchni raczej nie przebywa.
Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Awatar użytkownika
adamlol
200p
200p
Od: 25 sty 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

jak by wieczorem okno otworzył i by kran zamarzł :oops: to by miał wpadke i po arbuzach bo by zamarzły .
Awatar użytkownika
Szymonambar222
500p
500p
Od: 28 gru 2008, o 08:23

Post »

Zobaczymy myślę ze będzie git.A wy jakie odmiany siejecie ??
Człowiek Jest Tajemnicą: Z Tajemnicy Przybywa I W Tajemnicę Odchodzi
Awatar użytkownika
adamlol
200p
200p
Kontakt:

Post »

ja wczoraj kupiłem janosika , mam wysiane nasionka od arbuża 16 kg , i jeszcze jakies odm która rosnie do 12 kg . dzis mi dał dystrybutor nasion taką paczke z podobno arbuzam które maja w polskich warunkach dorosnąc do 20 kg
Awatar użytkownika
arisza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2009, o 10:44

Post »

Ja wysiałam arbuza czerwonego Citrulius lanatus z Ożarowa. Podobno odmiana heterozyjna wczesna, znakomicie znosząca istniejące w Polsce niekorzystne warunki klimatyczne. Dobrze wiąże owoce w niższych temperaturach. :D
Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Awatar użytkownika
Szymonambar222
500p
500p

Post »

Ja wysiałem sugar baby posieje Rosario i chyba tyle mi wystarczy.Za rok posieje z tego 70 kg.
Awatar użytkownika
liria1
50p
50p
Od: 18 sie 2008, o 11:24

Post »

witia pisze:Liria bezpośrednio za kwiatkiem łamiesz łodygę, czy zostawiasz jeden liść nad kwiatkiem. Jak wyłamujesz: w czasie kwitnienia, po, czy tuż przed zakwitnięciem.
Łodygę ucinam sekatorem jakieś 2 cm za kwiatkiem jak się pojawi. Arbuz jak pomidor wypuszcza z boku wilki jak pojawi się kwiatek ciach łodygę i tak w kółko na jednej roślinie miałam ok 7 arbuzów. Chciałam zaznaczyć że był siane póżno i specjalnie się nimi nie przejmowałam tylko to nawadnianie kropelkowe. Miałam je ok 50 m od domu więc cięzko było je pieścić :D
liria1
Awatar użytkownika
witia
200p
200p
Od: 5 lis 2008, o 14:16

Post »

Liria bardzo ci dziękuję. W tym roku po raz pierwszy sieję arbuza i kupiłem odmianę Złoto Wolicy. Na torebce piszą, że bardzo wczesny, owoc duży początkowo zielona potem żółta skórka, miąższ czerwony, jędrny, soczysty i bardzo słodki. Zobaczymy jaki będzie.
wodnik
Awatar użytkownika
Alan1980
50p
50p
Od: 20 lip 2006, o 21:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

a miał ktoś z was odmianę "złoto wolicy"? To chyba jakaś nowość na rynku - bynajmniej ja o niej nie słyszałem
Awatar użytkownika
Szymonambar222
500p
500p

Post »

Tak to chyba nowość ja o tej odmianie słyszałem może 1 miesiąc temu pierwszy raz.Ale może się mylę
Awatar użytkownika
witia
200p
200p
Od: 5 lis 2008, o 14:16

Post »

Kupiłem tę odmianę bo napisali, że jak dojrzeje to będzie żółty. Po prostu będę wiedział kiedy dojrzał arbuz. Obrazek
wodnik
Krzysztof N
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 18:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

czy jest jakiś arbuz który można sadzic do gruntu,jeżeli tak to jaki i kiedy można go wysadzac ;:225
Awatar użytkownika
Szymonambar222
500p
500p

Post »

Odmiana Rosario,Janosik i ta wyżej wymieniona.DO gruntu sadzimy najwcześniej w połowie maja.Wtedy gdy nie będzie przymrozków.Siejemy do Donic w Marcu.
Awatar użytkownika
adamlol
200p
200p
Kontakt:

Post »

ja sieją do doniczek wielokomórkowych torfowych , wysadze i zrobie mini tunele
Awatar użytkownika
Alan1980
50p
50p
Od: 20 lip 2006, o 21:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

A ja w tym roku spróbuję bezpośredno do gruntu. Zawsze robiłem tunele z agrowłókniny tym razem będzie inaczej. zastosuję jedynie na podłoże czarną agrowłókninę , żeby było mniej pracy ;-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”