takie dorodne i widać, że zdrowe

Tyle chciejstw tu widzę

Będę podziwiać u Ciebie

Dzięki Nelu za podpowiedź.Muszę się zastanowić czy ją nie przesadzić.Mam też młodego Pat Austin i też kwiatki zwisają jakby nie mógł ich utrzymać.Nie wiem czy "dorosły" też tak maAlionuszka pisze:Comte de Chambord ...z jej różowymi rozetkami i równie silnym zapachem.Tylko ta ostatnia potrzebuje podpórek,gałązki zbyt giętkie nie wytrzymują ciężaru kwiatów...
No to specjalnie dla Ciebie , Liseczki i Gabrysi-mimo deszczu wyszłam na ogród aby Wam sprawić przyjemność-przy okazji obfociłam też inne.M.puka się w czołochatte pisze:A wiesz, Haniu, że Glorię Dei zawdzięczam Tobie? Zawsze wydawa ła mi się jakaś bladawa, mało wyrazista. Dopiero na Twoich zdjęciach wprawiła mnie w zachwyt!
Gabi mam dwa krzaki Glorii i obie są inaczej wybarwiona.Jedna ma więcej różu a druga żółtego-nie wiem od czego to zależy.Gabriela pisze:Gloria jest pięknie wybarwiona.
[/quote]liska pisze:a powiedz mi jak się nazywają te czarne różyczki?
Mój William jest u mnie już długo i ma kolor fiolet trochę z czerwienią i biskupia a Otello raczej czerwień buraczana.Nowsze odmiany Williama są ponoć czerwonechatte pisze:Gloria niesamowita, a William ... nie wiem który piekniejszy: William, czy Otello.
Ale zobacz Grażynko co z niej zrobił deszcz i wiatr.Leży jak po mamrociekogra pisze:Ale jak zobaczyłam białą ostróżkę.....Obrazek
Podpisuję się pod tym co powiedziała Iza.
Ale jak zobaczyłam białą ostróżkę.....![]()
Bogusiu to bylina,jest u mnie już chyba piaty rok i tak się rozrosła,że jesienią będę musiała ją podzielić.Moje lilie w tym roku coś ospałe.Zaczynają te pospolite a na rarytasy muszę jeszcze poczekać.bogusia177 pisze:czy ostróżka jest pełna ,czy ma puste kwiatki ,,,siejesz ją??
Marzenko tyle pochwałmarzanka pisze:Drażnisz Haniu oj drażnisz ...ło matko jakie cudowności