Ogródek Agness
- lojka 63
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek Agness
A do czego jest ten oprysk promanalem?
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Agatko, Danusiu więc rozsiadamy się na huśtaweczce, a ja donoszę kawę i ciacho
Justynko jasne, że dopisałam
Ewuniu mam nadzieję, że działalność kreta nie skończyła żywota sasankowych maluszków, że udało im się przetrwać....
Dużo jeszcze u Ciebie śniegu??? bo u mnie cała masa
Marysiu a może sadząc sasaneczkę wykop większy dołek i nasyp słabszej piaszczystej ziemi??? Może się uda
Eluniu ja bardzo lubię te słoneczniczkowe złociste kępy. Sadziłam i pełnego słoneczniczka, ale niestety byłam zmuszona przesadzić go w upały i nie przetrwał
Jolu witaj
Bardzo dziękuję Ci za takie miłe , ciepłe słowa
Ziemię mam niestety nie najlepszą, piaszczystą..... Z nawożeniem też nie jestem zbyt szczodra
Wydaje mi się , że roślinki rosnące w takiej dużej masie wytwarzają swoisty mikroklimat w którym dobrze się czują i dlatego nie najgorzej wyglądają, rosną i kwitną...
Aniu proszę bardzo
Cieszę się, ze podobają Ci się majóweczki, one są naprawdę zjawiskowe, szkoda, że tak krótko kwitną....
Gosiu pomalutku i Twój ogromny ogród się zapełni
Nie ma co się spieszyć. Postaw na drzewa, krzewy i iglaczki, one szybciutko rosną, powodują piękne zielone ramy, szkielet ogrodu. Budują ogrodowe salony, tajemnicze zakątki, są cudownym tłem dla bylin.... ach .... rozmarzyłam się
Jolu cieszę się, że podoba Ci się
Mój ogród jest nie największy i ma sporo już lat, Twój jest duży i młodziutki, ale zobaczysz, że zanim się obejrzysz będzie już gęstym dojrzałym ogrodem
Iwonko oj tak...... teraz już wiosenka za progiem
Aguniu niestety jeszcze prac ogrodowych nie planuję, ponieważ u mnie leży dużo śniegu, tak, że nic nie można zrobić....
Może uda się, żeby eM wyciął dużą czereśnię, póki roślinki wokół nie zaczęły wegetacji, to nie ucierpią.... ale to nic nie wiadomo, zależy od czasu eMa...
Ja mam nadzieję, ze dziś przyjdzie przesyłka z hurtowni florystycznej i będę mogła w weekend zacząć robić stroiki świąteczne..... już się nie mogę doczekać

Justynko jasne, że dopisałam

Ewuniu mam nadzieję, że działalność kreta nie skończyła żywota sasankowych maluszków, że udało im się przetrwać....
Dużo jeszcze u Ciebie śniegu??? bo u mnie cała masa

Marysiu a może sadząc sasaneczkę wykop większy dołek i nasyp słabszej piaszczystej ziemi??? Może się uda

Eluniu ja bardzo lubię te słoneczniczkowe złociste kępy. Sadziłam i pełnego słoneczniczka, ale niestety byłam zmuszona przesadzić go w upały i nie przetrwał

Jolu witaj

Ziemię mam niestety nie najlepszą, piaszczystą..... Z nawożeniem też nie jestem zbyt szczodra

Aniu proszę bardzo

Gosiu pomalutku i Twój ogromny ogród się zapełni

Jolu cieszę się, że podoba Ci się

Iwonko oj tak...... teraz już wiosenka za progiem

Aguniu niestety jeszcze prac ogrodowych nie planuję, ponieważ u mnie leży dużo śniegu, tak, że nic nie można zrobić....
Może uda się, żeby eM wyciął dużą czereśnię, póki roślinki wokół nie zaczęły wegetacji, to nie ucierpią.... ale to nic nie wiadomo, zależy od czasu eMa...
Ja mam nadzieję, ze dziś przyjdzie przesyłka z hurtowni florystycznej i będę mogła w weekend zacząć robić stroiki świąteczne..... już się nie mogę doczekać

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie też jeszcze sporo śniegu i bardzo wolno się topi. Tak więc roboty ogródkowe mam dopiero w dalszych planach.
Cudnie płonie ta czerwona azalia na twoich rabatkach
Cudnie płonie ta czerwona azalia na twoich rabatkach

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aguś dosiadam się na huśtaweczkę 

- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Aguś, a z jakiej hurtowni korzystasz ? Ja wczoraj kupiłam słoneczniki, irysy, i 2 storczyki - sztuczne i też wybiorę się do teściowej, żeby coś mi stworzyła ciekawego na groby, na które pojadę po świętach.
U mnie zero
, od wczoraj watr hula, śnieg stopił i widać pierwsze kiełki tulipanów 
U mnie zero

Pozdrawiam - Justyna
- AGNESS
Wandziu i ja bardzo lubię widok tej żarówiastej azalii na tle zieleni iglaków i krzewów
Pogoda nie nastraja optymistycznie, bo jeszcze mogą być spore przymrozki, więc wolę, żeby śnieg jeszcze nie topniał, zawsze taka kołderka uchroni kiełkujące roślinki przed zniszczeniem... ale już tak bardzo się chce ciepełka i kolorków....
Aguś bardzo zapraszam i się podsuwam
Justynko ja zamawiałam w hurtowniach internetowych
Zamawiałam w nich po raz pierwszy, będę mogła powiedzieć swoją opinię na ten temat dopiero jak dostanę towar..... dziś, albo dopiero w poniedziałek....
U mnie nadal leży gruba śniegowa kołderka.... ale u mnie wiosna opóźniona około 2 tygodnie do pozostałych rejonów kraju....

Pogoda nie nastraja optymistycznie, bo jeszcze mogą być spore przymrozki, więc wolę, żeby śnieg jeszcze nie topniał, zawsze taka kołderka uchroni kiełkujące roślinki przed zniszczeniem... ale już tak bardzo się chce ciepełka i kolorków....
Aguś bardzo zapraszam i się podsuwam

Justynko ja zamawiałam w hurtowniach internetowych

U mnie nadal leży gruba śniegowa kołderka.... ale u mnie wiosna opóźniona około 2 tygodnie do pozostałych rejonów kraju....
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
U mnie w domku, w pracowni +12 i irysy holenderskie ruszyły z kopyta. Jak je powstrzymać? Bo zakwitną zanim coś będzie można wystawić na dwór 

- AGNESS
Jolu jedyna rada to dać do chłodniejszego miejsca..... ale czy takie masz w domku..... może garaż???
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Garaż mam nieogrzewany i raczej ciemny. Temp niemal taka jak na dworze, może nocą zmarznąć jeszcze.
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aguś pamiętasz o namiarach na hurtownie?
- AGNESS
Jolu to problem..... one w ciepełku będą cały czas rosły....
Aguś już piszę PW
Aguś już piszę PW

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mimo słońca nie odważyłam się wyjść do ogrodu-zimno i wiatr urywał głowę
Śnieg wciąż widoczny, ale to raczej placki, nie połać.

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Agnieszko! U mnie wyjrzalo dziś słońce, śniegu zostały marne resztki więc mogłem rozpocząć prace ogrodowe. Ręce same się rwały do pracy 

- AGNESS
Ewuniu u mnie pogoda podobna, niestety
a śniegu leży naprawdę dużo, cały ogród dokładnie przykryty.....
Jacku wyobrażam sobie jak bardzo przyjemne były pierwsze ogrodowe prace
U mnie niestety nie ma na razie o nich mowy, mnóstwo śniegu leży...

Jacku wyobrażam sobie jak bardzo przyjemne były pierwsze ogrodowe prace

Aguś czy Lilie orienpety to się szybko namnażają ,czy raczej powolne z nich pięknotki?
Pozdrawiam. Ewa