Działka ROD Moja radość na emeryturze

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka ROD Moja radość na emeryturze

Post »

Nareszcie! ;:138 Niech i Ciebie wreszcie zabolą kości po działkowaniu. Musi być sprawiedliwie. ;:306
A tak poważnie, to cieszę się, Danusiu, że doczekałaś się wyprawy na swoją działeczkę i że wiosenne kwiatuszki poczekały na Ciebie. ;:215 Moje przebiśniegi już przekwitły, a Twoje właśnie w pełnym rozkwicie. ;:333 Krokusiki ślicznie zdobią rabaty, ciemierniki dzielnie im wtórują, także dostojne śnieżyce i te niebieściutkie jak dzisiejsze niebo, ;:138 ;:138 ;:138 co to ich nazwa wyparowała mi z głowy i nie chce wrócić. ;:223
Ja dzisiaj cięłam róże, nie zważając na ulistnione łodygi, cięłam jak zawsze, jak zapamiętałam sprzed roku i załatwione ;:303 , a co będzie, to będzie. ;:218
Niestety od poniedziałku ma być zimno i znowu wietrznie, :( nawet śniegu należy się spodziewać, nie mówiąc o przymrozkach. :shock: A tak pięknie się dzisiaj pracowało pod lazurowym niebem rozświetlonym cudnym słoneczkiem. U mnie w głębokim cieniu było 17*. :D
Miłej niedzieli. ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przylaszczki Lucynko!
Dziwne,ale przyszła niedziela i nic mnie nie boli (oprócz tego co zawsze) . ;:306
Na prawdę fajnie mi się pracowało,nawet się nie zmęczyłam.Niestety potem jak odpoczęłam już było trochę gorzej się schylać,ale jak na
pierwszy raz to super.
Dowiedziałam się wczoraj,że pan Juliusz Machulski kręci u nas serial komediowo-kryminalny.Super.
W takim razie ja też przytnę,ale wtedy jak forsycja rozkwitnie,na razie ma pączki.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiosna coraz bardziej nam się rozkręca.
Fajnie, to lubię.
Coraz więcej roślin i kolorków ;:173
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Danusiu ja w tym sezonie nie czekałam na forsycje, część róż już przyciełam i podkarmiłam
Wczoraj szukałam miejsca na nowe....coś ciężko ;:306

Pozdrawiam
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam ANIU!
Zdążyłam raz być na działce i teraz może będę w czwartek.Właśnie zapowiedzieli pogodę,znowu wiatr,deszcz śnieg i mróz.Oby im się nie
sprawdziło.A tak fajnie było w sobotę.Ale z drugiej strony przecież to jeszcze marzec.
Kupiłaś nowe róże? Jakie?
Ja jakoś znalazłam miejsce na dwie.Jedna po piwonii którą wykopałam dla synowej.(miałam dwie).,drugą posadziłam obok i tak mam w rzędzie
trzy róże.Mam nadzieję,że przyjmą się.

Miłego dnia. ;:3
Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Danusiu! Ale się tulipanowo zrobiło! ;:33
Czy ta kępka kwitnących prymulek gruzińskich to już tegoroczne?! ;:111
Dobrego tygodnia. ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LUCYNKO1
Te prymulki to z tamtego roku, zaczęła mi kwitnąć taka żółta,ale zapomniałam jej zrobić zdjęcie.Nowe zdjęcia to te z soboty (23.III).
Teraz będę na działce chyba w czwartek bo właśnie nastraszyli śniegiem i mrozem.
Dziś z nudów upiekłam ciastka wiatraczki i poszłam na kawę do koleżanki.

Samych dobrych dni. ;:3
Obrazek

Obrazek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KRYSIU COŚ MI SIĘ "POKIEŁBASIŁO"zamiast spytać Ciebie czy kupiłaś nowe róże i jakie to spytałam Anię. :evil:
I jak znalazłaś miejsce? Dobrze,że ja nie miałam czasu na cięcie. W pierwszej kolejności muszę powycinać suche badyle,potem popryskać
brzoskwinię,poprawić chodnik,przyciąć drzewka,przekopać i zagrabić grządki.Uff! ;:14

Życzę samych fajnych dni.
Obrazek

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu, to możemy sobie ręce podać, bo mi też udało się raz pojechać na działkę. Ale w odróżnieniu od Ciebie, dzisiaj mam okropne zakwasy ;:224 Jednak po kilku pobytach na działce, to minie, mięśnie przyzwyczają się do wysiłku i znowu będę jak nowa.
Działeczka przywitała Cię pięknymi kwiatkami, też pewnie nie mogła się Ciebie doczekać. Moje przylaszcki jakoś nie bardzo chcą przybierać na masie, a Twoje już mają całkiem sporą kępkę. Pozdrawiam ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONKO! miałam dwie kępki przylaszczek ,ale jedną chyba gdzieś mi wcięło.
Wiesz na prawdę,ale byłam żdziwiona,że tak fajnie i lekko mi się pracuje.W nocy też spałam super i nic mnie nie bolało.Dziwne.Widocznie
mój organizm domagał się pracy. ;:306
Pomału wiosna do mojego ogródka dociera.Nie wszystkim kwiatkom zrobiłam zdjęcia.W domu dopiero dotarło,że nie obfociłam pierwiosnka.
Iwonko musiałaś długo i intensywnie pracować.Ja pracowałam od 10 do 14-ej.Może to zbyt krótko żeby coś poczuć.?
Wobec tego życzę zdrówka i samych miłych dni. ;:3
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Danusiu ależ masz formę po zimie tak pracować od 10 do 14-ej. ;:138 Ja z kolei się powoli rozkręcam bo mój kręgosłup nie przepada za długimi sesjami zginania sie w pół; przyzwyczajam go powoli :roll:
Kwitnienia masz cudowne. U mnie tez zimno dzisiaj i nic nie da się zrobić.
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IGO!
Na prawdę nie wiem,że tak lekko mi szło wycinanie suchych badyli i lekkie pielenie.Sama sobie się dziwiłam.
Nie doczytałam się jak dużą masz działkę?
Dziś pogoda marna.Wiał taki mrożny wiaterek i jest pochmurno.Trochę się boję jeżdzić na działkę,ponieważ mam ją prawie na środku ogrodów
liczących ponad 600 działek.Na ogół rano koło mojego ogrodu prawie nigdy nikogo nie ma.Przykro się pracuje jak jest pusto.Człowiek to przecież "zwierzę" stadne. ;:306

Przesyłam ;:3 pozdrowienia.

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Toś się napracowała, Danuśka! :lol:
U mnie dzisiaj wszystkie pory roku i wszystkie możliwe zjawiska przyrody: słońce, chmury, deszcz, śnieżyca, burza z błyskawicami i piorunami, a do tego wiatr gwiżdże i obniża i tak niską temperaturę. ;:oj W foliaku na balkonie przez cały dzień płonący znicz ogrzewa roślinki, a na noc zapalę im jeszcze jednego. ;:108
Pozdrawiam. ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LUCYNKO!
Na prawdę z tą pogodą dziś to jakaś masakra.U nas było tak samo jak u Was tyle,że nie było burzy z błyskawicami i piorunami.
Nie ma co marzyć o wiośnie.Martwię się,żeby i kwiecień nie był taki sam.Wiadomo kwiecień-plecień.
Ja też już muszę pikować część pomidorów.Mam nadzieję,że w piątek będzie cieplej.Prawie cały dzień przesiedziałam w domu,ale jutro muszę
jechać do Vektry jak chcę mieć internet.Słyszałaś? znowu wraca sprawa Akta 2.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu, o Acta2 słyszałam, niestety, tylko nie dotarło do mnie, kiedy wchodzi w życie. ;:174 Oby w ogóle nie weszło. ;:108
Jak cudnie zakwitły Ci grudniki! ;:138 ;:138 A może to są wielkanocniki? ;:7
Na działeczce byłaś? ;:218 Bo ja tak i ciężko sobie popracowałam ;:oj , skopałam bowiem klepisko przed domkiem, przygotowując miejsce na nową rabatę kwiatową. ;:303
Pozdrawiam cieplutko. ;:196 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”