Czekam zatem na nowinkę.
Phalaenopsis henrykus
-
Joane
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Phalaenopsis henrykus
Henryku, piękne ujęcia zrobiłeś swojemu MM. Cudowne płatki wyglądają jak delikatna porcelana.
Czekam zatem na nowinkę.
Czekam zatem na nowinkę.
- mis20
- 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wspaniale Henryku kwitnie Ci MM, super fotki.
Gdybym miala takiego MM i to jeszcze z mojego kwitnienia to tez bym sie cieszyla jak dziecko....sliczny.
Gdzie takie mozna kupic,bo chyba nie w marketach?
Gdzie takie mozna kupic,bo chyba nie w marketach?
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Wygląda jak byś go z wosku ulepił i dołączył do pozostałych .Mój podobnie wygląda, ale już pomału przekwita
.Więc Henryku ciesz się nim bo kwitnie koło 1,5 miesiąca .To już ustaliłam z innymi posiadaczami M.M.
- akwarybka
- 500p

- Od: 23 maja 2010, o 01:00
Przepiękny MM... Wcale się nie dziwie czemu tyle fotek wklejasz 
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Henryczku no cud, miód i malina jak patrzę na tego pięknisia MM. 
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Zabka_Monis
- 1000p

- Od: 17 maja 2010, o 09:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Henryku rozumiem Twoje zachwycanie się tym kwiatuszkiem... te piegi mają coś w sobie 
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Henrykbb

- Od: 28 lut 2010, o 13:07
...cudny jest,cudny,dzisiaj otwiera trzeci pączek...
Dzisiaj trochę o mojej zieleninie.
Na początek ten:
pamiętacie może?
To mój najdorodniejszy,pistacjowy.Po przekwitnięciu,przesadziłem go do większej doniczki,bo,bezwstydnik,wszystko co powinien mieć ukryte,tzn w podłożu,miał na wierzch.Po miesiącu wypuścił...keiki.Myślałem,tak jak większość z Was,że to niechybnie jego koniec ale on zrobił mi niespodziankę:wypuszcza piękny,nowy listek sercowy.Popatrzcie jak błyszczy.
No i co mam o tym sądzić?,jak myślicie,jaka jest jego przyszłość?
Teraz mój pierwszy,"inny" pęd:
żółta drobnokwiatowa Cambria.
O niej także już pisałem.Stała,po lecie,trochę zapomniana,na zimnym parapecie.
I to był błąd,bo nie zauważyłem na czas,że wypuściła dwa pędziki,oba uwięzione i poskręcane,jeden już złamany.
Jeden uratowałem i to właśnie on.
Czy to jeszcze długo potrwa?
I jeszcze tylko dwie fotki,zapowiedzi kolejnych kwitnień.Jakich?,nie wiem.Powinien być biały i żółty ale ten największy pączek "przebija" na czerwono!.

Znowu tylko trzy pączki ale za to zdrowiutkie że hej.
Wie,że to wszystko nic wielkiego ale dla mnie tyle frajdy

Dzisiaj trochę o mojej zieleninie.
Na początek ten:
pamiętacie może?To mój najdorodniejszy,pistacjowy.Po przekwitnięciu,przesadziłem go do większej doniczki,bo,bezwstydnik,wszystko co powinien mieć ukryte,tzn w podłożu,miał na wierzch.Po miesiącu wypuścił...keiki.Myślałem,tak jak większość z Was,że to niechybnie jego koniec ale on zrobił mi niespodziankę:wypuszcza piękny,nowy listek sercowy.Popatrzcie jak błyszczy.
No i co mam o tym sądzić?,jak myślicie,jaka jest jego przyszłość?
Teraz mój pierwszy,"inny" pęd:
żółta drobnokwiatowa Cambria.O niej także już pisałem.Stała,po lecie,trochę zapomniana,na zimnym parapecie.
I to był błąd,bo nie zauważyłem na czas,że wypuściła dwa pędziki,oba uwięzione i poskręcane,jeden już złamany.
Jeden uratowałem i to właśnie on.
Czy to jeszcze długo potrwa?
I jeszcze tylko dwie fotki,zapowiedzi kolejnych kwitnień.Jakich?,nie wiem.Powinien być biały i żółty ale ten największy pączek "przebija" na czerwono!.

Znowu tylko trzy pączki ale za to zdrowiutkie że hej.
Wie,że to wszystko nic wielkiego ale dla mnie tyle frajdy
Ojjj Henryku, ale nam adrenalinkę zaserwowałeś
To teraz będziemy myśleć: jak się będzie rozwijać keiki przy swojej 'mamusi', kiedy rozkwitnie cambria i jaki kolor będą miały kwiaty 'niespodzianki'
W każdym razie Twoje zielone, nie są już tak zupełnie zielone. Pięknie są 'zaopiekowane' i super zdrowe
To teraz będziemy myśleć: jak się będzie rozwijać keiki przy swojej 'mamusi', kiedy rozkwitnie cambria i jaki kolor będą miały kwiaty 'niespodzianki'
W każdym razie Twoje zielone, nie są już tak zupełnie zielone. Pięknie są 'zaopiekowane' i super zdrowe
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Henryku- pięknie Ci rośnie bassal keiki i roślinka mateczna zdrowiutka ;) Wygląda na to, że Będziesz mieć dwa storczyki, a nie...jednego.
Dwa, zapowiadane kwitnienia to sukces. U mni, w większośći kwtnień to właśnie 3 kwiatuszki. Może nam na wiosnę przedłużą się pędziki
A miniaturowa cambria hmm...jest na wątku jej zdjęcie gdzieś, bo...wyglądaem i wielkością przypomina mi bardzo...moje cytrynowo-kremowe oncidium... ;)
Dwa, zapowiadane kwitnienia to sukces. U mni, w większośći kwtnień to właśnie 3 kwiatuszki. Może nam na wiosnę przedłużą się pędziki
A miniaturowa cambria hmm...jest na wątku jej zdjęcie gdzieś, bo...wyglądaem i wielkością przypomina mi bardzo...moje cytrynowo-kremowe oncidium... ;)
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Henryku przytoczę pewne słowa , może jest znasz
"Oczy zielone życie szalone"
Na parapetach same zielone a pędziki u nich idą jak szalone, czy długo to potrwa czy krótko ale będzie wesolutko, czy żółty czy różowy będzie cieszył nasze głowy. Pomyślimy o Twych pączkach mile i potrwa to tylko chwile.
Z
czekam na rozwój pączków 
Na parapetach same zielone a pędziki u nich idą jak szalone, czy długo to potrwa czy krótko ale będzie wesolutko, czy żółty czy różowy będzie cieszył nasze głowy. Pomyślimy o Twych pączkach mile i potrwa to tylko chwile.
Z
Początek mojej przygody.
))
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Henryku ja zacytuję Anię (pomyślmy o Twych pączkach mile a potrwa to tylko chwilę) To tylko się wydaje że to tak długo trwa. Nasze storczyki tak nas podkręcają ,a potem jaka radocha jaki człowiek jest dumny że na jego "łonie"
wyhodował nowy pędzik i jaki jest śliczny, a kwiaty
Ja też uważam Henryku że teraz będziesz miał dwa w jednym oba zdrowa że aż miło patrzeć .Na rozkwitnięcie pączków poczekamy i się przekonamy jaki kolor mają 
-
kasia74

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Henryku myślę że nie musisz się obawiać o tego storczyka z basal keiki. Mój pierworodny też jakiś czas temu puścił basal keiki a w chwili obecnej oba storczyki kwitną to znaczy i mamusia i rosnąca przy niej dziecina zdjęcie możesz zobaczyć na 24 stronie mojego wątku.
- Piotr=)

- Od: 24 maja 2008, o 17:38
Witaj Ja mam na jednym 2 szt. keiki u podstawy i teraz jedna ma kwitnać mała i mamusia puściła 2 pędy. Myślę że niemasz cym sie martwić Ładne masz storczyki i kwitnikenia 
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)