Kontrolowana dzikość

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kontrolowana dzikość

Post »

:wit Iguś! ;:196 Gdzieś mi po drodze umknął Twój interesujący wątek, ale już się poprawiam, już jestem. ;:108
Czytam, że czekasz na naturalną selekcję pomidorków i uśmiałam się do łez, bo ja mam podobnie. ;:7 Przepikowałam wszystkie w nadziei, że słabsze wypadną, a prawda wygląda tak, że ani jeden nie ma zamiaru pożegnać się ze mną. Wprawdzie nie dostały jeszcze samodzielnych miejscówek, dalej rosną w kupie i szóstego będą sadzone do doniczek, tylko co ja zrobię z taką ich ilością, a wyrzucić każdej roślinki żal. ;:224
Na mojej działce pojawiła się złoć ( roślina, której nie znałam, Maska mi podała jej imię) i muszę Ci powiedzieć, że bardzo ładnie się na rabatce zaprezentowała. ;:215 Teraz dmucham na nią i chucham, by zechciała zostać na dłużej. A Ty masz jej takie ilości w najbliższym otoczeniu! ;:138
Idą cieplejsze dni, może nawet Bozia da nam trochę deszczu, wegetacja przyśpieszy, co najbardziej cieszy nas wszystkich. :tan
Niech więc i Tobie aura sprawi wspaniałą niespodziankę. ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maska kopara przejechała po róży a na domiar złego obsunęła się ziemia zimą i korzenie przymarzły troche.
Ale ja się jeszcze łudzę że może coś odbije jeszcze, na razie nie wyrzucam jej.
paradas ja marzę o takim poletku czosnkowym;oby się rozrósł mi szybko :)
irpam U mnie topinambur rośnie na wysokość ok.1.90m,pięknie kwitnie na żółto w jesieni kiedy już prawie nic nie kwitnie i dopiero mrozy go wykańczają. Bardzo go lubię za to kwitnienie i jak czasem nie mam akurat kwiatów to jego biore do wazona. Oczywiscie bulwy też uwielbiam jeść na surowo. Kocham swoje pomidory i nigdy nie mogę sie ich najeść :roll:
plocczankateż bardzo lubię złoć bo jest po prostu urocza no i to jest 1-szy zwiastun wiosny u mnie :)
Teraz pokazuje się juz ziarnopłon wiosenny

[URL=https://www.fotosik.pl/zdjecie/8c6373171c28a967]Obrazek[/URL

Bukszpan też przeżył nieżle i jest zdrowy bez żadnej zarazy,oby tak zawsze.

[URL=https://www.fotosik.pl/zdjecie/9df3be2d9657514e]Obrazek[/URL
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iga jest nadzieja! u mnie kopara zmasakrowała krzewuszkę, ale dzisiaj widziałam pędzik....i to może być ona :D Na topinambur trzeba uważać, bo ponoć lubi się rozmnażać szybciej niż go konsumujemy. Ja nie mogę, bo mam straszne gulgutiery w brzuchu ;:306
Ziarnopłonu nie lubię, bo jest strasznie zaborczy ;:oj
Idzie cieplutka wiosna ;:196
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Malwy mają dużą moc przetrwania. W ubiegłym roku siałam na jesień do doniczek i całą zimę miałam siewki na balknie. Przetrwały wszystkie.
Ładnie się ogród budzi do życia.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Duży ten bukszpan. ;:333
kocimiętka odpędza komary ..Nie wiedziałam.Może swoje przesadzę.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Cześć Igo!
Ziarnopłon tępię jak tylko się pojawi.On jest strasznie "agresywny".Szybko by opanował moje 3 ary.
U mnie nie ma kocimiętki ,ponieważ jest sporo kotów,a one ją lubią.Igo a Ty bukszpanu nie przycinasz?Przycinany się zagęszcza .Ja mam kilka i tnę prawie na okrągło. ;:306 czyli miała być kula :;230 .
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maska Ja z kolei nie moge sie najeść topinamburu :wink: Ja bardzo lubie ziarnopłon no i wszystko co żółte na wiosnę.
Miałaś rację dzisiaj było cieplej i troche słoneczka nawet mieliśmy po południu :)

Obrazek

Foxowa U mnie to raczej powoli ogród budzi się do życia :wink: Ale nawet lilie azjatyckie w wazonie (o dziwo!) się budzą i stara piwonia, ktorej nie lubię bo ma wiotkie łodygi. I juz miałam nadzieję że padła a tu masz.. nic z tego :wink:

Obrazek Obrazek

anabuko1 odkąd mam kocimiętkę i komarzyce w oknie to mam spokoj z komarami na zewnątrz i wewnątrz. Bukszpanów mam kilka
Obrazek

danuta z ja nie znoszę ciąć czegokolwiek :roll: i nie zawracam sobie nimi głowy. Zawsze ktoś inny musi to zrobić :) A one rosną na potęgę; też mam ich kilka i nie przepadam za nimi. Za to ziarnopłon bardzo lubię; u mnie ma swoją przestrzeń i wcale mi nie przeszkadza.

Szachownice hodują pąki kwiatowe.
Obrazek Obrazek

A a sieję i sieję i końca nie widać (dopiero połowa zrobiona) a ten wiatr to mi strasznie dokucza zwłaszcza jak kładę agro
Obrazek
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Hej, hej, praca wre, a jak tam Twoje awokado?
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iga! No to u Ciebie uprawy poważnych rozmiarów :D U mnie niestety albo za sucho albo nie wiem co, bo nic nie kiełkuje. Wszystko milczy jak zaklęte ;:218 Wczoraj nawet się zastanawiałam czy nie dosiać rzodkiewki i innych. Twoja szachownica mnie zaskoczyła swoją wielkością. Moje nie dość że pąka żadnego to mają 10-15 cm wysokości! Ciepłego i słonecznego dnia! ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igo w sklepach są takie szpile plastikowe do włókniny.Nie są drogie,a spełniają fajnie swoje zadanie.
Widzę,że masz dużą działkę.Fajna rzecz tylko pracy dużo,ale młodemu to nie przeszkadza.
No faktycznie bukszpany ogromne.

Miłego dnia.
Awatar użytkownika
Aklat
100p
100p
Od: 17 wrz 2018, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Do włokniny sa tez metalowe szpile, w zeszlym roku mialam ich troche (takie w ksztalcie litery U) i bardzo fajnie sie sprawdzaly, więc w tym domowiłam sobie wiecej, bo chce też zabezpieczyć warzywnik dookoła czarna wloknina na chwasty, zeby mi nie przerastaly.

Coraz cieplej sie robi, coraz wiecej słonka i prace w ogodach przyśpieszają. Zanim się wszyscy obejrzymy a będzie już majówka ;:3
Aneta
Początkująca ogrodniczka
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

anida moje awokado rośnie śmiesznie; ma teraz 2 duże listki i 2 maleńkie i kilka micro :)

Obrazek

Maska ja podlewam te nasionka bo naprawdę jest sucho. Dzisiaj czekałam na deszczyk ale przeszedł bokiem. Ja jestem głównie nastawiona na warzywa; a to poletko machewkowe na soki m.in oczywiscie.
danuta z ja mam kilka takich poletek warzywnych;chcę mieć własne ale na razie nie udaje mi sie jeszcze zrobic zapasy na cały rok. Dzięki za pomysł o szpilach do agro; u mnie straszny straszny wygwizdów; myslisz że one wytrzymają te tornada?
Aklat Myślisz że te szpile wytrzymają napór wichur bo u mnie to aleja tornad w sezonie :?: Gdzie je zamawiasz?
Teraz mnóstwo pracy mam i cieszę się bardzo że ładna pogoda i mogę działać :)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Jakie duże korony! :roll: I jak zapączkowane! ;:303
Iguniu, ja też mam takie szpile do przyszpilenia agrowłókniny. ;:108 Są bardzo dobre, mocno trzymają i nie wypuszczą włókniny nawet podczas najsilniejszego wiatru. ;:138 ;:138
Niestety, nie podpowiem, gdzie takie nabyć, ;:185 bo nam poprzedni właściciel działki zostawił je w spadku. ;:7
Dobrego weekendu życzę i owocnej pracy w ogrodzie. :tan ;:196 Deszczu też, ale nocami. ;:63
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igo te szpile są w sklepach ogrodniczych,tylko każdy skep inaczej sobie życzy.W jednym kupowałam po 0,25 za sztukę a w innym 0,60 za szt.
Widziałam też w internecie całe opakowanie chyba ze 100 szt.Ostatnio co kupowałam to mają jeszcze takie kolce to na pewno wiatr nie
wyrwie.Nawet w czasie wiatru można włókninę rozkładać bo po prostu kolejno przyszpilasz do gruntu. :D

Miłego dnia .
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

plocczanka własnie szukam ich po necie :) Dzisiaj wreszcie popadało lekko i ciesze się bo nie musze podlewać. Mam nadzieje że do ciebie też dotarł deszczyk i również nie musiałaś podlewać :)
danuta z dziękuje ;:180 że mi zwróciłaś uwagę na te kolce w tych szpilach;teraz latam po necie i szukam :)

Dzisiaj był ponury dzień ale fajnie podlało rośliność wreszcie a i ;:3 zachodząc pokazało się w pełnej krasie na pożegnanie

Obrazek

U mnie trwa festival Kwitnącej Forsycji; w tym roku mają wyjątkowo duże kwiaty bo krzewy wreszcie urosły

Obrazek Obrazek

Nieśmiało zaczynają też tawuły

Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”