Mój ogród - Ewelina - 2008r
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Na posadzenie na rabatkach czekają już niecierpliwie:

TROJEŚĆ BULWIASTA (Asclepias tuberosa)- pomarańczowa, TROJEŚĆ KRWISTA "Ice Ballet"(Asclepias incarnata)-biała
i DYPTAM JESIONOLISTNY "Albiflorus" ( Dictamus albus)

Biała PIWONIA CHIŃSKA "Ewelina"(Peonia lactiflora)
Niech no tylko zrobi się ciepło ...

TROJEŚĆ BULWIASTA (Asclepias tuberosa)- pomarańczowa, TROJEŚĆ KRWISTA "Ice Ballet"(Asclepias incarnata)-biała
i DYPTAM JESIONOLISTNY "Albiflorus" ( Dictamus albus)

Biała PIWONIA CHIŃSKA "Ewelina"(Peonia lactiflora)
Niech no tylko zrobi się ciepło ...
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Niczego jeszcze nie sadzę
Ale... dziś spędziłam trochę czasu w ogrodzie na sprzątaniu. Wczorajsze wietrzysko znów naniosło suchych liści , igliwia i nałamało mnóstwo drobnych gałązek, głównie sosnowych i brzozowych...
Tak więc w towarzystwie mojej pomocnicy wygrabiłam dokładnie cały trawnik , który jakoś po tym zabiegu zrobił się bardziej zielony
Wyzbierałam połamane gałązki i oczyściłam jeden ze skalniaków. Śmieci było baaardzo dużo !
A teraz ... przypomina mi się dziecinny wierszyk Brzechwy chyba :
"Ach, jak się spociła mysz !
Od dźwigania boli krzyż !"
No boli , nie da się ukryć . Wszystko przez tę rozleniwiającą nas zimę . Ale nic to - cieszę się z tych ogrodowych porządków i mam nadzieję ,że te czarne scenariusze o spóźniającej się wiośnie to lipa, bo ja już chcę do ogrodu !

Ale... dziś spędziłam trochę czasu w ogrodzie na sprzątaniu. Wczorajsze wietrzysko znów naniosło suchych liści , igliwia i nałamało mnóstwo drobnych gałązek, głównie sosnowych i brzozowych...
Tak więc w towarzystwie mojej pomocnicy wygrabiłam dokładnie cały trawnik , który jakoś po tym zabiegu zrobił się bardziej zielony

A teraz ... przypomina mi się dziecinny wierszyk Brzechwy chyba :
"Ach, jak się spociła mysz !
Od dźwigania boli krzyż !"
No boli , nie da się ukryć . Wszystko przez tę rozleniwiającą nas zimę . Ale nic to - cieszę się z tych ogrodowych porządków i mam nadzieję ,że te czarne scenariusze o spóźniającej się wiośnie to lipa, bo ja już chcę do ogrodu !