Olu Moja ziemia od kilku lat co roku też była nawożona obornikiem, ale w tym roku stwierdziłem, że nie nawożę, bo jakoś nie miałem zbytnio czasu i chęci, a niektóre warzywka nie lubią mieć co roku świeżego obornika, więc Twój warzywnik będzie piękny i kolorowy w tym roku

Już nie mogę się doczekać zdjęć tego królestwa owadów

U mnie na różach też mnóstwo mszycy było, ale na szczęście trochę opanowałem sytuację

Zastosowałem wywar z cebuli i podziałało

Zrobiłem dwa opryski (dwa dni) i większość robali uciekła/wymarła

Powtórzę oprysk jeszcze raz, tylko muszę tej cebuli nagotować... Przeszkody trzeba pokonywać, bo co nas nie zabije to nas wzmocni
Kasiu Witam kolejnego gościa w moim wątku

Tak, tak ogród podgrzewany

A może po prostu u mnie jest jakiś mikroklimat??

Tamte tulipany to może i Triumph... ja tam nie powiem, czy to one czy nie, bo aż tak się na tym nie znam

Fajnego masz psa ogrodnika, widać, że lubi pracować w ogrodzie

Niestety na moim kasztanowcu już widać żerowanie szrotówka.
Dziękują za miłe słowa <3
Igalo Liliowiec to ten najzwyklejszy pomarańczowy, ale ładny. Zaczął już kwitnąć. Poczekaj aż Twój liliowiec się zadomowi, to dopiero zacznie rosnąć
Takiego mam:
Julio Moje jagody niestety się skończyły, a były takie dobre

Dostałaś ode mnie tylko żółte irysy, ale jeśli chcesz mogę wykopać dla Ciebie również ten kolor

Bardzo się rozrosły, dlatego i tak będę musiał je podzielić

Możemy pomyśleć o jakichś odwiedzinach w wakacje
Kalia od Ciebie zakwitła

i te zielsko w tle, wstyd

Krokosmia coś nie chce mi rosnąć i jest strasznie mała, to pewnie przez moją kiepską ziemię
Beato Taak, piwonie to przepiękne kwiaty, które kojarzą się z starymi ogrodami babć, ale komponują się równie pięknie w nowych założeniach