Witam Odwiedzających mój Wątek. Dziękuję Wam moi Kochani
Z przykrością dzielę się z Wami informacją że moje zakupione w ubiegłym roku za nie małe pieniądze
storczyki ogrodowe nie wytrzymały zimy. Codziennie podążam w ich stronę sadzenia, wytężam wzrok, prawie nosem sunę po ziemi i nic nie widzę
Przyznam zaniedbuję swój Wątek, bo ciągle nie mogę ogarnąć wszystkiego co rośnie w około mojego siedliska... gdy tylko zdrowie dopisuje... klęcząc grzebię rękoma ile się da w swoich czarno ziemskich rabatach myśląc o zakupieniu nakolanników ale nigdzie takowych nie spotkałam w żadnym ze sklepów.
W wolnych chwilach zaglądam do Waszych Wątków i jestem na bieżąco z Wami.
Odpowiem ...
Tadek Twoje
fiołki są podobne do moich ale nie jestem pewna czy to ta sama odmiana,bo zdjęcie jakie mi wysłałeś jest niezbyt wyraźne. Moje fiołki rosną w dobrze nasłonecznionym miejscu i same się rozsiewają, jutro gdy będzie sprzyjająca pogoda cyknę im fotkę.
Misiu - byłam widziałam - Dziękuję za
tulipanki
Iguś jutro zrobię fotkę swoim dubeltowym
żurawkom i tym co dostałam od Ciebie w prezencie i odpowiem na P.W. Chcę mieć wszystkie kolorki... ale kompletnie się nie znam.
Ula sadzonki
pierwiosnków masz zaklepane, rozkwitły kolejne kolorki... fotek nie cykałam bo niestrzykająca pogoda dzisiaj była do robienia zdjęć.
Dzisiaj posiałam nową odmianę mieszanki
pierwiosnków pełnych.
Moniś 
... prawdziwa przyjaźń przetrwa wieczność.
Tadeuszku z Rancza Dziękuję 
Wasze mieczyki już rosną a ja zabrałam się za swoje dopiero dzisiaj.
Zamojska Ewuś 
Jeśli chcesz mnie poznać - będzie mnie miło... jestem otwarta w każdej kwestii.
Zenuś coś jest takiego nie do określenia i brak mi słów wiec powiem tak - z Tobą to tak jakbym znała się już bardzo długo
Moje
Kany pogniły - poszły do odpadów ekologicznych.
Aguś - Dziękuję
Jadziuś 
Dziękuję za pamięć. Zrobiłam rachunek sumienia i doszłam do wniosku że ze mnie słaba ogrodniczka nie dopilnowałam też georginii, mój M wytransportował je do sąsiada piwnicy.
Joluś Dziękuję - Jesteś Kochana.
Jaguś za Odwiedziny też

, mam nadzieję że kiedyś pogadamy.
Ewunia Krakowska ogromniasty zakupy poczyniła włącznie z miodem a ja wyczytałam dzisiaj o produkcji miodu - syropu z
Mniszka którym Ewunia jest zainteresowana.
Interesujący przepis z kserowałam. A na moich łąkach żółciutko się zrobiło od
Mniszka.
Małgoś moje Korony - to nowy ubiegłoroczny zakup bo stare gdzieś zniknęły z ogrodu.
Na Dobranoc