Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Od tego deptania z roślinkami w łapie to mnie już głowa boli
a co gdzie wsadzę to za kilka dni znów wyrywam, bo albo miejsce nie takie , albo roślina ekspansywna, albo za wysoko rośnie, albo w tym miejscu ma być coś innego tylko zapomniałam
, albo diabli wiedzą co jeszcze........ i tak w kółko.
A teraz pod znakiem zapytania stoi moja łączka liliowcowa, bo inne byliny tak się rozrosły, że jest za ciasno dla liliowców. Myślałam , że zrobię znowu trochę paczek a tu poczta strajkuje i nie dochodzą
i jak tu się nie zezłościć, kiedy wszystko jest nie tak jak być powinno.
Na dodatek jeszcze nie ruszyłam z realizacją wstawienia mojej panny / figurki / , bo znów miejsca jest za mało..........
Ech,.....szkoda gadać.

A teraz pod znakiem zapytania stoi moja łączka liliowcowa, bo inne byliny tak się rozrosły, że jest za ciasno dla liliowców. Myślałam , że zrobię znowu trochę paczek a tu poczta strajkuje i nie dochodzą

Na dodatek jeszcze nie ruszyłam z realizacją wstawienia mojej panny / figurki / , bo znów miejsca jest za mało..........
Ech,.....szkoda gadać.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Halinko, jak podoba Ci się moje "hiacyntowo", to dodam jeszcze jedno - albo dwa ;) - swieże zdjęcia, razem z tym, co zakwitło przy hiacyntach 
Ino, a jakże, pachnie! W większej grupie hiacynty pachną dwa razy mocniej ;)
Bozenko, poczekamy jeszcze te dwa, trzy dni ;) W końcu zakwitnie
Nie wiedziałam nawet, ze na tej antypce są pączki kwiatowe
Antypki ładnie pachną, choć zapach jest delikatny. Nie wiem, czy na takiej małej wyczujesz, ale jak kwitły moje dorosłe, posadzone wzdłuz płotu, to pachniało w całym ogrodzie. Niestety musiałam je obciąć i juz nie będę miała tylu kwiatów 
Beatko, hej!
Grażynko, rozumiem Cię. Ja nie mam nic przeciwko temu deptaniu, pod warunkiem, ze znajduję w końcu odpowiednie miejsce. Niestety, czasem zdarza się, że próbuje posadzić coś w miejscu, gdzie wcześniej juz coś ulokowałam
Poczta tez mnie denerwuje, ale nie warto tak przejmować się czymś, na co nie mamy wpływu. Szkoda zdrowia! W poniedziałek ma być słonecznie i ciepło i to powinno nam trochę poprawić humory ;) Ja na to liczę i Tobie też zyczę

Ino, a jakże, pachnie! W większej grupie hiacynty pachną dwa razy mocniej ;)
Bozenko, poczekamy jeszcze te dwa, trzy dni ;) W końcu zakwitnie

Nie wiedziałam nawet, ze na tej antypce są pączki kwiatowe

Beatko, hej!

Grażynko, rozumiem Cię. Ja nie mam nic przeciwko temu deptaniu, pod warunkiem, ze znajduję w końcu odpowiednie miejsce. Niestety, czasem zdarza się, że próbuje posadzić coś w miejscu, gdzie wcześniej juz coś ulokowałam

Poczta tez mnie denerwuje, ale nie warto tak przejmować się czymś, na co nie mamy wpływu. Szkoda zdrowia! W poniedziałek ma być słonecznie i ciepło i to powinno nam trochę poprawić humory ;) Ja na to liczę i Tobie też zyczę

- kogra
- Przyjaciel Forum
Witaj Ledo
Nie wiem dokładnie jak pozbyć się tego gagatka, bo w mieście nie znalazłam go w ogrodzie nigdy. Ale w sadzie za miastem i owszem był. Wpadł do pułapki zastawionej na korytarzu, którym chodzić miały nornice.
Poza tym nie mam doświadczeń z walki z tym szkodnikiem. Ale na forum czytałam w jakimś wątku o nim, tylko że nie pamiętam gdzie to było. Może w wątku o szkodnikach ?
Myślę Izo, że nie obrazisz się za odpowiedż w twoim wątku, a może coś dodasz, bo chyba masz jakieś doświadczenia z tym gagatkiem.

Nie wiem dokładnie jak pozbyć się tego gagatka, bo w mieście nie znalazłam go w ogrodzie nigdy. Ale w sadzie za miastem i owszem był. Wpadł do pułapki zastawionej na korytarzu, którym chodzić miały nornice.
Poza tym nie mam doświadczeń z walki z tym szkodnikiem. Ale na forum czytałam w jakimś wątku o nim, tylko że nie pamiętam gdzie to było. Może w wątku o szkodnikach ?
Myślę Izo, że nie obrazisz się za odpowiedż w twoim wątku, a może coś dodasz, bo chyba masz jakieś doświadczenia z tym gagatkiem.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum

Za hiacyntami widać niedawno rozkwitłe narcyzy ( nie miałam pojecia, ze takie mam

Miały być dwa zdjęcia, ale co tam ;)
Oto stokrotka, którą w piątek przywiozłam z targu, bo tak mi sie spodobały w Waszych ogródkach, ze musiałam ja wziąć

Żagwin

Mnie też kwitnie brzoskwinka

Ku mojemu zdumieniu, zakwitła też pierwsza jasnota biała

i prawie juz kwitnie serduszka

a to moja malutka sasanka ( nie ma więcej jak 10cm srednicy i 5cm wysokości), bardzo zdesperowana,
bo przy miniaturowych rozmiarach ma dwa kwiatki i trzy pączki!

I na koniec pierwiosnki raz jeszcze

- kogra
- Przyjaciel Forum
Pierwiosnki super a te hiacynty ekstra.
Tobie kwitnie już serduszka
? U mnie ledwo wyglądają łodyżki a po pączkach jeszcze ani śladu
Widać twoja wiosna przegoniła moją - a tak mówiłaś, że do Ciebie przychodzi ostatnia.
:P
I znowu muszę wchodzić dookoła - jakiś strasznie uparty ten chochlik - a kysz.....!
Tobie kwitnie już serduszka

Widać twoja wiosna przegoniła moją - a tak mówiłaś, że do Ciebie przychodzi ostatnia.

I znowu muszę wchodzić dookoła - jakiś strasznie uparty ten chochlik - a kysz.....!
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum
Witaj Ledo w moim ogródku
Błądzić jest rzeczą ludzką, a w moim ogródku wszyscy są mile widziani
Miewam turkucie, owszem. Niestety nie umiem sobie z nimi radzic
Na forum czytałam, zeby do ich norek wlewać wodę z odrobina oleju, a potem czekać aż wyjdą i wyłapywać. Tyle ze mam problem z odróznieniem norek turkuci od innych dziurek nie wiadomo do kogo należących. Próbowałam w takie dziurki lać wodę z olejem, ale nie wiem czy na moim piachu to w ogóle ma sens, bo woda zanim spłunie głębiej zdąży wsiąknąć w piach
Dziękuję Grażynko, ze odpowiedziałaś
Witaj Madziu
Ja dość długo czekałam na swoja wiosnę, więc i Ty sie doczekasz ;)Teraz juz na pewno nie potrwa to długo 

Dziękuję Grażynko, ze odpowiedziałaś

Witaj Madziu

- chatte
- Przyjaciel Forum
Widzisz Grażynko, niektóre rosliny jakoś się u mnie rwą do kwitnienia, a inne jakby nie chciały się obudzić... Tylko niektóre rosliny wyprzedziły Twoje ;) Serduszką sama jestem zaskoczona! I jasnotą!
To sie chyba samo nie uspokoi. Muszę spróbować podzielic wątek i sprawdzić, czy to pomoże, na pojawianie się strony z wyprzedzeniem.
To sie chyba samo nie uspokoi. Muszę spróbować podzielic wątek i sprawdzić, czy to pomoże, na pojawianie się strony z wyprzedzeniem.
Witaj Izuniu
Znowu musiałam wchodzic do Ciebie tylna futrką
Śliczne te Twoje wiosenne zdjęcia, bardzo podoba mi się szafirkowa rabatka, a sasanka dzielna bardzo
Ja tez mam takie maluchy wsadzone wiosną
Turkucie też mam
i tez nie wiem jak je znaleźć i gdzie siedzą. Wiem, że są tylko dzięki moim jamniką, ktróre czasami warczą na trawnik i jak podchodzę to widzę jakiegoś zmaltretowanego turkucia. Nie wiem czy one je gdzieś wykopują, czy turkucie wyłażą a jamniki mi sygnalizują
Turkucie są wyjątkowo wstrętne
i nawet na pyszczkach moich "dziewczynek" widać obrzydzenie 

Śliczne te Twoje wiosenne zdjęcia, bardzo podoba mi się szafirkowa rabatka, a sasanka dzielna bardzo

Turkucie też mam