A jakie podłoże dałaś temu dużemu grudnikowi?
C. robysiana ma ładny profil
Moje sukulenty, kaktusy i inne roślinki :-) - brombiel
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje sukulenty, kaktusy i inne roślinki :-) - brombiel
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
- brombiel
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i zapraszam częściej
Teraz przy pierwszym podlaniu ziemia pewnie osiądzie więc trzeba będzie wyrównać i być może dosypać... zobaczymy
Przekazałam Ceropegii pochwałę od Ciebie...teraz już musi rosnąć dalej, nie ma wyjścia
Dobrze zauważyłeś jest górka...ale przy rantach doniczki są wgłębienia więc woda nie powinna wypływać. Mówię nie powinna, gdyż grudnik nie został jeszcze podlany... przy pierwszych podlaniach górka powinna zniknąć i grunt się wyrównać... mam taką nadzieję...zobaczymy jeśli nie to będę poprawiaćejacek pisze:Ja mam tylko pytanie techniczne , bo na pierwszej fotce widzę że w doniczce z grudnikiem jest usypana taka górka ziemi czy to nie stanowi problemu przy podlewaniu ? Czy woda nie leci na podłogę ?
Ponieważ grudnik cały czas świętuje to nie zmieniałam mu ziemi...po prostu wyjęłam z jednej doniczki wraz z ziemią w której rósł, wsadziłam do drugiej i naokoło dosypałam mieszanki podłoża...czyli ziemia do kaktusów+żwirek akwarystyczny w dużej domieszce, a na dno doniczki warstwa keramzytu.wisnia897 pisze:A jakie podłoże dałaś temu dużemu grudnikowi?
C. robysiana ma ładny profil
Teraz przy pierwszym podlaniu ziemia pewnie osiądzie więc trzeba będzie wyrównać i być może dosypać... zobaczymy
Przekazałam Ceropegii pochwałę od Ciebie...teraz już musi rosnąć dalej, nie ma wyjścia
- marlenka
- 500p
- Od: 26 lut 2011, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przybywam spojrzeć na kotyledona (czy jak to tam leciało?). Muszę porównać z moim ^^
Poddaję się. Nie znalazłam. Dlatego składam zamówienie na świeżą foteczkę!
Część druga jest tutaj.
Poddaję się. Nie znalazłam. Dlatego składam zamówienie na świeżą foteczkę!
Część druga jest tutaj.