Przydomowy ogródek Eweliny, część V.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część V.

Post »

Ból kolan łatwo zapomnieć przy takich widokach. ;:oj
Wiosna na całego. Ładniej wyglądają kępy roślin niż pojedyncze, raz tu raz tam.
Piękne te pełne Tulipany, a Cola rośnie jak na drożdżach. :D
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
Maciek13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 cze 2017, o 21:38

Post »

;:180 jakie duże masz już piwonie ;:oj
Widać, że także lubisz tulipany po ich ilościach ;:167
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ewelinko - pięknie się urządziłaś na wiosnę ;:167
Tak ślicznie wszystko skomponowane i takie ogromne ilości kwiecia - nic tylko podziwiać i chwalić ;:180
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tulipanowo - hiacyntowe rabaty są tak piękne, że aż zapierają dech w piersiach! ;:138 ;:138 ;:138
Napracowałaś się jesienią, ale teraz masz naprawdę przepiękny ogród, ;:215 Ewelinko!
Cola taka grzeczna, ;:63 szybciutko się uczy. ;:333
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Piękne te Twoje szpalery cebulowych ,jak wojsko stoją :D
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Ewelinko ;:196
Wielkie brawa dla Ciebie za te pięknie skomponowane łany tulipanów , hiacyntów i innych cebulowych . ;:433 ;:433 ;:433
Ile Ty tego nasadziłaś, że masz taki wspaniały efekt. ;:oj
Czy będziesz później wykopywała te cebule ?
Ostatnio te wykopywane miałam często już podzielone i drobne. Czyli z nich kwiatki będą marne.
Ale udało mi się dokupić chyba te same odmiany i dosadzałam tam, gdzie rosły takie poprzednio.
Ciekawe, czy będą zgodne kolory, czy może będę miała miszmasz kolorów.
Miłego dnia :wit
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ja mam takie duże te płyty, z pięćdziesiąt pewnie będą miały, ciężkie jak diabli, więc niestety muszę czekać na ema z ich ułożeniem...
Ślicznie kolorowo się robi u ciebie. Rabaty przepięknie wyglądają ;:215 Exotic Emperor są i moimi ulubionymi tulipanami, swoje mam już drugi rok i też pięknie zakwitły, nawet liczniej niż w poprzednim roku. Chciałam dokupić ich więcej jesienią, ale niestety się nie załapałam :( Cola już tak urosła, że z trudem ją poznać można :shock: A jak się sprawuje w ogrodzie? :wink:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Wstaje kolejny piękny dzień a kawa w takich warunkach smakuje wyśmienicie. Wczoraj udało mi się pomalować trzy podpory dla powojników i zamontować je . Mój potwór Polish Spirit będzie teraz miał solidną podporę i miejmy nadzieję, że ta nie złamie się tak szybko jak bambusowy poprzednik. Posadziłam też ostatnie lilie i teraz tylko czekam na kwiaty . Poza tym wykosiłam trawnik a dzisiaj czeka mnie przeprawa kosiarką przez 10 arów. Wczoraj niestety brakło mi czasu . Kolejne tulipany pokazują swoje kwiaty więc dzisiaj będzie co fotografować . Ach, piękną mamy pogodę ;:173 .

Marysiu każdy kwiat ma swój czas także nie żałuj usychających żonkili . Za chwilę zakwitną inne rośliny. Ja osobiście czekam na czosnki bo porozmnażały mi się jak nie wiem a i jesienią sporo dosadzałam. Uwielbiam te ich kule ;:167 . Cola jest w miarę grzeczna chociaż czasem zdarzy się, że wejdzie na rabaty . Z reguły w pogoni za kotem, wróblem lub pszczołą :;230 . Pozdrawiam :wit .

Kasiu oj, warto ;:224 . Cebulowe wciskałam gdzie się dało a miejsca było jeszcze sporo . Ta rabata na której kwitną teraz Emperory jest z hortensjami więc w sumie pusta do czerwca . Z przykrością muszę jednak stwierdzić , że nie wszystkie zeszłoroczne tulipany wyszły. Wydaje mi się, że to sprawka nornic. No nic, oby tylko nie zjadły więcej :evil: .

Agnieszko masz rację, całe kępy roślin wyglądają dużo lepiej niż pojedyncze kwiatki . Mam tylko nadzieję, że to nie będzie jednoroczna przyjemność ;:131 . Pełne tulipany są cudowne a Cola jest już ogromna . Dzielnie towarzyszy mi w każdej pracy a to najważniejsze . Pozdrawiam :wit .

Maćku pełne tulipany mam dopiero pierwszy rok . Spodobały mi się u dziewczyn i w sierpniu tylko czekałam na ofertę B, żeby wykupić paczki ;:306 . W tym roku też będę czaiła się na cebule ;:224 .

Beatko bardzo dziękuję ;:196 . Moja tegoroczna wiosna jest zdecydowanie bardziej kolorowa niż poprzednia i bardzo się z tego powodu cieszę. Poza tym pogoda jest cudowna a w tamtym roku było chłodno . Pozdrawiam :wit .

Lucynko hiacynty za chwilkę przejdą do przeszłości ale zakwitną nowe rośliny . Warto było w zeszłym roku poświęcić tyle czasu na sadzenie i chociaż trochę tulipanów zjadły nornice to i tak jestem zadowolona . Cola potrafi jeszcze psocić, jak to szczeniak. Za kilka dni skończy pół roku więc to jeszcze dzieciak . W każdym razie sporo rozumie ;:333 . Pozdrawiam .

Dorotko wojskowy w domu to i cebulowe się dostosowały :;230 .

Krysiu dziękuję ;:196 , no nie powiem ale cebul miałam ponad 1200 . Sporo sadzenia miałam ale efekt jest bardzo poprawny więc było warto . Co do wykopywania to na pewno będę je wykopywała ale nie tego roku. Tego roku niech sobie jeszcze przyrastają . Miejmy nadzieję, że u Ciebie kolory będą zgodne . Nic tak nie wkurza jak przemyślana kompozycja, która nagle okazuje się fiaskiem bo pomylono odmiany . Dziękuję i wzajemnie :wit .

Małgosiu oj tak, te duże płyty są ciężkie . Miałam przyjemność dwie przenosić i powiem Ci, że plecy nie moje :;230 . Te mniejsze są dużo lżejsze i bez problemu można sobie z tym poradzić kobiecą ręką . Właśnie nie mogę nigdzie dostać tych mniejszych bo podobno rzadko produkowane :roll: . Może prędzej z jakiejś rozbiórki mi się trafią . Cola sprawuje się całkiem nieźle. Z reguły chodzi po trawniku ale zdarzy się jej wejść na rabaty np. w pogoni za kotem albo pszczołą. Na prawdę ( odpukać ) jest bardzo dobrze. Bałam się, że będzie gorzej. Chwilami ma głupie pomysły jak np ukraść pańci rękawiczkę ale wydaje mi się, że chce po prostu zwrócić na siebie uwagę . Przynosi mi też zabawki i wtedy każe mi sobie rzucać . Mam w niej świetnego towarzysza kiedy nie ma nikogo w domu i ciągle coś do niej mówię :;230 . Sąsiedzi pewnie wezmą mnie za wariatkę . Pozdrawiam .

Pozdrawiam i udanego dnia życzę .
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Ewelinko, ta ilość roślin cebulowych robi duże wrażenie. Moim ulubionym tulipanem jest Angelique. Niestety zaginął po zimie. Myślę, że cebulki były zainfekowane bo latem, wsadzając inną roślin, natchnęłam się na taką mazistą cebulkę. U mnie tulipany wyszły w ilościach zdziesiątkowanych. Cola to urocze stworzenie i chyba ma dobre maniery. A jak się układają jej relacje z dziewczynkami ? Pozdrawiam Cię Ewelinko i życzę udanego, słonecznego dnia. :wit
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Ewelka ślicznie kwitną tulipanki, a Exotici na przodzie nie dość, ze są wczesne, to tak pięknie pachną, musisz tam mieć naprawdę cudne wonie w ogródku :D
Cebulowe wiosną to jest to ;:138

Ps.
Ewo, moje Angelique też zachorowały, a forumowy kolega specjalista od cebulowych grzes993 wspominał, ze ta odmiana ma często wirusówkę- chorobę Augusta.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień za dniem ucieka nie wiadomo kiedy a praca przy takiej pogodzie wre ;:215 . Dzisiaj wieczorem moje dziewczyny jadą do dziadków więc jutro również będę mogła trochę popracować. Niestety deszczu jak nie było tak nie ma więc chyba muszę po prostu nawozić rośliny wieczorem i je podlewać obficie. Nie ma innego wyjścia . Tulipany szaleją na potęgę ;:138 . Z dnia na dzień ogród się zmienia ;:108 . Niestety moja jabłonka Royalty musiała zostać podgryziona albo coś ;:222 . Do tej pory nie puściła liści chociaż jest żywa. Widzę tylko miejscami, że wypuszcza bordowe pąki więc powinny być i liście . Nie mam pojęcia co jej się stało :( . Wczoraj wykosiłam nową część działki i od razu wygląda lepiej. Na razie czekamy na koparkę albo spychacz i jak już ustalimy termin to trzeba będzie ściągnąć siatkę, wykarczować korzeniska ściętych drzew i zobaczymy co dalej. Jestem ciekawa ile uda się zrobić ciężkim sprzętem bo na pewno sporo będziemy musieli zrobić ręcznie gdzie taka maszyna nie wjedzie. Niestety wali nam się trzcinowe obrzeże skarpy , ale to było do przewidzenia i liczyliśmy się z tym. Mój eM chciałby obrzeże z podkładów kolejowych a ja sama nie wiem ;:131 . W każdym razie skarpy będzie dużo więcej bo jest różnica poziomów i trzeba to mądrze wyrównać. Czeka nas sporo pracy ale musimy dać radę ;:108 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ewo faktycznie sporo mam tego roku cebul i zobaczymy jak to będzie za rok. Podejrzewam, że sporo z nich zaniknie, zgnije, będzie zjedzona albo jeszcze coś innego. Póki co cieszę się widokiem, który niedługo przeminie ;:108 . Cola jest świetnym psem i daje nam sporo radości. Dziewczynki też bardzo się do niej przywiązały ;:215 . Nie ma to jak witający Cię na dzień dobry pies ;:167 . Dziękuję i wzajemnie :wit .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Agnieszko cebulowe robią o tej porze furorę ;:138 . Ja już ostrzę sobie zęby na sierpniowe zakupy w B :;230 . Oby za rok równie obficie zakwitła część tych cebul ;:224 . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Was i udanego weekendu życzę :wit .
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Ewelina, jaka burza tulipanów :shock: ;:oj zawsze mi się taka marzyła ale jakoś czasu mi brak na obsadzenie :lol:
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Ewelinko, podziwiam Cie za te ilości tulipanów :shock: Takie łany, to jest dopiero widok :D
Zaszalałaś jesienią, ale efekt jest i to jaki :D ;:138
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Za mną przepiękna i pracowita sobota ;:138 . Zrobiłam trochę prac w domu i w ogrodzie. Udało mi się wieczorem podsypać rośliny i obficie je odlać. Na deszcz nie ma co liczyć i czekać ;:222 . Zostawiam kilka zdjęć i uciekam odpoczywać :wit .

Lenko,Wiolu wszystko fajnie, pięknie ale jak kwiaty przekwitną to zasychające liście będą fatalnym widokiem ;:131 . Coś za coś :;230 . Pozdrawiam :wit.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam i spokojnego wieczoru życzę :wit .
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Trzeba będzie ciachać liście i po sprawie ,jak przeschną ale to i tak sporo pracy :-)
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”