Pomidory uprawiane pod folią, w tunelu cz. 7
-
- 100p
- Od: 3 cze 2022, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidory uprawiane pod folią, w tunelu cz. 7
Butelki super. Mam głupie pytanie. Gdzie trzymacie tyle butelek żeby nie przeszkadzały? Kiedyś zaczęłam składować to później przekładałam z miejsca na miejsce bo wszystkim przeszkadzalo i strasznie dużo miejsca zabierały
Na niebie słońca, w sercu radości, niech Cię dzisiaj nic nie złości:-) Miłego dnia!
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2017, o 22:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Butelek używam już od jakiegoś czasu - mam ich ponad 150 sztuk i zbieram następne 
Za kilka dni cukinie i dynie pójdą do gruntu z takimi czapeczkami
Co do przetrzymywania, to mam podwieszone na sznurku za altaną

Za kilka dni cukinie i dynie pójdą do gruntu z takimi czapeczkami

Co do przetrzymywania, to mam podwieszone na sznurku za altaną

pozdrawiam,
Tomek
Tomek
-
- 100p

Na niebie słońca, w sercu radości, niech Cię dzisiaj nic nie złości:-) Miłego dnia!
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Robert25 +
- Od: 29 mar 2023, o 06:27
Karolcia92 ja do tych co nie pociąłem zbierałem nadmiar deszczówki i podlewałem ogórki w maju i czerwcu zanim zrobiło się cieplo , woda zawsze cieplejsza z takiej butelki jak z dużej beczki która potrzebuje trochę czasu żeby się nagrzać, ponoć ogórki nie lubią zimnej wody.
Amatorka samowolka 😉
Pozdrawiam Robert .
Pozdrawiam Robert .
-
- 100p
Zwykle butelki a tyle zastosowań. Ja na balkonie trzymam kilka do podlewania kwiatów bo woda super ciepła w nich jest. A resztę wyrzuciłam niestety bo nie mogłam im miejsca znaleźć. Teraz znow zacznę odkładać i gdzieś ich podwiesze. 

-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Powiem , że nazbierać tyle butelek piątek to sztuka . Ja takiej wody nie kupuję .
Nie obcinanych używam do docieplania tunelu . Butelki od ludzi zbierałam .
Teraz kanały się pokończyły .
Nie obcinanych używam do docieplania tunelu . Butelki od ludzi zbierałam .
Teraz kanały się pokończyły .
- Robert25 +
Aniu każdy ma jakiś patent na wykorzystanie butelek typu pet, ale twój zaciekawił mnie najbardziej ,ja planuję zlać gnojowke do butelek i szczelnie zakręcić żeby nie splesniała.
Amatorka samowolka 😉
Pozdrawiam Robert .
Pozdrawiam Robert .
-
Moim zdaniem z beczki i tak jest o wiele cieplejsza woda niż w wodociągów - pomijam wahanie temperatury dzień/noc.Robertkicia25 + pisze: ↑6 maja 2023, o 22:49 Karolcia92 ja do tych co nie pociąłem zbierałem nadmiar deszczówki i podlewałem ogórki w maju i czerwcu zanim zrobiło się cieplo , woda zawsze cieplejsza z takiej butelki jak z dużej beczki która potrzebuje trochę czasu żeby się nagrzać, ponoć ogórki nie lubią zimnej wody.
My też nie pijemy tylko zbieramy od wszystkich

Bałbym się zakręcać "pracujący" płynRobertkicia25 + pisze: ↑7 maja 2023, o 07:12 Aniu każdy ma jakiś patent na wykorzystanie butelek typu pet, ale twój zaciekawił mnie najbardziej ,ja planuję zlać gnojowke do butelek i szczelnie zakręcić żeby nie splesniała.

pozdrawiam,
Tomek
Tomek
-
U mnie też pokrzywa prosi się o gnojówkę . Po raz pierwszy zrobię z kozłkiem i żywokostem .
Pomidory w tunelu opatulone , jeszcze nie zdejmuję osłon bo zimno .
Pomidory w tunelu opatulone , jeszcze nie zdejmuję osłon bo zimno .
Pytanie do tych co podlewają sadzonki od dołu.
Mam doniczki produkcyjne wysokie na 14 cm. Gdy podlewam od dołu to wilgoć nie wychodzi na samą górę ziemi. Góra jest zawsze sucha. Nawet wyciągnąłem jedna żeby sprawdzić to woda dociera do połowy wysokości.
Zastanawiam się czy to może jakoś negatywnie wpływać na sadzonkę ?
Mam doniczki produkcyjne wysokie na 14 cm. Gdy podlewam od dołu to wilgoć nie wychodzi na samą górę ziemi. Góra jest zawsze sucha. Nawet wyciągnąłem jedna żeby sprawdzić to woda dociera do połowy wysokości.
Zastanawiam się czy to może jakoś negatywnie wpływać na sadzonkę ?
- Robert25 +
Deltoro zakręcam jak przefermentuje, i od czasu do czasu odkręce by wypuścić gaz ,robię tak też ze swojskie winem.Do wybuchu gnojówki jeszcze u mnie nie doszłodeltoro pisze: ↑7 maja 2023, o 07:30Moim zdaniem z beczki i tak jest o wiele cieplejsza woda niż w wodociągów - pomijam wahanie temperatury dzień/noc.Robertkicia25 + pisze: ↑6 maja 2023, o 22:49 Karolcia92 ja do tych co nie pociąłem zbierałem nadmiar deszczówki i podlewałem ogórki w maju i czerwcu zanim zrobiło się cieplo , woda zawsze cieplejsza z takiej butelki jak z dużej beczki która potrzebuje trochę czasu żeby się nagrzać, ponoć ogórki nie lubią zimnej wody.
My też nie pijemy tylko zbieramy od wszystkich
Bałbym się zakręcać "pracujący" płynRobertkicia25 + pisze: ↑7 maja 2023, o 07:12 Aniu każdy ma jakiś patent na wykorzystanie butelek typu pet, ale twój zaciekawił mnie najbardziej ,ja planuję zlać gnojowke do butelek i szczelnie zakręcić żeby nie splesniała.![]()

Anulab w zeszłym roku kupiłem trzy beczki i dwie kastry budowlane ,i przestałem używać wodę z wodociągu ,jedną beczkę mam od strony południowej koło ściany ,jak woda się nagrzeje w upały to mógłbym wejść do beczki i się wykąpać

jakoś się jeszcze nie odważyłem

Amatorka samowolka 😉
Pozdrawiam Robert .
Pozdrawiam Robert .
-
Ja postawiłem mauzera i podłączyłem deszczówkę z dachu altany. Na RODOS super sprawa, szczególnie wiosną, bo wodę odkręcają najczęściej w drugiej połowie kwietnia. A bywało że w długi majowy weekend wody jeszcze nie było.
pozdrawiam,
Tomek
Tomek
-
Miałam kiedyś działkę na Rodos musiałam wtedy na wodę polować . Po południu dopchać się do wody
bez szans .
Teraz mam wodę prawie bez ograniczeń .
bez szans .
Teraz mam wodę prawie bez ograniczeń .
- Robert25 +
Deltoro Mauzer to dobra rzecz ,pojemny ,wygodny odkręcisz kranik i woda leci nie trzeba nabierać wody ,możesz nawet przewozić w nim wodę ,same plusy.
Amatorka samowolka 😉
Pozdrawiam Robert .
Pozdrawiam Robert .