Od ugoru do ... cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Lukasz1910
200p
200p
Od: 8 lut 2017, o 17:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od ugoru do ...

Post »

Zibi, to ceny detaliczne i praktycznie wszystko idzie w detalu. Bratek mi się dopiero zaczął, 25 tysięcy, po 1,5 sprzedaje i trzymac będę cene, ponieważ mam małą sadzonkę z pierwszym dużym kwiatem przy samej roślinie, nie wyciągniety i mam zamiar ani sztuki nie sprzedawac taniej jak patrze na bratki u innych które nie mogą stac prosto są takie olbrzymie. W tym roku postawiliśmy cel 1000 doniczek wiszących w rozmiarze 25, masakra ile to miejsca zajmuje, mam nadzieje że nie bedzie mrozów bo musze je rozstawiać w nieogrzewanym tunelu :)
Awatar użytkownika
Zibi_41
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2010, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nawet w detalu te ceny robia wrażenie :roll: Zwisy jakoś u nas ostatnio średnio się sprzedają, a w tym roku i tak muszę wszystko kupować. Bratka naprawdę ładnego (pierwszy kwiat) kupuję po 0,9-1,0zł od kolegi u którego dobierałem gdy moja produkcja się kończyła, normalnie w hurcie 1,1-1,25zł :uszy
forestit
500p
500p
Od: 25 mar 2014, o 10:39

Post »

Drakka. powiem uczciwie i jak jest z bratkiem. Wysiać możesz w okolicy 15 sierpnia ale max do 20 stopni bo wybiegnie już w siewce i jasno. Jak nie masz warunków takich bezpieczna opcją będzie kupno siewki mix. Wiem ze możesz różnie trafić z kolorem ale każdego będzie po trochu masz nie wielki areał więc ilość też będzie odpowiednia. Jak posadzisz w doniczkę kwadratowa 7x7x7 to może stać prawie jedna obok drugiej. drastycznie miejsca nie zajmie. 50% towaru kupuje w SG i polecam prymule euro lub dobra albo wieloletnią zimują super i krzaki tez fajne w tym roku miałem około 10tys i sprzedałem ostatnie w piątek. Myślałem że będę nimi handlował aż do świąt, brałem pojedyncze kolory jak i mix powiem jak jest w mixie przewaga pomarańcza bo akurat nie jest wadą bo to podstawa. najpierw na dwor potem tunel jest dobrym rozwiązaniem prymula rośnie w temp od 3 stopni oczywiście te odmiany co napisałem inne potrafią od 15 dopiero działać coś.

Rozmiar kosza/ ampla 25 jest zbytnio wygórowany 23 jest ok. Ja robię około 4500 ampli 23 i powiem szczerze że przy podlewaniu boję się czy nie spadną na ziemię pod własnym ciężarem. Na zimno mam już surfinie posadzone w amplach od miesiąca ale słabo rosną:(
stokrotka12345
200p
200p
Od: 9 mar 2017, o 21:49

Post »

Forestit a begonię w amplach masz :?:
Lukasz1910
200p
200p

Post »

forestit pisze:Drakka. powiem uczciwie i jak jest z bratkiem. Wysiać możesz w okolicy 15 sierpnia ale max do 20 stopni bo wybiegnie już w siewce i jasno. Jak nie masz warunków takich bezpieczna opcją będzie kupno siewki mix. Wiem ze możesz różnie trafić z kolorem ale każdego będzie po trochu masz nie wielki areał więc ilość też będzie odpowiednia. Jak posadzisz w doniczkę kwadratowa 7x7x7 to może stać prawie jedna obok drugiej. drastycznie miejsca nie zajmie. 50% towaru kupuje w SG i polecam prymule euro lub dobra albo wieloletnią zimują super i krzaki tez fajne w tym roku miałem około 10tys i sprzedałem ostatnie w piątek. Myślałem że będę nimi handlował aż do świąt, brałem pojedyncze kolory jak i mix powiem jak jest w mixie przewaga pomarańcza bo akurat nie jest wadą bo to podstawa. najpierw na dwor potem tunel jest dobrym rozwiązaniem prymula rośnie w temp od 3 stopni oczywiście te odmiany co napisałem inne potrafią od 15 dopiero działać coś.

Rozmiar kosza/ ampla 25 jest zbytnio wygórowany 23 jest ok. Ja robię około 4500 ampli 23 i powiem szczerze że przy podlewaniu boję się czy nie spadną na ziemię pod własnym ciężarem. Na zimno mam już surfinie posadzone w amplach od miesiąca ale słabo rosną:(
Jaka cena ampla w hurcie w rozmiarze 23?(Chodzi mi po ile kupujesz taką donice, a nie po ile sprzedajesz do hurtu :P ) czy w kolorze terakota czy białym ? 4500 tysiąca robi wrażenie. Możesz zrobić zdjęcie jak to wygląda w szklarni i jak "wisi" ? Ja za kosz place 1.56 w hurcie w rozmiarze 25, niektóre kwiatki sadze po dwie sadzonki zeby były bardziej okazałe i szybciej, wtedy wyciagnąć można i za 30zł.
Lukasz1910
200p
200p

Post »

W zeszłym roku takie ample sprzedawałem;
Begonia 30-35zł, petunia Vista 20-25, surifnia pełna 20zł
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
forestit
500p
500p

Post »

Mam w amplach begonie bulwiastą lecz nie wiele tylko na detal odmiana ilumination selecta . Zdjęcia mogę podesłać jutro jak zrobię. za kolor terakota płacę miedzy 1.2-1.3zl nie wiem dokładnie a biała 1.3. 90% robię białej terakota tylko bratek. sansavilla, truskawka, Trochę surfinii, u nas kosz jest od 15-28zł w detalu zależy co. Bacopam bratek tanio, Sansavilla Caliope drogo. Ample praktycznie na detal tylko robię do hurtu mało co idzie tylko dal stałych klientów co biorą z domu. Ample wiszą na siatce zrobionej z drutów do mocowania siatki. podlewam wszystko ręcznie bez kapilar. Co podlewanie idzie nawóz.

-- 4 kwi 2017, o 21:34 --

Ładne, takie jak te pełne mam o tym czasie. begonia zdjęcie z okolicy czerwca?
Lukasz1910
200p
200p

Post »

forestit pisze:Mam w amplach begonie bulwiastą lecz nie wiele tylko na detal odmiana ilumination selecta . Zdjęcia mogę podesłać jutro jak zrobię. za kolor terakota płacę miedzy 1.2-1.3zl nie wiem dokładnie a biała 1.3. 90% robię białej terakota tylko bratek. sansavilla, truskawka, Trochę surfinii, u nas kosz jest od 15-28zł w detalu zależy co. Bacopam bratek tanio, Sansavilla Caliope drogo. Ample praktycznie na detal tylko robię do hurtu mało co idzie tylko dal stałych klientów co biorą z domu. Ample wiszą na siatce zrobionej z drutów do mocowania siatki. podlewam wszystko ręcznie bez kapilar. Co podlewanie idzie nawóz.

-- 4 kwi 2017, o 21:34 --

Ładne, takie jak te pełne mam o tym czasie. begonia zdjęcie z okolicy czerwca?
Begonia Poczatek czerwca zeszłego roku, jak bedziesz miał chwile poprosze o zdjęcie jak to wszystko wisi, chciałbym to zobaczyć bo moja wyobraźnia nie sięga tak daleko :) U nas w ogole nie ida sanvitalie, bacopy bidensy lobelie w wieszakach, tylko surfinie pelargonie i begonie. Jeszcze snow princess (smagliczka z plantpolu) ale nie wolno przesuszyć
forestit
500p
500p

Post »

na obiekcie 10x50m mam 1580ampli. Smagliczkę wisząca miałem raz i się wyleczyłem brak popytu u nas.
forestit
500p
500p

Post »

Drakka minimalne zamówienie a rzeczywistość to coś innego
;)
Awatar użytkownika
drakka
500p
500p
Od: 4 lip 2016, o 23:26

Post »

To znaczy?
Angelika / Żelka:)

Kwiatowisko
forestit
500p
500p

Post »

Musisz pogadać z handlowcem z Twojego regionu. na pewno da się dogadać. Sg ma u mnie bardzo fajnego handlowca i nic złego na niego nie powiem. Każdy kiedyś zaczynał
Awatar użytkownika
drakka
500p
500p

Post »

Dzięki :)
W takim razie się skontaktuje.
Czyli prymule euro albo dobra a bratek ?

Kwiatowisko
forestit
500p
500p

Post »

Gruby delta, drobny deltini, wiszący endurio. żeby zamowić bratka masz sporo czasu. zamów katalog soobie najpierw. Stokrotkę można spokojnie siać samemu. Mało wymaga.
Awatar użytkownika
drakka
500p
500p

Post »

Katalog mają na stronie :tan

Kwiatowisko
Zablokowany