Na starym po nowemu. 5.
-
Iwonka1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Na starym po nowemu. 5.
I tego się trzymam jak tonący brzytwy
Elfe jest cudna i mam nadzieję, że będzie mnie zachwycać każdego roku 
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Będę tej Twojej bardzo kibicować, Iwonko
To pierwsza róża, jaką zakupiłam do ogrodu.
Myślę, że to właśnie m. in. i dzięki niej mam teraz sporo róż, bo ta Elfe była tylko na próbę czy sobie poradzę z ogrodowymi królowymi
Cieszę się, że próbne podejście jest bardzo udane
To pierwsza róża, jaką zakupiłam do ogrodu.
Myślę, że to właśnie m. in. i dzięki niej mam teraz sporo róż, bo ta Elfe była tylko na próbę czy sobie poradzę z ogrodowymi królowymi
Cieszę się, że próbne podejście jest bardzo udane
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Beatko to aż niemożliwe ,że w tak krótkim czasie Elfe nabrała takiego wigoru .To rzeczywiście terminatorka z cudownymi kwiatami .Koleżanka też ją ma na pergoli i gdy pokazywała ubiegłoroczne jej fotki to aż dech zapierało .Jednak ona mieszka w opolskim to całkiem inne powietrze niż u mnie. Oby już mogliśmy oglądać takie widoki błyszczących różanych liści

Zobaczymy co u mnie mój egzemplarz wymyśli, bo sobie ze mnie niezłe jaja robią-jedna paki puściła przed tymi mrozami, mrozy poszły a liście-zielone
Druga w pąkach coś zmarniała..
Trzeciej liście w końcu zmarzły.
A Elfe sobie zielona stoi
Druga w pąkach coś zmarniała..
Trzeciej liście w końcu zmarzły.
A Elfe sobie zielona stoi
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Beatko zaproszę Elfe jeszcze raz do ogrodu może za rok, ale posadzę ją też przy ogrodzeniu bo pewnie rosnąc na grządce miała mało zaciszne miejsce i nie wytrzymała tego. Bardzo mi jej brakuje, tych pistacjowych pięknych róż.
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Jadziu - no jak Elfe pnąca, to pnąca co roku
Nawet po takich mocnych postrzyżynach.
Masz rację, liście ma cudnie!
Mati - tak, ona ma prawie całą zimę takie cudne liście. Na wiosnę szybko startuje i szybki wymienia je na nowe błyszczące.
Marysiu - mam Elfe przy ogrodzeniu ale nie polecam, bo zniszczy swymi grubymi gałązkami plot.
Ja juz jej stamtąd nie ruszę, ale w porównaniu np z Alochą to gałazki ma na prawdę bardzo grube. Trzeba pilnować.

W oczekiwaniu na kwitnące róże:

Masz rację, liście ma cudnie!
Mati - tak, ona ma prawie całą zimę takie cudne liście. Na wiosnę szybko startuje i szybki wymienia je na nowe błyszczące.
Marysiu - mam Elfe przy ogrodzeniu ale nie polecam, bo zniszczy swymi grubymi gałązkami plot.
Ja juz jej stamtąd nie ruszę, ale w porównaniu np z Alochą to gałazki ma na prawdę bardzo grube. Trzeba pilnować.

W oczekiwaniu na kwitnące róże:

Beatko,
śliczne zdjęcia róż. Złożyłam zamówienie na trzy różyczki, jedną chcęc posadzić do donicy. Masz też jakąś w doniczce? Jaką wielkość wybrać?
Czekam do końca marca, by posiać nasiona aksamitki od ciebie. Jak wyrosną, będę chwalić się fotkami
śliczne zdjęcia róż. Złożyłam zamówienie na trzy różyczki, jedną chcęc posadzić do donicy. Masz też jakąś w doniczce? Jaką wielkość wybrać?
Czekam do końca marca, by posiać nasiona aksamitki od ciebie. Jak wyrosną, będę chwalić się fotkami
- Zuzia111

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Beatko..piękne widoczki kwitnących różyczek nam serwujesz.
Na takie widoczki czekam z niecierpliwością ale i obawami. Podczas ostatniej wizyty na działce podglądałam swoje róże. Niestety będzie dużo cięcia, masa czarnych pędów.
Miejmy nadzieję że to tylko tak czarno wygląda. 
- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Piękne, numer 2 ma śliczny kolor

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Beatko, obejrzałam Twoją różę Elfe i jest cudna. Faktycznie, ma potężne, grube pędy. Moja jest młodziutka. Kupiłam ją w doniczce i okazało się, ze są dwie. Wsadziłam ją do ziemi dość późno, ale ładnie sobie radziła. Teraz znalazłam dla niej nową miejscówkę. Ta będzie gorsza, wschodnia strona i te zimne wiatry. W przyszłości ma tam być mur. Może do tego czasu nie przemarznie. Byłam dzisiaj na działce i oglądałam moją Elfe. Póki co świetnie przezimowała. Zobaczymy co będzie dalej bo najgorsza jest wiosna z przymrozkami.
A co to za różyczka, ostatnie zdjęcia, cudna różowa ?
A co to za różyczka, ostatnie zdjęcia, cudna różowa ?
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Beatko, piękne różyczki.
Wszystkie.
Dla mnie każda róża to królowa i nie mam jakiejś wybranej czy szczególnie ulubionej.
Nawet nazwy odmianowe mnie nie interesują i zaczęłam na nie zwracać większą uwagę dopiero za sprawą forum.
Zastanawiam się, ile moich panienek przetrwało minione mrozy.
Jutro może coś zobaczę, ponieważ wybieram się na rekonesans. Aż się boję tego, co tam zastanę.
Pozdrawiam cieplutko.
Dla mnie każda róża to królowa i nie mam jakiejś wybranej czy szczególnie ulubionej.
Zastanawiam się, ile moich panienek przetrwało minione mrozy.
Pozdrawiam cieplutko.
- ewarost

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Beatko twoja Elfe jest taka potężna ... ciekawa jestem jak długo mężniała, bo większość co czytam to ogrodniczki narzekają na nią, że słaba, licho kwitnie, mimo że kwiat ma piękny . 
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Beatko przyszłam Ci życzyć wszystkiego najlepszego! spełnienia marzeń ogrodowych 
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Moja Elfe dostała solidną, metalową podporę. Ogromną, więc niech się na niej rozpycha ile wlezie. A chochoła jednak miała
U mnie to chyba zabieg obowiązkowy. Pozdrawiam 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Teraz będziemy Beatko oczekiwać na szybkie rozmrożenie gleby ,żeby zacząć coś grzebać .Na razie pokazują sie żółte maluszki rosnące w bardziej słonecznym zakątku
weekendu