Jadziu, ziemia niebawem odmarznie we wszystkich ogródkach. Dzisiaj i tak zaczęło padać. Na razie prace ziemne trzeba nieco odłożyć i zająć się wysiewami domowymi. No tak, rzodkiewki jednak do doniczek raczej się nie wysiewa, ale pietruszkę czy szczypiorek , a nawet sałatę można podśpieszyć.
Aniu, ja jeden inspekcik właśnie przeznaczyłam na siew kwiatków a drugi zobaczymy co się zmieści
Takie cudaczne nasionka zaczynają pojawiać się w dużych marketach. Te moje ostatnie kupiłam w Tesco. Z tym, że w okresie wiosennym zaliczam przy okazji wszystkie możliwe stoiska ogrodnicze
Halinko, i tak jestem daleko w tyle za Twoimi zakupami. Z inspektu jestem jak na razie bardzo zadowolona, zobaczymy jak w praktyce się sprawdzi.
Ketmię siałam w zeszłym roku, ale nic z niej nie wyszło. Teraz druga próba. Z rodzynka brazylijskiego zebrałam nasionka jesienią ( z takiego kupionego w sklepie) i część mam przez zimę w doniczce. Te nasionka będą dla porównania roślin. Mojemu synowi smakują owoce rodzynka, choć dla mnie są nieco za mdłe.
Basiu, rower na razie tylko w pogotowiu. Poczekam na poprawę pogody. Kondycję pewnie zacznę nabierać po tańcu ze szpadlem
Stasiu, moje inspekty nabyłam drogą pocztową . A , że czasem daleko do marketów? i dobrze, bo portfel nie przeżywa raptownej, wiosennej kuracji odchudzającej
Romciu, wiosna, wiosna i gdzie ona się podziała

Szaro, zimno. A nasionka ostatnio kupuję bez opamiętania. Jakoś nie mogę przystopować
Danusiu, ten inspekcik ma uchylaną i zdejmowaną szybę

Podczas pracy w ogrodzie zmęczenie nie dokucza. Gorzej jest już wieczorkiem w domciu. Wtedy wszystkie mięśnie dają znać o swoim istnieniu. Pocieszam się, że to tylko na początku prac ogrodowych
Krysiu, ja zaczęłam odwiedzać Lidla pod wpływem informacji z forum o ciekawych ogrodowych propozycjach. Najbliższego Lidla mam na Psim Polu. Nie zawsze mi po drodze, ale staram się tam zbaczać w miarę możliwości. Gdybym wcześniej natrafiana niego, byłby mój. A tak jestem opóźniona?, ale nadrabiam Teraz widziałam tylko szklarenki. Też fajne, ale inspekty i tunel foliowy powinny wystarczyć (chyba

)
Dzisiaj dałam się prawie spóźnić synowi do szkoły, aby był pretekst podrzucić go do miasta i zaglądnąć do Biedronki po byliny po 1,99zł
A oto co kupiłam: