Ogródek AGNESS cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 5

Post »

Aguś, nie wiem, jak Ty to robisz, ale Twój ogródek wcale nie wydaje się taki malutki! I jest slicznie kolorowy :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pamiętam, że jak odwiedzałam Twój ogrodek w zeszłym roku to w oczy rzuciła mi się języczka. Teraz też jakoś najbardziej ją widać.
Rabatka cienista przentuje się ekstra. Nie martw się, że za rok wszystko się rozrośnie. Będzie wyglądało bardziej naturalnie, jak w lesie. Cały parter zarośnięty. Ja to uwielbiam
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Agness :!: Widzę, jak Twój trawnik kurczy się. Za to pięknych kwiatów i rabat przybywa :) Świetne kompozycje i kondycja roślin ;:63
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś pierwsze zdjęcie rewelacja aż chcę się przejść tym wąskim trawniczkiem na ławeczkę :) ;:196
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Też myślę zrobić trawniczkową ścieżkę ale nie wiem czy młodzi to zaakceptują.
Oni na trawce chcą z synusiem w piłkę grać :(
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Aguś,
nie ważne czy ogródek mały czy duży ;:196
ciszy nas bo to nasza oaza spokoju i piękna! ;:108
Twoja wijąca ścieżka jest niezwykle romantyczna i taką sobie zrobię ... już niedługo :)
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Języczki teraz pięknie kwitną, wspaniałe są o tej porze roku!
A widziałaś te nowe odmiany z serii 'Osiris'? Ja strasznie chciałbym 'Osiris Evolution', chyba ją sobie sprowadzę bo u nas w kraju jest niedostępna niestety :roll:
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu witaj.
Po ostatnich opadach deszczu Twój trawnik wrócił do dawnej świetności.
Pomimo, że jak mówisz masz nie wiele miejsca, ale wszystkie roślinki wspaniale rozplanowane.
Języczka ślicznie Ci kwitnie.
Pozdrawiam. ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Martuś ja uwielbiam kamień w ogrodzie i naściągałam go spooooro :roll: Wszystkie rabaty bez kory otaczam właśnie kamieniami, te z korą nie, bo ona sama wyznacza granicę :D Co do chciejstw rózanych , mam ich trochę, mam nadzieję, że uda mi się choć kilka z nich zrealizować :D

Bożenko to Języczka pomarańczowa.
Moja rabatka jest pod czereśnią, u mnie mało cienia, więc staram się wykorzystać takie miejsca :D Bardzo się cieszę , ze podoba Ci się, Ty na pewno zrobisz jeszcze ładniejszą :D

Izuś dziękuję :D żuraweczek mam faktycznie troszkę więcej i jeszcze planuje dokupić sobie kilka na słoneczna rabatę kwiatową, ale to już w przyszłym roku :D

Dorotko dziękuję :D Trawa niestety wrasta mi między kamienie, nie mam na to sposobu :roll: po prostu co jakiś czas ją wyrywam.

Miłko języczki rosną bardzo szybko, moja ma 3 lata. Tak, że i Twoja szybciutko urośnie, najgorsze te ślimory :evil: Może spróbuj z tymi granulkami Bross . Ten preparat podobno skuteczny.

Gabi dziękuję :D u mnie też praktycznie nie ma zbyt dużo cienia, tak, że moje czeresienki wykorzystuję na maxa :lol:

Izuniu dziękuję ;:196 Bardzo bym chciała, żeby tego mojego ogródeczka było trochę więcej :roll: :lol:

Gosiu ja też czekam z niecierpliwością, żeby ta moja rabata rozrosła się, jak będzie już zbyt ciasno, wtedy odrobinę jeszcze ją poszerzę .Języczki faktycznie są widoczne, wielkie i bardzo ukwiecona, dominują w niedużym ogrodzie :D
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Łał! Ile żurawek! I jakie piękne! :shock:
Muszę sobie poczytać, do jakich rozmiarów rosną i jakich warunków potrzebują.
Może poszukam sobie kilka kolorowych :wink: i rozweselą mój kącik po wiązem, bo o tej
porze roku tam sama zieloność.

Rabatka bajkowa Ci wyszła. ;:63 Trzymam kciuki, żeby fachowcy nic nie popsuli.
A na ławeczce sama z przyjemnością bym sobie usiadła. :D
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jacku dziękuję :D Trawniczka faktycznie coraz mniej, już prawie nie ma z czego urywać na rabaty :lol:

Aguś dziękuję, całe szczeście, że mój trawniczek się zregenerował po tych upałach.

Oleńko jak młodzi chcą trawniczek do zabaw z synusiem, to pewnie nie pozwolą Ci zabierać zbyt dużo miejsca na rabatki :lol:

Ewuś, masz całkowitą rację, nie ważne, jakiej wielkości ogródek, najważniejsze, że jest i cieszy :D

Piotruś próbowałam znaleźć w google języczkę o której piszesz, ale nie udało mi się trafić na fotkę, doczytałam tylko, że miniaturowa. Ależ jestem ciekawa, bo uwielbiam języczki :roll:

Tajeczko ;:196 dziękuję. Trawniczek faktycznie pięknie się zazielenił, po tej suszy naprawdę martwiłam się, bo wyglądał jak straszne brązowe klepisko. Teraz znów jest zieloniutki, muszę tylko powalczyć w jednym miejscu, bo pojawiło mi się mnóstwo babki, dosłownie jedna przy drugiej :roll:

Jadziu dziękuję :D Żurawki to naprawdę świetna sprawa, wspaniale rozweselają cieniste zakątki a i na słoneczne rabaty i skalniaki wspaniale nadają się czerwonolistne odmiany :D
Fachowców będę miała we wrześniu i będe stała nad nimi jak kat 8-) :lol: żeby nie stratowali mi rabaty :lol:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, u Ciebie zawsze jest na co popatrzeć :D
Pięknie prezentują się języczki!! mam nadzieję, że niedługo i maje takie będą :lol:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21

Post »

Agnieszko,jestem ;:65 i podziwiam ;:7 .Coraz ładniej u Ciebie.Te rabaty obłożone różnorodnymi kamykami dają wspaniały efekt.Ja na początku też obłozyłam kamykami,niestety trochę za małymi ,ale mój M nie był z tego zadowolony.Teraz sie chyba przekonał, bo to nieźle, tak naturalnie wygląda i ja próbuję coraz więcej tych pięknych kamorów lokować w ogródku. Ładne te Twoje fotki ;:196
x_P-42

Post »

AGNESS pisze:
Fachowców będę miała we wrześniu i będe stała nad nimi jak kat 8-) :lol: żeby nie stratowali mi rabaty :lol:
Agnieszko ... :;230 Ja Ci to mówię : to nierealne!!! pójdziesz na 2 min. zrobić siusiu a oni już coś zmalują. Wiem coś o tym ... :;230
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Agnieszko, wszystko do doniczek, a jak fachowcy pojadą z powrotem do gruntu. Nawet ja Piotrek robił elewację to wolałam mu z pod nóg usunąć. :roll:
Na obcych bym nie liczyła,ze nie zniszczą. :evil:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”