Miałam tak piękną tęczę tym razem dość długo się utrzymała..i mogłam w całości ją złapać...
Krysiu..chwastów masa....ledwo oplewię górny ogród idę na dół ...a na górnym w tym czasie mnożą się kolejne
A wydawało się u mnie że ta burza właśnie do was poszła;)
Witaj RENIU!
No chyba burza do nas przyjdzie, zaczyna się chmurzyć. Deszczu na razie byłoby dość.
Ale my na to nie mamy wpływu. Z chwastami może sobie poradzimy.
Miłej niedzieli
Witam..
Kolejny dzień maja i deszcz):...lecz ponoć jest nadzieja na lepsze dni:)
W moim ogrodzie coraz więcej kolorów...ale też i chwastów ślimaków z którymi to trzeba walczyć...każdego dnia:)
Nie mogę doczekać się jednak moich Anemonów..tak słabo wychodzą...czosnki drobne ozdobne też śpią jeszcze..:)Ciekawa jestem Klematisów czy będą takie jak na etykietkach ...zresztą ta wiosna jest całkiem inna od ostatniej...większa ilość deszczów...dał większe przyrosty roślinom..i niektóre są ładniejsze niż zwykle;)))
kolejne fotki z moimi skarbami:))
Cieszę się, że Twoja Mahonia odbija bo miałam wyrzuty sumienia, że to przez mój zachwyt nad nią.
Piękne są Twoje hosty biało zielone. Ja przytargałam ze śmietnika taki wielki krzaczor. Ale tej zwykłej zielonej. Krzaczor niczego sobie bo jak jeden Pan mi pomógł to ledwo udźwignął. A mąż później z bezpiecznego miejsca samochodem pod domek zawiózł.
Jeszcze mam pytanie czy na pierwszej fotce z 12.05 to wilczomlecz?