Ogródek An-ki
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek An-ki
GRAŻYNKO przecież my sie nie kłócimy to tylko wymiana zdań
. Ania
na pewno nas nie pogoni
Nie pogoni a nawet przyjaznym okiem i uchem wychwytuje wszystkie przyjazne niby przycinki.
Fachowcy już zakupili materialy więc od południa(bo rano do 12 maja jeszcze drobne wykończenia u Neli) wiertła w ruch.
Wszystko co można było z M to zdemontowaliśmy(boazeria,szafki,kwiatyitp).Przy pracy bez siniaków się nie obeszło(nos i ramię uderzone szafką,drzazga wielgaśna przy boazerii).Nagle kuchnia objawiła się dużą i przestronną(może nic nie robić
)
Vertigo-Moniu to nie pierwszy remont i wiemy jak to wygląda.Jednak przyznam,że ostatnie malowanie domu czy wczesniej remonty Lazienek przebiegały bliskie ideału.
Róże zamówione to klasyka(której nie miałam) Eden,Nahema,Bonica,Rose de Molinar,Pastella,Bailando(jeszcze jeden egz.bo cudna róza) no i z Czech nie przyjdą bo ich nie ma(angielki)
http://www.delbard-direct.fr/tous-nos-p ... inard.html
Małgosiu a może jeszcze zakwitna bo pogoda łaskawa.Jak przymrozi to wtedy ukręcaj ale ja tego nie praktykuję(nie doczytałam nigdzie ,że tak trzeba)
Danusiu na pewno dam znać a tymczasem zobacz sobie ostatnie kwiatuszki Twojej róży(przy piennej posadzilam białą i taki zestaw dostaniesz.

Fachowcy już zakupili materialy więc od południa(bo rano do 12 maja jeszcze drobne wykończenia u Neli) wiertła w ruch.
Wszystko co można było z M to zdemontowaliśmy(boazeria,szafki,kwiatyitp).Przy pracy bez siniaków się nie obeszło(nos i ramię uderzone szafką,drzazga wielgaśna przy boazerii).Nagle kuchnia objawiła się dużą i przestronną(może nic nie robić
Vertigo-Moniu to nie pierwszy remont i wiemy jak to wygląda.Jednak przyznam,że ostatnie malowanie domu czy wczesniej remonty Lazienek przebiegały bliskie ideału.
Róże zamówione to klasyka(której nie miałam) Eden,Nahema,Bonica,Rose de Molinar,Pastella,Bailando(jeszcze jeden egz.bo cudna róza) no i z Czech nie przyjdą bo ich nie ma(angielki)
http://www.delbard-direct.fr/tous-nos-p ... inard.html
Małgosiu a może jeszcze zakwitna bo pogoda łaskawa.Jak przymrozi to wtedy ukręcaj ale ja tego nie praktykuję(nie doczytałam nigdzie ,że tak trzeba)
Danusiu na pewno dam znać a tymczasem zobacz sobie ostatnie kwiatuszki Twojej róży(przy piennej posadzilam białą i taki zestaw dostaniesz.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- empuza

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu rózyczki piękne jak zwykle.
Zamówienie też niczego sobie

Zamówienie też niczego sobie
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ANIU miejmy nadzieję ,ze nie będziesz musiała sie złościć na fachowców a kuchnia bedzie zrobiona po Twojej mysli . Jak zwykle zamówiłaś slicznotki
Miłej pracy ale jaki będzie efekt łał a sińce znikną
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Najważniejsze, że niedługo zaczniesz urzędować w nowej kuchni
tylko starych przepisów nie zapomnij ;:78
U mnie wielkokwiatowe oszalały, na dwumetrowych pędach kołyszą się kwiaty
U mnie wielkokwiatowe oszalały, na dwumetrowych pędach kołyszą się kwiaty
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Pewno róże przyjdą jak nowa kuchnia już stanie.
Będzie nowokuchenna parapetówka albo jakoś tak.....
Do miłego....

Będzie nowokuchenna parapetówka albo jakoś tak.....
Do miłego....
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu jak dla mnie kuchnia to najważniejsze miejsce....prawdziwa dusza domu
Tak, że pewnie bardzo jesteś zadowolona, ze będzie w pięknej nowej odsłonie
Widzę, że czekasz na kolejne różyczki.....niby ciasno w ogródku, ale miejsce zawsze się znajdzie na nowe chciejstwa

Widzę, że czekasz na kolejne różyczki.....niby ciasno w ogródku, ale miejsce zawsze się znajdzie na nowe chciejstwa
Aniu nie bardzo zrozumiałam, przy piennej w donicy posadziłaś białą i taki zestaw ja dostanę, chyba żartujesz mnie jest potrzebna tylko czerwona niska bo tam gdzie będzie rosła nie ma miejsca na krzaczek tylko na niską różę na pniu.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Nawet w najciaśniejszym ogródeczku zawsze znajduje się w końcu jakieś miejsce. Czasem przecież trzeba coś wyautować. Żadna roślinka nie jest wieczna 
Wando no i wyleciało trochę rózyczek(8szt)Trzeba więc dziurki zapełnić.Jutro przyjadą więc przy ładnej pogodzie będą posadzone.
Dana w dużej donicy siedzą razem od początku-ale jak nie będziesz chciała bialej to jakoś delikatnie ją wyciągniemy-zresztą przecież ciężkiej donicy nie będziesz tachała autobusem-no chyba ,że Kogrusia przy okazji Ci ją zabierze.(Czyli i tak trzeba ją wyłuskać)
Agnieszko kuchnia to oczko nasze ale powiem Ci,że co dzień inna decyzja co do szkła,koloru,podłogi.Tak trudno się zdecydować i dobrać tak,aby wszystko było harmonijnie połączone.A na dodatek zdecydowałam sie na wysoki połysk.
Grażynko no nie wiem czy zdążę z parapetówką -chyba róże będą prędzej niż ukończenie remontu.Ale co się odwlecze to.....
Aga to te tradycyjne ale nie mogło ich zabraknąć w moim ogródku.Wiesz ciągle się śmieję z tych worów kapusty-normalny chomik z Ciebie.Trzy osoby -zapasy jak na 10.
Basiu przepisy schowane,żeby nie zostały wyrzucone tak przypadkiem ,bo jak M robi porządki to trzeba stać na straży
Wszystko co nie jest ułożone to nieprzyjaciel.
Jadziu już dzisiaj jest dobrze.Drzazga wyciągnięta,nos nie spuchł,a kręgosłup w normie.
-- 02 11 11 06:48:49 --
Parfum de Evita już się obsypuje.

Purple Rain

Dana w dużej donicy siedzą razem od początku-ale jak nie będziesz chciała bialej to jakoś delikatnie ją wyciągniemy-zresztą przecież ciężkiej donicy nie będziesz tachała autobusem-no chyba ,że Kogrusia przy okazji Ci ją zabierze.(Czyli i tak trzeba ją wyłuskać)
Agnieszko kuchnia to oczko nasze ale powiem Ci,że co dzień inna decyzja co do szkła,koloru,podłogi.Tak trudno się zdecydować i dobrać tak,aby wszystko było harmonijnie połączone.A na dodatek zdecydowałam sie na wysoki połysk.
Grażynko no nie wiem czy zdążę z parapetówką -chyba róże będą prędzej niż ukończenie remontu.Ale co się odwlecze to.....
Aga to te tradycyjne ale nie mogło ich zabraknąć w moim ogródku.Wiesz ciągle się śmieję z tych worów kapusty-normalny chomik z Ciebie.Trzy osoby -zapasy jak na 10.
Basiu przepisy schowane,żeby nie zostały wyrzucone tak przypadkiem ,bo jak M robi porządki to trzeba stać na straży
Wszystko co nie jest ułożone to nieprzyjaciel.
Jadziu już dzisiaj jest dobrze.Drzazga wyciągnięta,nos nie spuchł,a kręgosłup w normie.
-- 02 11 11 06:48:49 --
Parfum de Evita już się obsypuje.

Purple Rain

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- empuza

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
an-ka pisze:
Kochana już część poszła do ludziów.
Koleżanki wiedzą, że mam miętkie serce i zawsze na podłoże wyproszą. Potem tylko cyk, myk słoiczki otwierają i teściówkom się chwalą jaką dobrą kapustkę ukisiły.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Agnieszko też kisiłam w słoikach ale teraz remoncik więc nic nie zrobilam-szkoda,że tak daleko mieszkasz,bo pewnie na surowkę to też bym wysępiła
Dobra kobitka z Ciebie.
Tosiu już wiem i klaniam Ci się nisko a nawet uniżenie
Jestem ciekawa o której się wyklujecie.
Fisherman,s ma teraz mój ulubiony kolorek.

Dobra kobitka z Ciebie.
Tosiu już wiem i klaniam Ci się nisko a nawet uniżenie
Jestem ciekawa o której się wyklujecie.
Fisherman,s ma teraz mój ulubiony kolorek.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Grażuś nie-te zamówiłam u Starkla.Ty oczekujesz z Czech i od Petrovica-tak mi się zdaje.
Jakie jeszcze kwitną?
Westerland ostatnim kwiatem.

Jakie jeszcze kwitną?
Westerland ostatnim kwiatem.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka