Coś niesamowitego
Tulipany
- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Bobi!!!
Twoje tulipany są piękne . Tak ładnie się rozmnożyły , tylko pozazdrościć . Brawo. ;:26

Twoje tulipany są piękne . Tak ładnie się rozmnożyły , tylko pozazdrościć . Brawo. ;:26
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
-
hanka_zewsi
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 1 lip 2007, o 13:47
- judyta

- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O matko
to tak już w tym roku kwitną
u mnie gdzie tam jeszcze 
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
Prawdziwie wiosenne połączenie kolorów
Flowers,flowers pisze:Sądzę, że tulipany bobi to 'Heart's Delight'
http://www.vanbloem.com/index.cfm?fusea ... lant_id=64
To ta odmiana
- flowers
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 cze 2007, o 21:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bobi, miałam je w poprzednim ogrodzie
, jak również te które pokazała hanka_zewsi. Jej tulipany to chyba 'Giuseppe Verdi'
.
Można sprawdzić na tej stronie http://www.tulipakert.hu/index.php?kere ... ategoria=7
Można sprawdzić na tej stronie http://www.tulipakert.hu/index.php?kere ... ategoria=7
Pozdrawiam, Jagoda
-
przemek1136

- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- dtlissa
- 200p

- Od: 29 mar 2007, o 22:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam,
w moim ogrodzie od lat rosna tulipany ( kolory standardowe czerwone i zolte ) jednak wiele z nich od paru lat wypuszcza juz tylko liscie i nawet nie rozpoczyna kwitnienia. W ubieglym roku w czerwcu wykopalam niektore kepy tulipanow, podsuszylam i na jesien wsadzialam.
Cebulki byly jednak dosc male, srednica max. 4-5 cm. Wsadzilam je w nowe miejsce w dosc malych odstepach od siebie - wlasnie z racji tej malej srednicy - watpilam, zeby mogly zakwitnac w tym roku, chcialam zeby podrosly i zmeznialy ;-) Czy mam jakas szanse, ze z rozsadzonych przeze mnie cebulek, ktore nie kwitly i sa bardzo male - ponownie uzyskac kwitnace tulipany ?
Na zdjeciu 1,2 ich stan obecny - jeden duzy lisc, niektore maja po dwa liscie. Bedzie cos z nich w nastepnym roku ?
Na zdjeciu 3 taka stara kepa tulipanow, raczej nie zakwitnie. Wykopac w czerwcu? Sadzic na jesien pojedyncze ceublki? Ma to sens? Beda jeszcze ponownie kwitly ?

serdecznosci
w moim ogrodzie od lat rosna tulipany ( kolory standardowe czerwone i zolte ) jednak wiele z nich od paru lat wypuszcza juz tylko liscie i nawet nie rozpoczyna kwitnienia. W ubieglym roku w czerwcu wykopalam niektore kepy tulipanow, podsuszylam i na jesien wsadzialam.
Cebulki byly jednak dosc male, srednica max. 4-5 cm. Wsadzilam je w nowe miejsce w dosc malych odstepach od siebie - wlasnie z racji tej malej srednicy - watpilam, zeby mogly zakwitnac w tym roku, chcialam zeby podrosly i zmeznialy ;-) Czy mam jakas szanse, ze z rozsadzonych przeze mnie cebulek, ktore nie kwitly i sa bardzo male - ponownie uzyskac kwitnace tulipany ?
Na zdjeciu 1,2 ich stan obecny - jeden duzy lisc, niektore maja po dwa liscie. Bedzie cos z nich w nastepnym roku ?
Na zdjeciu 3 taka stara kepa tulipanow, raczej nie zakwitnie. Wykopac w czerwcu? Sadzic na jesien pojedyncze ceublki? Ma to sens? Beda jeszcze ponownie kwitly ?

serdecznosci
Witam w ogrodzie... (NL1)

'Johann Strauss'
'Pinokio'