Ogród Azy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Azy

Post »

Korony w tej chwili wyglądają nieszczęśliwie, śnieg je powalił, ale jeszcze kwitną więc wykopac się nie da. Nie stoją w wozie jak inne kwiatkibo byly posadzone na górce z kompostu, pani w sklepie tłumaczyła że nie lubia być w mokrym posadzone byly wbrew temu co potem czytałam bardzo płytko.
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na chwile przestalo padać, byłam w ogrodzie, cos podpierałam i przynioslam do domu połamane kwiatki:
Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Olgo wpadłam do Ciebie i jestem pod wrażeniem nigdy nie widziałam takich koron cesarskich, ale olbrzymie kwiaty .

Szkoda ze śnieg zniszczył kwiaty .

Genia :wit
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

OLU
Korony piękne, z tak duża ilością kwiatków, czy to taka odmiana, czy to taki rok na nie :?: :?:
A pogoda w Tatrach to jak kalejdoskop. Pamiętasz żeby z końcem maja padał śnieg :?: :?:
A może to lepsze jak ta ogromna woda, nie da się przed nią uciec :!: :!:
Żywioł który zabiera ze sobą wszystko. Dlaczego :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

leszczyno nie ma takiego miesiąca w Zakopnem w którym nie mógłby spaść śnieg i to nawet większy niż ten ostatni. Pamietam z dzieciństwa duze opady w porze kwitnienia orlików ( u mnie to początek czerwca), cebule koron były w zeszlym roku kupione w Krakowie to kwitnienie to nie moja zasługa tylko jakiegoś hodowcy w zeszlym roku, jak w przyszłym roku zakwitną to będę wiedziala że sie nadaja do uprawy w Zakopanem.
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W moim zapóźnionym w rozwoju ogrodzie rozkwita wreszcie pigwowiec w nim rosnie jako chwast lilia złotogłów ( złotogłowie w moim ogrodzie sieją się gdzie chcą, naturalnym wrogiem są psy więc najczęściej lilie te wyrastają w kolczastych krzakach.)
Obrazek

Idzie burza, uciekam. OLGA
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu-ładny ten pigwowiec!Nie wiem czy taki bardzo zapóźniony, bo u Mamy pod oknem też kwitnie teraz.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Azo chciałabym mieć takie chwasty :P
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo dzis na spacerze z Klarą widziałam na Buńduwkach, czyli niedaleko skoczni nie przy drodze, ale jeszcze poza TPN pole kwitnacego mniszka i pomyślałam o Tobie , u mnie w tym roku mlcza bardzo malo 40 to może by sie znalazło, ale nie 400.
Słabiutko kwitnie, ale kitnie na skalniaku dębik.
Obrazek

Stokrotki były w skrzynce, ale Klara je zrzucila i posadzilam je w ziemi.
Obrazek

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki Olgo za informację o polach mniszkowych jeszcze dostępnych,pewnie się wybiorę w czwartek,bo syropek musi być.
Klara jest nieznośna!Ale stokrotkom chyba lepiej będzie w ziemi i się rozrosną. Jak Twoja rózowo kwitnąca truskawka-przezimowała i kwitnie?
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam czwartek wolny do godziny17, koniecznie mnie odwiedź. Tylko znowu lejei kwiatki się zamknęły, wczoraj tak wyglądały.
Obrazek
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Olu, trafiłam do Ciebie dzięki Patrysi i wcale nie żałuję, spędziłam u Ciebie i na wycieczkach z Tobą parę godzin, rozmarzyłam się przy tym strasznie, aż bardzo zachciało mi się w Tatry, w ostatnie wakacje odwiedziłam Zakopane i troszkę pochodziliśmy z rodzina po górach, do dzisiaj wspominam te przepiękne widoki, dzisiaj doznałam szoku oglądając te wszystkie górskie kwiaty, nie sądziłam że w Tatrach jest ich tak dużo, ja byłam w lipcu to nie było widać, doszłam do wniosku że muszę Tatry odwiedzić na wiosnę, tylko ta wiosna w tym roku taka byle jaka.
Psiaki masz piękne, ulubiona rasa mojego M, marzy o takim jak byśmy mieli swój dom, bo blok to dla takiego psiaka to męczarnia, widać że Twoje psiaki, mają u ciebie raj, moją uwagę też zwróciły Twoje kociaki, ponieważ ja bardzo lubię kotki.
Pozdrawiam Cię cieplutko i dużo słoneczka ;:3 ;:3 życzę.
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renatko dziękuję za odwiedziny moim zdaniem najwięcej kwiatów jest właśnie w lipcu, tylko trzeba wiedzieć gdzie są, moje najefektowniejsze zdjęcia są ze Słowacji. Jak się przyturlasz do Zakopanego - zapraszam. TRafić bardzo łatwo.
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wybierałam się dzisiaj w duże góry, ale rano lało i tylko w południe poszłam na Kondratową chcialam porobić zdjęcia kwiatkom, wydawalo mi się że wczoraj się dużo śniegu wytopiło i to ma sens. W drodze do Kuźnic zboczyłam nad tamę pod Nosalem, pierwsze zdjęcie poniżej tamy, następne powyżej.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Następne zdjęcia to ścieżka nad Kalatówkami i miejsce do którego doszlam.
Obrazek
Obrazek

W tym miejscu uznałam że szukanie kwiatków do zdjęć nie świadczy dobrze o mojej inteligencji i zawróciłam. Pogoda się poprawiła, zrobiło się tak ciepło że szłam w bluzeczce z krótkim rękawkiem mimo że buty i spodnie do kolan były mokre od śniegu.
Obrazek
W drodze powrotnej zobaczylam wywierzysko, czyli duże źródlo Bystrej, wyglądalo niesamowicie w różnych miejscach ze stoku wupływaly szumiące strumienie, zdjęcie niestety tego nie oddaje.
Obrazek
A to chwaścik z ogrodu:
Obrazek
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Olu, dziękuję Ci za nową relację z gór, patrząc na zdjęcia jak na razie nie wygląda to wszystko wesoło, oby ta pogoda wreszcie się ustabilizowała ;:3 wczoraj wieczorkiem pokazałam M Twój wątek, podziwiał Twoje zdjęcia i stwierdził, że masz rękę do zdjęć, po dyskusji doszliśmy do wniosku, że w tym roku Zakopiec musimy sobie odpuścić, finanse nadwyrężone, ale z góry bardzo dziękuję za zaproszenie, z pewnością Cię znajdę w Zakopanem, ponieważ zakochałam się w Twoich suczkach i chciałabym je zobaczyć na żywo.
Wstawiaj zdjęcia na bieżąco, to chociaż troszkę poczuję się jak bym te wycieczki odbywała z Tobą.

Pozdrawiam ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”