Ogród Azy
- Aza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Azy
Korony w tej chwili wyglądają nieszczęśliwie, śnieg je powalił, ale jeszcze kwitną więc wykopac się nie da. Nie stoją w wozie jak inne kwiatkibo byly posadzone na górce z kompostu, pani w sklepie tłumaczyła że nie lubia być w mokrym posadzone byly wbrew temu co potem czytałam bardzo płytko.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
OLU
Korony piękne, z tak duża ilością kwiatków, czy to taka odmiana, czy to taki rok na nie
A pogoda w Tatrach to jak kalejdoskop. Pamiętasz żeby z końcem maja padał śnieg
A może to lepsze jak ta ogromna woda, nie da się przed nią uciec
Żywioł który zabiera ze sobą wszystko. Dlaczego

Korony piękne, z tak duża ilością kwiatków, czy to taka odmiana, czy to taki rok na nie

A pogoda w Tatrach to jak kalejdoskop. Pamiętasz żeby z końcem maja padał śnieg

A może to lepsze jak ta ogromna woda, nie da się przed nią uciec

Żywioł który zabiera ze sobą wszystko. Dlaczego

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- Aza
leszczyno nie ma takiego miesiąca w Zakopnem w którym nie mógłby spaść śnieg i to nawet większy niż ten ostatni. Pamietam z dzieciństwa duze opady w porze kwitnienia orlików ( u mnie to początek czerwca), cebule koron były w zeszlym roku kupione w Krakowie to kwitnienie to nie moja zasługa tylko jakiegoś hodowcy w zeszlym roku, jak w przyszłym roku zakwitną to będę wiedziala że sie nadaja do uprawy w Zakopanem.
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Olu-ładny ten pigwowiec!Nie wiem czy taki bardzo zapóźniony, bo u Mamy pod oknem też kwitnie teraz.
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Aza
Ewo dzis na spacerze z Klarą widziałam na Buńduwkach, czyli niedaleko skoczni nie przy drodze, ale jeszcze poza TPN pole kwitnacego mniszka i pomyślałam o Tobie , u mnie w tym roku mlcza bardzo malo 40 to może by sie znalazło, ale nie 400.
Słabiutko kwitnie, ale kitnie na skalniaku dębik.

Stokrotki były w skrzynce, ale Klara je zrzucila i posadzilam je w ziemi.

Uploaded with ImageShack.us
Słabiutko kwitnie, ale kitnie na skalniaku dębik.

Stokrotki były w skrzynce, ale Klara je zrzucila i posadzilam je w ziemi.

Uploaded with ImageShack.us
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzięki Olgo za informację o polach mniszkowych jeszcze dostępnych,pewnie się wybiorę w czwartek,bo syropek musi być.
Klara jest nieznośna!Ale stokrotkom chyba lepiej będzie w ziemi i się rozrosną. Jak Twoja rózowo kwitnąca truskawka-przezimowała i kwitnie?
Klara jest nieznośna!Ale stokrotkom chyba lepiej będzie w ziemi i się rozrosną. Jak Twoja rózowo kwitnąca truskawka-przezimowała i kwitnie?
- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Olu, trafiłam do Ciebie dzięki Patrysi i wcale nie żałuję, spędziłam u Ciebie i na wycieczkach z Tobą parę godzin, rozmarzyłam się przy tym strasznie, aż bardzo zachciało mi się w Tatry, w ostatnie wakacje odwiedziłam Zakopane i troszkę pochodziliśmy z rodzina po górach, do dzisiaj wspominam te przepiękne widoki, dzisiaj doznałam szoku oglądając te wszystkie górskie kwiaty, nie sądziłam że w Tatrach jest ich tak dużo, ja byłam w lipcu to nie było widać, doszłam do wniosku że muszę Tatry odwiedzić na wiosnę, tylko ta wiosna w tym roku taka byle jaka.
Psiaki masz piękne, ulubiona rasa mojego M, marzy o takim jak byśmy mieli swój dom, bo blok to dla takiego psiaka to męczarnia, widać że Twoje psiaki, mają u ciebie raj, moją uwagę też zwróciły Twoje kociaki, ponieważ ja bardzo lubię kotki.
Pozdrawiam Cię cieplutko i dużo słoneczka
życzę.
Psiaki masz piękne, ulubiona rasa mojego M, marzy o takim jak byśmy mieli swój dom, bo blok to dla takiego psiaka to męczarnia, widać że Twoje psiaki, mają u ciebie raj, moją uwagę też zwróciły Twoje kociaki, ponieważ ja bardzo lubię kotki.
Pozdrawiam Cię cieplutko i dużo słoneczka

- Aza
Renatko dziękuję za odwiedziny moim zdaniem najwięcej kwiatów jest właśnie w lipcu, tylko trzeba wiedzieć gdzie są, moje najefektowniejsze zdjęcia są ze Słowacji. Jak się przyturlasz do Zakopanego - zapraszam. TRafić bardzo łatwo.
- Aza
Wybierałam się dzisiaj w duże góry, ale rano lało i tylko w południe poszłam na Kondratową chcialam porobić zdjęcia kwiatkom, wydawalo mi się że wczoraj się dużo śniegu wytopiło i to ma sens. W drodze do Kuźnic zboczyłam nad tamę pod Nosalem, pierwsze zdjęcie poniżej tamy, następne powyżej.

Następne zdjęcia to ścieżka nad Kalatówkami i miejsce do którego doszlam.

W tym miejscu uznałam że szukanie kwiatków do zdjęć nie świadczy dobrze o mojej inteligencji i zawróciłam. Pogoda się poprawiła, zrobiło się tak ciepło że szłam w bluzeczce z krótkim rękawkiem mimo że buty i spodnie do kolan były mokre od śniegu.

W drodze powrotnej zobaczylam wywierzysko, czyli duże źródlo Bystrej, wyglądalo niesamowicie w różnych miejscach ze stoku wupływaly szumiące strumienie, zdjęcie niestety tego nie oddaje.

A to chwaścik z ogrodu:

Następne zdjęcia to ścieżka nad Kalatówkami i miejsce do którego doszlam.

W tym miejscu uznałam że szukanie kwiatków do zdjęć nie świadczy dobrze o mojej inteligencji i zawróciłam. Pogoda się poprawiła, zrobiło się tak ciepło że szłam w bluzeczce z krótkim rękawkiem mimo że buty i spodnie do kolan były mokre od śniegu.

W drodze powrotnej zobaczylam wywierzysko, czyli duże źródlo Bystrej, wyglądalo niesamowicie w różnych miejscach ze stoku wupływaly szumiące strumienie, zdjęcie niestety tego nie oddaje.

A to chwaścik z ogrodu:

- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Olu, dziękuję Ci za nową relację z gór, patrząc na zdjęcia jak na razie nie wygląda to wszystko wesoło, oby ta pogoda wreszcie się ustabilizowała
wczoraj wieczorkiem pokazałam M Twój wątek, podziwiał Twoje zdjęcia i stwierdził, że masz rękę do zdjęć, po dyskusji doszliśmy do wniosku, że w tym roku Zakopiec musimy sobie odpuścić, finanse nadwyrężone, ale z góry bardzo dziękuję za zaproszenie, z pewnością Cię znajdę w Zakopanem, ponieważ zakochałam się w Twoich suczkach i chciałabym je zobaczyć na żywo.
Wstawiaj zdjęcia na bieżąco, to chociaż troszkę poczuję się jak bym te wycieczki odbywała z Tobą.
Pozdrawiam

Wstawiaj zdjęcia na bieżąco, to chociaż troszkę poczuję się jak bym te wycieczki odbywała z Tobą.
Pozdrawiam