Ogródek Agness

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek Agness

Post »

A do czego jest ten oprysk promanalem?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Agatko, Danusiu więc rozsiadamy się na huśtaweczce, a ja donoszę kawę i ciacho 8-) ;:196

Justynko jasne, że dopisałam :D

Ewuniu mam nadzieję, że działalność kreta nie skończyła żywota sasankowych maluszków, że udało im się przetrwać....
Dużo jeszcze u Ciebie śniegu??? bo u mnie cała masa :roll:

Marysiu a może sadząc sasaneczkę wykop większy dołek i nasyp słabszej piaszczystej ziemi??? Może się uda :D

Eluniu ja bardzo lubię te słoneczniczkowe złociste kępy. Sadziłam i pełnego słoneczniczka, ale niestety byłam zmuszona przesadzić go w upały i nie przetrwał :(

Jolu witaj :wit Bardzo dziękuję Ci za takie miłe , ciepłe słowa ;:196
Ziemię mam niestety nie najlepszą, piaszczystą..... Z nawożeniem też nie jestem zbyt szczodra :oops: Wydaje mi się , że roślinki rosnące w takiej dużej masie wytwarzają swoisty mikroklimat w którym dobrze się czują i dlatego nie najgorzej wyglądają, rosną i kwitną...

Aniu proszę bardzo ;:196 Cieszę się, ze podobają Ci się majóweczki, one są naprawdę zjawiskowe, szkoda, że tak krótko kwitną....

Gosiu pomalutku i Twój ogromny ogród się zapełni :D Nie ma co się spieszyć. Postaw na drzewa, krzewy i iglaczki, one szybciutko rosną, powodują piękne zielone ramy, szkielet ogrodu. Budują ogrodowe salony, tajemnicze zakątki, są cudownym tłem dla bylin.... ach .... rozmarzyłam się :D

Jolu cieszę się, że podoba Ci się ;:196 Mój ogród jest nie największy i ma sporo już lat, Twój jest duży i młodziutki, ale zobaczysz, że zanim się obejrzysz będzie już gęstym dojrzałym ogrodem :D

Iwonko oj tak...... teraz już wiosenka za progiem :D

Aguniu niestety jeszcze prac ogrodowych nie planuję, ponieważ u mnie leży dużo śniegu, tak, że nic nie można zrobić....
Może uda się, żeby eM wyciął dużą czereśnię, póki roślinki wokół nie zaczęły wegetacji, to nie ucierpią.... ale to nic nie wiadomo, zależy od czasu eMa...
Ja mam nadzieję, ze dziś przyjdzie przesyłka z hurtowni florystycznej i będę mogła w weekend zacząć robić stroiki świąteczne..... już się nie mogę doczekać :roll:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie też jeszcze sporo śniegu i bardzo wolno się topi. Tak więc roboty ogródkowe mam dopiero w dalszych planach.
Cudnie płonie ta czerwona azalia na twoich rabatkach :D
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś dosiadam się na huśtaweczkę ;:224
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Aguś, a z jakiej hurtowni korzystasz ? Ja wczoraj kupiłam słoneczniki, irysy, i 2 storczyki - sztuczne i też wybiorę się do teściowej, żeby coś mi stworzyła ciekawego na groby, na które pojadę po świętach.
U mnie zero ;:3 , od wczoraj watr hula, śnieg stopił i widać pierwsze kiełki tulipanów ;:oj
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu i ja bardzo lubię widok tej żarówiastej azalii na tle zieleni iglaków i krzewów :D
Pogoda nie nastraja optymistycznie, bo jeszcze mogą być spore przymrozki, więc wolę, żeby śnieg jeszcze nie topniał, zawsze taka kołderka uchroni kiełkujące roślinki przed zniszczeniem... ale już tak bardzo się chce ciepełka i kolorków....

Aguś bardzo zapraszam i się podsuwam ;:196

Justynko ja zamawiałam w hurtowniach internetowych :D Zamawiałam w nich po raz pierwszy, będę mogła powiedzieć swoją opinię na ten temat dopiero jak dostanę towar..... dziś, albo dopiero w poniedziałek....
U mnie nadal leży gruba śniegowa kołderka.... ale u mnie wiosna opóźniona około 2 tygodnie do pozostałych rejonów kraju....
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

U mnie w domku, w pracowni +12 i irysy holenderskie ruszyły z kopyta. Jak je powstrzymać? Bo zakwitną zanim coś będzie można wystawić na dwór ;:223
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu jedyna rada to dać do chłodniejszego miejsca..... ale czy takie masz w domku..... może garaż???
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Garaż mam nieogrzewany i raczej ciemny. Temp niemal taka jak na dworze, może nocą zmarznąć jeszcze.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś pamiętasz o namiarach na hurtownie?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu to problem..... one w ciepełku będą cały czas rosły....

Aguś już piszę PW ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mimo słońca nie odważyłam się wyjść do ogrodu-zimno i wiatr urywał głowę :? Śnieg wciąż widoczny, ale to raczej placki, nie połać.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Agnieszko! U mnie wyjrzalo dziś słońce, śniegu zostały marne resztki więc mogłem rozpocząć prace ogrodowe. Ręce same się rwały do pracy :heja
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu u mnie pogoda podobna, niestety :roll: a śniegu leży naprawdę dużo, cały ogród dokładnie przykryty.....

Jacku wyobrażam sobie jak bardzo przyjemne były pierwsze ogrodowe prace :D U mnie niestety nie ma na razie o nich mowy, mnóstwo śniegu leży...
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Aguś czy Lilie orienpety to się szybko namnażają ,czy raczej powolne z nich pięknotki?
Pozdrawiam. Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”