Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Iza masz niesamowitą rabatę hiacyntową. Naprawdę robi wrażenie a już sobie wyobrażam jak pachnie :P
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie zimno i zimno :( a myślałam ,że pokaże Ci już dzisiaj moje drzewko w pełni kwitnące, a tu klapa :( Ale od poniedziałku ma być cieplej to i kwiatki się szybciej rozwiną :D muszę Ci powiedzieć ,że na tej Twojej -mojej Antypce też wypatrzyłam pączki kwiatowe :D
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej :wit.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Od tego deptania z roślinkami w łapie to mnie już głowa boli ;:112 a co gdzie wsadzę to za kilka dni znów wyrywam, bo albo miejsce nie takie , albo roślina ekspansywna, albo za wysoko rośnie, albo w tym miejscu ma być coś innego tylko zapomniałam :twisted: , albo diabli wiedzą co jeszcze........ i tak w kółko.
A teraz pod znakiem zapytania stoi moja łączka liliowcowa, bo inne byliny tak się rozrosły, że jest za ciasno dla liliowców. Myślałam , że zrobię znowu trochę paczek a tu poczta strajkuje i nie dochodzą :twisted: i jak tu się nie zezłościć, kiedy wszystko jest nie tak jak być powinno.
Na dodatek jeszcze nie ruszyłam z realizacją wstawienia mojej panny / figurki / , bo znów miejsca jest za mało..........
Ech,.....szkoda gadać. :?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p
Od: 28 lut 2007, o 16:14

Post »

Kogra, chciałam zapytać czy wiesz, czym wytruć tego turkucia-podjadka. Podejrzewam, że to on zżarł mój 4 letni bambus.
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p
Od: 28 lut 2007, o 16:14

Post »

ups, chyba zabłądziłam w ogrodzie :oops:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Halinko, jak podoba Ci się moje "hiacyntowo", to dodam jeszcze jedno - albo dwa ;) - swieże zdjęcia, razem z tym, co zakwitło przy hiacyntach :D

Ino, a jakże, pachnie! W większej grupie hiacynty pachną dwa razy mocniej ;)

Bozenko, poczekamy jeszcze te dwa, trzy dni ;) W końcu zakwitnie :D
Nie wiedziałam nawet, ze na tej antypce są pączki kwiatowe :lol: Antypki ładnie pachną, choć zapach jest delikatny. Nie wiem, czy na takiej małej wyczujesz, ale jak kwitły moje dorosłe, posadzone wzdłuz płotu, to pachniało w całym ogrodzie. Niestety musiałam je obciąć i juz nie będę miała tylu kwiatów :(

Beatko, hej! :D

Grażynko, rozumiem Cię. Ja nie mam nic przeciwko temu deptaniu, pod warunkiem, ze znajduję w końcu odpowiednie miejsce. Niestety, czasem zdarza się, że próbuje posadzić coś w miejscu, gdzie wcześniej juz coś ulokowałam :(
Poczta tez mnie denerwuje, ale nie warto tak przejmować się czymś, na co nie mamy wpływu. Szkoda zdrowia! W poniedziałek ma być słonecznie i ciepło i to powinno nam trochę poprawić humory ;) Ja na to liczę i Tobie też zyczę :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Ledo ;:100
Nie wiem dokładnie jak pozbyć się tego gagatka, bo w mieście nie znalazłam go w ogrodzie nigdy. Ale w sadzie za miastem i owszem był. Wpadł do pułapki zastawionej na korytarzu, którym chodzić miały nornice.
Poza tym nie mam doświadczeń z walki z tym szkodnikiem. Ale na forum czytałam w jakimś wątku o nim, tylko że nie pamiętam gdzie to było. Może w wątku o szkodnikach ?
Myślę Izo, że nie obrazisz się za odpowiedż w twoim wątku, a może coś dodasz, bo chyba masz jakieś doświadczenia z tym gagatkiem.
Grażyna.
kogro-linki
Madga
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 19 kwie 2008, o 21:28

Post »

Sliczna wiosna u Ciebie a u mnie dopiero startuje
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Obrazek Obrazek

Za hiacyntami widać niedawno rozkwitłe narcyzy ( nie miałam pojecia, ze takie mam :shock: ), szafirki i równiez dopiero co rozkwitły omieg.
Miały być dwa zdjęcia, ale co tam ;)
Oto stokrotka, którą w piątek przywiozłam z targu, bo tak mi sie spodobały w Waszych ogródkach, ze musiałam ja wziąć :D
Obrazek

Żagwin
Obrazek

Mnie też kwitnie brzoskwinka :D
Obrazek

Ku mojemu zdumieniu, zakwitła też pierwsza jasnota biała :shock:

Obrazek

i prawie juz kwitnie serduszka
Obrazek

a to moja malutka sasanka ( nie ma więcej jak 10cm srednicy i 5cm wysokości), bardzo zdesperowana,
bo przy miniaturowych rozmiarach ma dwa kwiatki i trzy pączki! ;:154

Obrazek

I na koniec pierwiosnki raz jeszcze :D
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Pierwiosnki super a te hiacynty ekstra.
Tobie kwitnie już serduszka :shock: :shock: ? U mnie ledwo wyglądają łodyżki a po pączkach jeszcze ani śladu :cry:
Widać twoja wiosna przegoniła moją - a tak mówiłaś, że do Ciebie przychodzi ostatnia. :wink: :P
I znowu muszę wchodzić dookoła - jakiś strasznie uparty ten chochlik - a kysz.....!
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Ledo w moim ogródku :D Błądzić jest rzeczą ludzką, a w moim ogródku wszyscy są mile widziani :D Miewam turkucie, owszem. Niestety nie umiem sobie z nimi radzic :( Na forum czytałam, zeby do ich norek wlewać wodę z odrobina oleju, a potem czekać aż wyjdą i wyłapywać. Tyle ze mam problem z odróznieniem norek turkuci od innych dziurek nie wiadomo do kogo należących. Próbowałam w takie dziurki lać wodę z olejem, ale nie wiem czy na moim piachu to w ogóle ma sens, bo woda zanim spłunie głębiej zdąży wsiąknąć w piach :?

Dziękuję Grażynko, ze odpowiedziałaś :D

Witaj Madziu :D Ja dość długo czekałam na swoja wiosnę, więc i Ty sie doczekasz ;)Teraz juz na pewno nie potrwa to długo :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Widzisz Grażynko, niektóre rosliny jakoś się u mnie rwą do kwitnienia, a inne jakby nie chciały się obudzić... Tylko niektóre rosliny wyprzedziły Twoje ;) Serduszką sama jestem zaskoczona! I jasnotą!

To sie chyba samo nie uspokoi. Muszę spróbować podzielic wątek i sprawdzić, czy to pomoże, na pojawianie się strony z wyprzedzeniem.
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Witaj Izuniu :) Znowu musiałam wchodzic do Ciebie tylna futrką :;230

Śliczne te Twoje wiosenne zdjęcia, bardzo podoba mi się szafirkowa rabatka, a sasanka dzielna bardzo :D Ja tez mam takie maluchy wsadzone wiosną :D

Turkucie też mam :evil: i tez nie wiem jak je znaleźć i gdzie siedzą. Wiem, że są tylko dzięki moim jamniką, ktróre czasami warczą na trawnik i jak podchodzę to widzę jakiegoś zmaltretowanego turkucia. Nie wiem czy one je gdzieś wykopują, czy turkucie wyłażą a jamniki mi sygnalizują :lol: Turkucie są wyjątkowo wstrętne :evil: i nawet na pyszczkach moich "dziewczynek" widać obrzydzenie :?
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
kasia176
100p
100p
Od: 2 sie 2007, o 10:19

Post »

Witaj Izo, no u Ciebie to wiosna na całego ;-). Tak narzekałaś , ze do Ciebie przychodzi na końcu ale widzę, ze jak przyszła to od razu wrzuciła piąty bieg! :-)
Zauroczyła mnie Twoja rabata z hiacyntami. Ja nie mam ani jednego, ale czuję wyraźnie, że to stan przejściowy....
Pozdrawiam wiosennie
Kasia
Zapraszam do mojego ogródka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”