Ogródek AGNESS cz. 8
Re: Ogródek AGNESS cz. 8
Agnieszko rabaty cudeńka
tak trochę zazdroszczę tego cienia
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś dziękuję
Rózyczek strasznie załuję i wściekła jestem na siebie....a jeszcze bardziej na grypsko, które nie pozwoliło mi ich posadzić o czasie
Elu ja mam praktycznie prawie same majówki, zawsze wcześniej kwitną....niestety upały tegoroczne spowodowały, ze przekwitają błyskawicznie
Poza majówkami mam jeszcze 2 odmiany, jedna sadzona w zeszłym roku już pięknie zakwitła, dziś cyknę fotki, druga to tegoroczne maleństwo....właśnie odkryłam , że jest pod nią mrowisko
Marylu faktycznie żurawki są bezkonkurencyjne
Wszędzie wspaniale sie komponują, w tym tygodniu mam dostać kolejne zamówione u Igi....już nie mogę się doczekać
Jagódko dziękuję
Zurawki na Twojej rabacie będą bardzo pasowały, wspaniale ją ubarwią kolorystycznie.....u mnie rosną oprócz host i żurawek miodunki, tawułki ,języczki i ciemierniki, są też 2 kępy zawilców japońskich
.....no i aż jedna maluteńka trawka
Brunery też będą wspaniale się komponować z pozostałymi....ja miałam jedną i niestety nie przetrwała zimy
Aguś dziękuję
Host mam malutko odmian, tylko kilka, ale pomalutku będę gromadzić kolekcję 
Elu ja mam praktycznie prawie same majówki, zawsze wcześniej kwitną....niestety upały tegoroczne spowodowały, ze przekwitają błyskawicznie
Marylu faktycznie żurawki są bezkonkurencyjne
Jagódko dziękuję
Zurawki na Twojej rabacie będą bardzo pasowały, wspaniale ją ubarwią kolorystycznie.....u mnie rosną oprócz host i żurawek miodunki, tawułki ,języczki i ciemierniki, są też 2 kępy zawilców japońskich
Brunery też będą wspaniale się komponować z pozostałymi....ja miałam jedną i niestety nie przetrwała zimy
Aguś dziękuję
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga - niestety, bywa czasami i tak
Różyczek szkoda, ale co się odwlecze ... to będzie podwójnie 
- AGNESS

Jagusiu byłoby cudownie, naprawdę, środek kipiący róznymi odcieniami zieloności, a obwódki kolorowe od żurawek....cudo
Tadku same hosty też przepięknie wyglądają....ale tak sobie pomyślałam..... jeśli brak Ci cienia, to na brzegi rabaty posadź żurawki kochające słoneczko....jest ich mnóstwo....i Twój pierwotny plan będzie zrealizowany

Beatko przed języczką posadziłam bergenię, języczka zamiera na zimę , a bergenia pięknie zdobi rabatkę cały sezon
Aniu i u mnie niezbyt dużo cienia...ale staram się wykorzystać każdy jego skrawek
Aguś no nie podaruję i na przyszłą wiosnę znów posadzę te róze

Tadku same hosty też przepięknie wyglądają....ale tak sobie pomyślałam..... jeśli brak Ci cienia, to na brzegi rabaty posadź żurawki kochające słoneczko....jest ich mnóstwo....i Twój pierwotny plan będzie zrealizowany
Beatko przed języczką posadziłam bergenię, języczka zamiera na zimę , a bergenia pięknie zdobi rabatkę cały sezon
Aniu i u mnie niezbyt dużo cienia...ale staram się wykorzystać każdy jego skrawek
Aguś no nie podaruję i na przyszłą wiosnę znów posadzę te róze
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
taaaaaa, a Ty wiesz ile tam potrzeba by było żurawek
- tak na oko biorąc żeby zarosły 26 metrów w linii prostej... licząc że posadziłabym co pół metra [a nie wiem czy to nie wypadłoby za rzadko...] to dałoby 52 szt.

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś cudny hostowo żurawkowy zakątek
Co ja widzę wypadły ci trzy róże
Mnie też na szczęście u mnie może nie jakieś wielkie rarytaski ale i tak bardzo szkoda.Ja myślałam że u mnie więcej się nie przyjęło ale na szczęście pozostałe dają oznaki życia choć niektóre bardzo liche .
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Hosty na mnie nie działają, ale te żurawki
.... Cudnie prezentują się na Twoich rabatach 
Powtórzę po poprzedniczkach...rabata hostowa cud-miód..Zresztą hosty lubię to i przyjemnie na nie patrzeć 
Pięknie i kolorowo w Twoim ogródku.Piwonie śliczności a hosty i żurawki to już mistrzostwo świata.
Chwalę się!!!-miałam w zeszłym roku 1 żurawę a teraz mam ich 6 szt.Doceniam już ich piękno i finezję.
Chwalę się!!!-miałam w zeszłym roku 1 żurawę a teraz mam ich 6 szt.Doceniam już ich piękno i finezję.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Agusiu zatrzymałam się na dłużej przy rabacie hostowo-żurawkowej, jest pomysłowo urządzona, fantastycznie wygląda, rośliny o różnych kolorach liści świetnie do siebie pasują, bardzo mi się podoba, robi wrażenie
.
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- AGNESS

Jagusiu nie od razu Kraków zbudowano
pomalutku pomalutku i nazbiera się....a i one pięknie się rozmnażają , tak, że już nawet w pierwszym roku można dzielić
Sadzić trzeba gęściej niz pół metra 
Danusiu dziękuję, uważam jedne i drugie roślinki za bardzo ozdobne....ta niesamowita ilość odmian bardzo różniących się między sobą....
Gosiu no niestety wypadły różyczki....i to z mojej winy i jestem na siebie wściekła....najbardziej nie mogę odżałować Grahama Thomasa...ale i pozostałe to piękne angielki
Wiolu cieszę sie, że podoba Ci się rabatka, żurawki mnie oczarowały ....już nie mogę doczekać się przesyłki od Igi....ale lada dzień będzie
Andrzejku dzięki
Ciekawa jestem jaki eksperyment.....nie doszukałam sie i Ciebie opowieści
Jolu bardzo się cieszę, że podoba Ci sie rabatka
Ja też bardzo lubię hosty, mam malutko odmian, ale będę dokupywać jak tylko gdzieś trafię...chociaż u mnie nie ma szans, ale pozostaje internet
Aniu żurawki potrafią oczarować, to prześliczne roślinki
Najfajniejsze jest to że zdobią cały sezon, nie ma okresów, że są mniej ładne
Irenko bardzo sie cieszę że podoba Ci się moje mini hostowisko-żurawisko
Rabatka z żurawkami nie może być nudna, tyle pięknych odmian tak bardzo różnych robi swoje
Halinko bardzo się ciesze, ze tak pięknie Ci zakwitł....musi mu być u Ciebie bardzo dobrze
moje jeszcze nie kwitną ...
Danusiu dziękuję, uważam jedne i drugie roślinki za bardzo ozdobne....ta niesamowita ilość odmian bardzo różniących się między sobą....
Gosiu no niestety wypadły różyczki....i to z mojej winy i jestem na siebie wściekła....najbardziej nie mogę odżałować Grahama Thomasa...ale i pozostałe to piękne angielki
Wiolu cieszę sie, że podoba Ci się rabatka, żurawki mnie oczarowały ....już nie mogę doczekać się przesyłki od Igi....ale lada dzień będzie
Andrzejku dzięki
Jolu bardzo się cieszę, że podoba Ci sie rabatka
Aniu żurawki potrafią oczarować, to prześliczne roślinki
Irenko bardzo sie cieszę że podoba Ci się moje mini hostowisko-żurawisko
Halinko bardzo się ciesze, ze tak pięknie Ci zakwitł....musi mu być u Ciebie bardzo dobrze
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Aguś
powtórzę za innymi ,bajecznie.
Podobnie jak Ty uwielbiam hosty i żurawki.
Podobnie jak Ty uwielbiam hosty i żurawki.
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Jejku to i owo żurwakowo - hostowe przeurocze