Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]

Humor, psychologia, podróże, pokrewne.
Zablokowany
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

milka0105 pisze:"Lalka" Prusa...
;:145
Nie bucz!
Cudna książka, ja wracam do niej kiedy tylko mogę :)
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Cień wiatru rewelacja .Przeczytałam ja po pobycie w Barcelonie .Normalnie ją czułam .Polecam książkę Kalicińskiej 3 części ,,DOM NAD ROZLEWISKIEM ,Przy 3części ryczałam jak bóbr ,zreszta nie tylko ja .Noc zarwana ,a w pracy since pod oczami :shock:
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Dziś zabieram się za Monikę Szwaję.
Przytargałam z empiku "Klub mało używanych dziewic", "Dziewice Do Boju" i "Zatokę Trujących Jabłuszek" :)
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ostatnio przeczytałam i polecam :

- MILENA AGUS "BÓL KAMIENI " - Opowieść wnuczki o losach babki - dumnej i niezwykłej kobiety z Sardynii. Historia miłości tejże babki do starszego mężczyzny , poznanego podczas kuracji w sanatorium...

- HARI KUNZRU " IMPRESJONISTA" - Przełom wieków w odległej Kolonii Brytyjskiej w Indiach... tu przychodzi na świat nasz niezwykły bohater , chłopiec , który w poszukiwaniu swej tożsamości odbędzie niezwykłą podróż...

- ANGELA BECERRA "PRZEDOSTATNIE MARZENIE"-W mieszkaniu starej kamienicy policja zaalarmowana przez sąsiadów znajduje zwłoki starego mężczyzny i leciwej kobiety. Są w strojach nowożeńców, spleceni w miłosnym uścisku, na stole obok stoi otwarta butelka szampana i dwa kieliszki, na adapterze płyta z " Marszem weselnym". Ta dziwna, pozornie obca sobie , para popełniła samobójstwo...Sprawę zagadkowej śmierci próbuje rozwikłać córka kobiety i syn mężczyzny. Z czasem odkryją prawdę...

Teraz jestem w trakcie lektury interesujących fabularyzowanych wspomnień kochanki Pabla Picasso- "JA, DORA MAAR"wg. NICOLE AVRIL. Opowieść wieloletniej partnerki, przyjaciółki i muzy wielkiego artysty.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
MARTA2009
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 11 lut 2009, o 20:42

Post »

Ja obecnie czytam książki o tworzeniu stron internetowych: ABC języka HTML, HTML& XML dla początkujących, Tworzenie stron WWW. Ilustrowany przewodnik, Ćwiczenia z... Tworzenia stron WWW HTML CSS.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Podobnie jak Marta zgłębiam tajniki " HTML- dla zielonych" :)
ale w tzw. międzyczasie czytam Stephenie Meyer :
"Zmierzch " - już przeczytane i obejrzany film czytam "Księżyc w nowiu"
w kolejce na mnie czeka "Zaćmienie"
a ja już czekam na tłumaczenie i dystrybucję w Polsce "Przed świtem".
Niesamowite ... miłość bywa silniejsza niż strach.
Polecam zarówno film jak i te pozycje.
MARTA2009
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

Ale również czytam książki o komputerach o ich składaniu elementach o programach i systemach.
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

IMHO w HTML-u niewiele się już zrobi :oops: Czas zacząć kursy php, o ile nie jest za późno :roll:

A ja niewiele czytam ostatnio, rośnie stosik do przeczytania. Aktualnie mam na tapecie:
"Kompost, ziemie, nawożenie", "Pytania do ogrodnika" i "Od Armageddonu do Upadku Rzymu". Ale kusi mnie, zeby napocząć "Na zakręcie. Agnieszka Osiecka we wspomnieniach"
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
larix
200p
200p
Od: 23 gru 2008, o 21:09
Kontakt:

Post »

A ja myślałem, że na tym forum czytamy tylko książki o roślinkach. :) Ja ostatnio czytałem książkę M. Bieniewicza " Coaching czyli restauracja osobowości"- polecam dla tych którzy chcieliby zastanowić się jak urządzić swój "wewnętrzny ogród", Lukanienki "Dzienny patrol" - bo lubie dobre książki fantazy, M. Musierowicz " Spreżynę" bo choć uważa się, że jeżycjada jest dla dzięwcząt mnie niezmiennie dostarcza wzruszeń, P. Rotha " Dziedzictwo" - bo to niezła literatura, a "Ludzka skaza" podobnie jak film na jej podstawie, jest jedną z lepszych książkem jakie ostatnio czytałem, J.S. Coetzee "Zapiski ze złego roku" - po poprzednich jego książkach raczej mnie rozczarowała no i oczywiścię "Atlas roślinności lasów", który podobnie jak "Atlas roślin chronionych", obie wydało Multico, jest super pozycją dla tych co kochają zielone.
MARTA2009
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

Książkę o języku php dopiero niedawno zaczęłam czytać
oloix
200p
200p
Od: 12 gru 2008, o 14:24

Post »

Jakby ktoś chciał kupić książki informatyczne typu Turbo pascal niech się zgłosi na Pw
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

KaRo!! Znów bratnia, książkowa dusza!!!!!! "Zmierzch", "Zaćmienie"." Przed świtem", "Księżyc w nowiu " i już też ""Inntruz" jest!!!!!!!!!!!!
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Ula - chyba lubimy mocne wrażenia ;:113
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Co wieczór do podusi czytam mojemu dziecku ''Muminki'' - to moja ukochana seria książek i od niej postanowiłam zacząć przygodę mojego synka z czytaniem ;:37
A ja uwielbiam wszelkiego rodzaju thrillery (medyczne są the best :!: :!: ) ,kryminały i horrory ;:5
Od tygodnia próbuję się zabrać za ''Alchemika'' Kena Goddarda ale zawsze coś wyskoczy ;:67 ....... :)

Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cynthia !!! Witaj w gronie czytelniczek. Lubisz medyczne thrillery ??? To pewnie Robin Cook nie trzeba Ci polecać. Dla mnie mistrzem tego gatunku :lol: Serdecznie pozdrawiam -koza
Ulka buziaki przesyła
Zablokowany

Wróć do „Strefa kreatywnego RELAKSU - Zagadki, humor, podróże, psychologia”