Katju, dzięki. Późno kwitnące to najczęściej orienpety i orientalne. Do połowy sierpnia kwitły Pontiac, Invasion, Stargazer, Dolcetto, Rexona, Corvara. Można też opóźnić kwitnienie sadząc je później i w cienistym miejscu. W ubiegłym roku ostatnią wsadzałam na początku czerwca. Była to właśnie ta biała, o którą pytasz czyli Regale Album. Zakwitła co prawda po miesiącu czyli bardzo szybko, ale ja się akurat ucieszyłam. Lilie potrzebują około 100 dni na pokazanie kwiatów.
Te wysokie różowe to Purple Prince.
Ewuś, Tom Ci się podoba?

Mnie też.

Zobaczę jak z cebulkami, powinnam coś znaleść dla Ciebie. A jak nie Tom to może Xotica?
A w jakich kolorkach chcesz liliowe drzewa? A martagony to też drzewo czy już nie?
A może chcesz maluchy na przód rabatek?
Dzięki za trawę, trafiłaś w punkt, to ona.
To jeszcze lilijki.
Pearl Jessica, przepiękna, podobna do motyla (takie mam skojarzenie jak na nią patrzę). Zresztą wszystkie w grupie Pearl są zjawiskowe.
-- Wt 10 sty 2012 18:47 --
Majeczko, dziś spadł pierwszy śnieg w tym roku. Ale już go nie ma i niech tak zostanie.
W ogrodzie na prawdę wiosna. Fiołki wypuściły świeże listki, róże mają pączki, a rozchodniki okazale- małe różyczki w miejscach łodyżek. A jak zaraz wyjdą krokusy to będzie prawdziwa wiosna.
Ja też zaglądam do Ciebie i nie piszę, bo tak stronki lecą, że gubię temat.
-- Wt 10 sty 2012 18:56 --
Teraz obiecana Noworoczna Róża.
Zaczęło się 3 grudnia - pączek
18 grudnia powoli się otwierała.
21 grudnia, była już , już....
31 grudnia, gdyby nie deszcz, byłaby piękniejsza.
A pozostałe wyglądały tak......