chan-dzia w buszu cz.3

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: chan-dzia w buszu cz.3

Post »

Aneczko piękny busz na parapetku, myślałam, że może nieco przerzedziłaś, ale ku mojej uciesze- nie!! :D
Zroślichy cudniaste, kalanchoe "delagoensis" ;:108 może zakwitnie niedługo? Ja straciłam do swojego cierpliwość i pozwoliłam mu .. ;:224
No i ta aglaonemka.. my się często z Elą spotykamy na tych samych chciejstwach, i tak jest tym razem. Ale nie, nie żebym chciała , tylko wyrażam swój podziw dla niej . Pewnie jest dość trwałą roślinką? Ostatnio na takie stawiam :uszy
Za to kiedyś chyba nie odpuszczę i uśmiechnę się do ciebie szeroko po kawałeczek tetrastigmy :D .. moja.. ginie niestety ;:144
Twoje wypieki podziwiam nieraz. Zadałam sobie kiedyś wiele trudu szukając odpowiedniej butelki do "stworzenia" pieczarek.. niestety nie znalazłam :;230 pieczarek więc też nie było :;230 ;:223
pozdrawiam serdecznie ;:196
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23

Post »

O kurczę ile roślinek można pomieścić na jednym parapecie ;:111 ale ja tez lubię takie widoki... ;:138
uwielbiam też zroslichy a masz je śliczne ;:138 oraz hibiskusy a ten Twój to istne cudeńko skoro tak potrafi zaskakiwać :P
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu same śliczne roślinki u Ciebie a Ty tak mało nam je pokazujesz. :(
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jaka pięność dziś doszła do mnie!!
Awatar użytkownika
chan-dzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 12:45

Post »

nuta23 pisze: Hibiskus bardzo ciekawy. Może pomyślał, że będzie jak fiołeczek który kwitnie za każdym razem inaczej i nigdy się nie nudzi.
Reniu,no chyba coś z nim nie tak :;230
doromichu pisze:Chandzia ale masz piekny busz!!! bardzo mi sie podoba
Dorotkozaczęło się grzanie i trochę się martwię o ten mój busz :wink:
Henryku dziękuję,ja też byłam u Ciebie ... i jest na co popatrzeć ;:85
elcia1974 pisze: Boziu, jaka ta Aglonemka jest ładna :shock: Ja Cię Aniu już zaczynam molestować choćby o kawałeczek.
maribat pisze: No i ta aglaonemka.. my się często z Elą spotykamy na tych samych chciejstwach, i tak jest tym razem.
Elu, Marto, na wiosnę nie ma sprawy,bo teraz w ogóle nie ma odrostów.Przez cały rok nic nie wypuściła(słabo mi rosną kwiaty ,pewnie czują ,że mam mało miejsca.)
maribat pisze: Za to kiedyś chyba nie odpuszczę i uśmiechnę się do ciebie szeroko po kawałeczek tetrastigmy :D .. moja.. ginie niestety ;:144
Twoje wypieki podziwiam nieraz. Zadałam sobie kiedyś wiele trudu szukając odpowiedniej butelki do "stworzenia" pieczarek.. niestety nie znalazłam pieczarek więc też nie było
pozdrawiam serdecznie
Martuś,mam nadzieję ,że to nie przeze mnie Ci marnieje (mój bliżniak skrzydłokwiat też ledwo zipał jak go rozdzieliłam ale już zaczyna rosnąć,co prawda od nowa,więc z tetrastigmą może będzie tak samo?)tetra też rośnie tylko z jednej gałązki ..ale jakby co dla Ciebie zawsze.
a co do pieczarek ,to nie wiem czy żartujesz sobie ..butelka wygląda tak

Obrazek
więc teraz nie masz już wymówki robiłam w sobotę
anetta pisze:O kurczę ile roślinek można pomieścić na jednym parapecie ale ja też lubię takie widoki...
Anetko,no ja raczej nie przepadam za takimi widoczkami (wolę więcej luzu)ale jak się nie ma co się lubi,to się lubi co się ma
A tu kolejny wypasiony parapet
Obrazek
arlet3 pisze:Aniu same śliczne roślinki u Ciebie a Ty tak mało nam je pokazujesz. :(
Arletko kochana robię co mogę :;230
Uleńko ciesze się ;:196
mmax pisze:Różowa zroślicha to moje wielkie chciejstwo ;) Powinien dostać nobla ten, kto wyhodował tę odmianę ;)
Ty chcesz ja mam ...możemy się dogadać ;:109
mój nowy nabytek ..plus dwa listki fiołka ;:224
Obrazek Obrazek
A tu _aeschynantus_ zakwitł :heja
Obrazek
i jeszcze imieninowo -urodzinowe ,nadal kwitną
Obrazek
ciąg dalszy nastąpi jak skończę szyć kurtkę ...zima nadchodzi wielkimi krokami...miała być kurtka ,a będzie kożuch
Wątki chan-dzi
Pozdrawiam i zapraszam do mnie Ania
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »

Aniu przyjmnie sie u Ciebie buszuje,a co do kwestii ogrzewania,to u mnie w salonie grzejnik jest stale zakrecony,tylko czasami(-raz na kilka tygodni) wlaczam,jak jest bardzo zimno ;:224
piekny nabytek,
masz niezle zdolnosci jak sama szyjesz sobie kurtke ;:138
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

chan-dzia pisze:..a co do pieczarek ,to nie wiem czy żartujesz sobie ..
Aneczko, jakżebym mogła :lol: No widzisz.. ja tępa ;:191 szukałam rasowej butelki :;230 z porządnym dnem :;230 dnem :!: jak ja sobie to wyobrażałam? :shock: /no nie wytrzymam ze swojej naiwności :;230 /
Widzisz.. czasami proste rozwiązania najlepsze, oj, ja.. Jutro będą pieczarki :uszy ;:196
A tetrastigma? Ja wiem, że nie łatwo się rozgałęzia. Ale jeśli kiedykolwiek rozrośnie Ci się do wielkości liana, i będziesz musiała ciąć, to pamiętaj o mnie ;:170
No i skrzydłuś, jego fotkę tez jestem Ci winna. Mam z niego wiele radości. Przyznam, jak pisałaś kiedyś, po wypuszczeniu nowego liścia najchętniej zrzuca starego, ale ostatnio częściej rodzi niż zrzuca :tan
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
Michaeli
500p
500p
Od: 19 sie 2010, o 10:28

Post »

Cześć Aniu!
Nabytek cudowny, ładny kolor! :wink:
_aeschynantus_ marmurek też właśnie u mnie kwitnie! :D :D
Imieninowo - urodzinowe są cudowne, białe Phalki są bardzo wdzięczne! :D
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

I widzisz.. zgapiłam.. oczywiście nowość.. wyjątkowo urocza ;:63 ;:63 ostatnio i za mną chodzi myśl na świeżutkiego, jak bułeczka ,storczyka ;:170
Ty szyjesz kurtkę, ja zasłony ;:136 długie wieczory dają w kość ;:7
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A tetrastigma? Ja wiem, że nie łatwo się rozgałęzia. Ale jeśli kiedykolwiek rozrośnie Ci się do wielkości liana, i będziesz musiała ciąć, to pamiętaj o mnie ;:170

Maribat pozwole sobie odpowiedziec w watku Chandzi -z moich doswiadczen i wyczytane z ksiazki wynika ,ze tetrastigma potrzebuje solidnych podpor zby nowe przyrosty mialy sie czego trzymac inaczej gubi wierzcholek,czasami zdarza sie ,ze i tak zgubi ,ale wtedy czesto wypuszcza z boku -jest bardzo zywotna roslinka :;230 :;230 jeśli nie uda Ci sie jej zdobyc upomnij sie wczesnym latem będę jechac do Polski wiec..... ;:108
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

A dziękuję Dorotko ;:196 Troszkę znam jej zwyczaje, w krótkim czasie uhodowałam giganta, nawet w sierpniu, przepisowo świetnie się ukorzeniała. Ale jak podzieliłam, i rozesłałam, to mnie zostało.. no figa z makiem. I ta figa teraz ginie mi w oczach. Stąd to moje nahalne tutaj ;:180
Jakby co, będę pamiętała ;:196
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

:wit Pełno tu ślicznych kwiatuszków a kalanchoe ;:167 Te paluchy z oczyskami świetne :D
Awatar użytkownika
chan-dzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 12:45

Post »

No właśnie ,Marto miałaś dużą tetrę i podzieliłaś :wink: ...dlatego ja boję się dzielić swojego Olbrzyma skrzydłusia,bo też ktoś mi kiedyś pisał ,ze podzielił i padły oba.
doromichu pisze:A tetrastigma? Ja wiem, że nie łatwo się rozgałęzia. Ale jeśli kiedykolwiek rozrośnie Ci się do wielkości liana, i będziesz musiała ciąć, to pamiętaj o mnie ;:170

Maribat pozwole sobie odpowiedziec w watku Chandzi -z moich doswiadczen i wyczytane z ksiazki wynika ,ze tetrastigma potrzebuje solidnych podpor zby nowe przyrosty mialy sie czego trzymac inaczej gubi wierzcholek,czasami zdarza sie ,ze i tak zgubi ,ale wtedy czesto wypuszcza z boku -jest bardzo zywotna roslinka :;230 :;230 jeśli nie uda Ci sie jej zdobyc upomnij sie wczesnym latem będę jechac do Polski wiec..... ;:108
to ja się przynajmniej czegoś dowiedziałam i chyba muszę jakieś podpórki skombinować ,niech szybciej rośnie...do cięcia.no ale jak się przytnie ,to powinna się chyba rozgałęzić ?
Michaeli pisze:Cześć Aniu!
Nabytek cudowny, ładny kolor! :wink:
_aeschynantus_ marmurek też właśnie u mnie kwitnie! :D :D
Imieninowo - urodzinowe są cudowne, białe Phalki są bardzo wdzięczne! :D
Michale ,dzięki.Chciałam do Ciebie zajrzeć ale jakoś nie widziałam Twojego wątku.zaraz to nadrobię.
maribat pisze: ostatnio i za mną chodzi myśl na świeżutkiego, jak bułeczka ,storczyka ;:170
Ty szyjesz kurtkę, ja zasłony ;:136 długie wieczory dają w kość ;:7
:;230 :;230 Ja dzisiaj rano o 7 stałam sobie na przystanku i strasznie mnie korciło żeby zajrzeć do praktikera,autobus nie przyjeżdżał a ja wahałam się jak ten baca z kawału.Na szczęście było dość zimno ,a nawet mrożno ..i to mnie chyba zniechęciło do zakupu kwiatów.
A co do szycia to tak się przymierzałam do tej kurtki ,że w między czasie uszyłam dwa komplety pościeli..a kurtka nadal się szyje.
Bo jak się nie chce ,to gorzej jakby się nie mogło.
Kasiu ;:196
Wątki chan-dzi
Pozdrawiam i zapraszam do mnie Ania
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit

Całe mnóstwo cudeniek ale storczyki ;:224 ;:224 zaczynają mi mieszać w głowie przez to muszę się wziąć w garść tzn potrząsnąć sobą :;230
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu jak dlugo masz swoja tetrastigme?ja mam swoja okolo 6 lat,ale jak przyjechala z Polski 4 lata temu byla przycieta i miala okolo 3 metry,a teraz ma lacznie pewnie ze 20 m :;230 :;230
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”