Też chciałam zapytać ,co to jest za żółta roślinka ,ale już odpisałaś ,że to pięciornik .Nie wiedziałam ,że w takiej odmianie też występuje .Czy masz może fotkę tej roślinki z bliska Ostróżki i dzielżany piękne i dorodne ,jak wszystko w twoim ogrodzie ................ :P
Piękne widoczki, znowu.
Dzielżan to taki zawsze prosty stoi, czy wyprostował się do fotki
Mój jak nie przywiążę do siatki to prawie leży na trawie, taki wysoki. Może masz niższą odmianę
Krysiu- urzekły mnie dzielżany na Twoim zdjęciu.Czy to jakieś niższe odmiany? Nie przewracają się? A może są posadzone w specjalnym, dobrze osłoniętym od wiatrów zakątku?
Pięknie wygląda wśród nich srebrzyste Eryngium. Czyżby E. gigantheum? Ania
Piękne Krysiu te ostróżki,szczególnie te błękitne ,lazurowe W tym roku wkomponowałam małą sadzoneczkę jasnobłękitnej pomiędzy różę pnącą ,a powojnik,zobaczymy czy się przyjmie.Wszyscy już żyjemy wiosną ,tylko jeszcze trzy miesiące ,albo aż...3 miesiące
Krysiu, u Ciebie jak zwykle coś pieknego... Chciałabym mieć taką błękitną ostróżkę na białej rabacie, dla podkreslenia bieli, jak mi poradziły dziewczyny. Jak się nazywa ta odmiana ?
Krysiu witam przed noworocznie zdrówenka życzę ,nie mogę sie napatrzeć na ten Twój przecudny skalniak eh.....kiedy u mnie tak pięknie bedzie,a ile to pracy wymaga ojć trudne wyzwanie przede mną