Ostatnio będąc na działce zasiliłam wszystkie róże obornikiem granulowanym,nie pryskałam miedzianem,niektóre z nich mają już małe listki. Tulipany rosną,ale nie wszystkie mają pąki.
Ostróżki zagęszczają się szybko,żurawki ogryzki coś pomału wypuszczają

Trzy wykopane doły czekają na róże. Dostałam meila z RosenPark,że do wtorku powinna Batsheba dojechać,polska szkółka też pewnie wyśle w poniedziałek,a we wtorek dojadą,czyli w środę je posadzę. Cieszę się jak małe dziecko

Następnie w planie pozostaje przewiezienie krzesła na działkę i odnowienie oraz pomalowanie

Aguś żurawki krwiste są niezmordowane,one zawsze sobie radzą,z tymi odmianowymi już nie jest tak kolorowo. Jest ciepło,a rośliny pędzą jak szalone. Martwię się,czy czegoś nie przegapię,bo dwa dni temu magnolie już miały pękate pąki

Ewelinko nie mogę uwierzyć jaki ten kwiecień jest słoneczny i ciepły,rośliny mkną niczym błyskawica,pewnie po kilku dniach jak mnie nie będzie nie poznam działki

Gosiu te małe tulipanki to botaniczne,ale niestety nie pamiętam jaka to odmiana

Beatko jeszcze żurawkom dam szansę,mam nadzieję,że wypuszczą listki. Te najstarsze odmiany są niezawodne

Wiolu na pewno już u Ciebie tulipany kwitną,ciepły klimat u nas ostatnio

Czekam na Batsheba ,już niedługo ją capnę w swoje rączki. Na razie wrzucam skórki pod banany do dołka,gdzie będzie rosła

Irenko moja mamcia bardzo lubi pomocników w postaci żab,krasnali,kaczek w oczku

Ostatnio zawitała do nas prawdziwa żaba i krzyczy do nas kąpiąc się.
Lobelia jak już zakwitnie to końca nie ma,bardzo lubię tę roślinkę,ale tylko przeze mnie wysiana jest ukwiecona. Kiedyś kupiłam gotowe sadzonki i marnie rosła

Ewa dziękuję za miłe słowa,staram się ciągle coś nowego wymyślać,a koszyki wszelakie dokupuję

Ostatnio na giełdzie jedna pani miała do sprzedania koszyk owalny z rączką wyścielony folią,zapytałam o cenę i poszłam dalej. Pomyślałam,że wezmę wracając. Niestety po koszyku nie było ani śladu.
Tulipanów mało na jesieni dosadziłam,ale coś tam rośnie.
Forsycja dostała kolorek

Magnolia Yellow Bird w tym roku zakwitnie

Czosnek Gigant

Exotic Emperor cudne cytrynki

Botaniczny

Ice Cream bukiet

Rabarbar ...już mi ślinka cieknie na ciasto lub zupę z rabarbaru z kluskami mniam...

Hiacynty z Lidla

Moja najstarsza borówka,czy mam ją przyciąć?

Porcja lobelii

Miłej niedzieli