Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Post »

Zuza, Ty się widzę znasz na tych wszystkich cebulowych. Powiedz mi, kochana, kiedy ja mogę kupić i do ziemi wsadzić cebulki szafirków?
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

kochana, rosła obok danici i widocznie musiała mu zabierac wode i wszystkie wartosci odżywcze z gleby ;:223 wiesz jaki to ma korzen ta szkarłatka :shock:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

U mnie mróz był malusi, bo nie zauważyłam strat, a może za szybko wsiadałam do auta i do roboty ;:71 Obym się nie myliła. Na szczęście wszystkie nowo posadzone zawilce i powojnika, okryłam przytomnie agro.
Swojej hortensji jeszcze nie pokazywałam, może wieczorkiem mi się uda.
Ten uszminkowany tulipek to kto zacz? Bajecznie rozpoczyna, a jak kończy?..... :wink:

Angelique nie trzeba wykopywać? Cenna informacje. Mam je posadzone w donicy 2x2m, nie sądzę żeby nornicom chciało się tam wspinać ;:224

Hiacynt MIODZIO ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31

Post »

U mnie dziś -2 było, ale zapobiegawczo biegam juz kilka dni i okrywam te wrażliwsze na noc włókniną i doniczkami.
Kwiaty magnolii niestety zrobiły się brązowe i opadły :(
Wertykulatora zazdroszczę, chyba tez musimy go kupić, bo trawy i pseudotrawy mam pod dostatkiem :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Zuziu taki mróz miałaś ;:202 nie dobrze ;:185 oby jak najszybciej się ta zima skończyła ;:108
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Zuzka u mnie również rankiem przymroziło.
Wstałam do pracy a tam na termometrze -4 stopnie. ;:oj
Dopiero po południu mogłam zrobić przegląd ogrodu ale oprócz jednej serduszki która jest lekko przymrożona , wszystko jest w porządku. Dziś dla spokoju co nieco pookrywałam i oleandra wniosłam do pomieszczenia... ;:173
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Zuziu przyszłam do twojego słonecznego kawałka się ogrzać, bo u nas pada od rana i pochmurno jakby wieczór był, ale i u ciebie zamiast słonka mróz :( Mam tylko nadzieję, że nie zaszkodzi zbytnio roślinkom ;:131 Coral Eye właśnie sobie zakupiłam i bardzo się cieszę patrząc na twoje z nim zdjęcie ;:108
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Zuza zawilec wyjątkowo piękny. ;:oj Mój biały jakoś zmarznięty i nie myśli kwitnąć. ;:131 Tulipany oczywiście teraz najpiękniejsze. ;:31 Mam nadzieję, że przymrozki już nie wyrządzą szkód. Ciepła życzę. ;:3
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuziu dawno się nie wpisywałam ,ale to nie znaczy,że zapomniałam o tobie i twoim ogrodzie.Zaglądałam i zaglądam często,ale nie zawsze się wpisuję .Pięknie u ciebie ,jestem zauroczona twoimi tulipankami i zszokowana,ze u ciebie hortensja już w pączkach.Ja to chyba na jakimś zadupiu mieszkam bo wszystko jeszcze tak powoli wychodzi,czy wypuszcza liście a u większości albo już kwitną albo mają masę cudnych pąków,tylko moje coś ślamazarne.Słońca nam brakuje i będzie okej :)
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Tulipany przecudne muszę dokupować jesienią bo mi wiele wypada na ciężkiej zimie. ;:124
Przymrozków nienawidzę ale nic nie poradzimy. :evil:
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Zuza, hiacynt superancki, koniecznie muszę nabyć takie fiolety, oczy nie mogę od nich oderwać :D
Przymroziło i u mnie ale nie mam kiedy wpaść na działkę
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Zuza jakie Ty masz tulipany wow,a z całusem jaki fikuśny ;:oj Może już zakwitł?
Ja dopiero jutro jadę zobaczyć co słychać na działce,dalej zimnoooo ;:303
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Wandziu, hiacynt jest właśnie taki jak piszesz, złudzenie jest jakby był aksamitny. Szkoda że inne z tej paczki się takie nie trafiły, ten jeden musiał być pomyłką, bo reszta jest jasno niebieska tylko ten jeden trafił się taki. To co rzuciło Ci się w oczy jako tarasik lub ganek to altanka. Pokazywałam ją na początku tego wątku, teraz może nie będę jej pstrykać, bo trzeba ją trochę odświeżyć po zimie ;:131
Dorcia, podobny on do tego Twojego Dark Dimension Obrazek Może trafił mi się jeden taki, szkoda że tylko jeden. Ta mieszanka była z nazwami ale takiego tam nie wyczytałam. Ale wcale z tego powodu nie rozpaczam ;:183
Tulap, u mnie cały tydzień rano były przymrozki, dziś pierwszy dzień bez. Trzymam kciuki za Twoje klonikowe palmowe coś, bądźmy dobrej myśli, da radę, nie może być inaczej ;:333
Sylwia, Angelique warte grzechu Obrazek Dziś mam pierwszy dzień jako takiego ciepła i be mrozu od rana. Nareszcie, byle tak dalej.
Beata, właśnie pisałam powyżej do Sylwi, że dziś pierwszy dzień poprawy od tygodnia. Oby się to nie zieniało :tan
Elwi, ja zostaję więc przy swoim nawożeniu. A wiesz że też kupiłam na próbę nawóz kurzy i sadziłam w mieszankę z nim wszystkie swoje dalie. Powiem Tobie że mój nie miał jakiegoś powalającego zapachu, można powiedzieć że podobny do całej reszty oborników :| Dobrze więc że ja mam humus płynny, ja nim leję wszystko, nawet trawnik od czasu do czasu dostaje.
Lucynko, część z tych roślin podniosła się, część wycięłam ale od korzenia są ok, więc odbiją. Czytałam że u Ciebie mrozu nie było, to dobrze, mam nadzieję że i u mnie ta aura porannych mrozów również się skończyła.
Dorotko, popstrykałam dziś trochę świeżych zdjęć, powstawiam je już z opisami nazw. Znajdziesz tam i tego fioletka Obrazek
Kasia, właśnie pisałam do dorotki, że powstawiam zdjęcia już z nazwami. Będzie łatwiej zapisać sobie te które się podobają :D
Iwona, wstawię zdjęcia z podpisami, całuśny też tam będzie Obrazek
Anka, u mnie mrozy były co rano prawie cały tydzień :( Większość roślin na szczęście sobie z nimi poradziła. Niektóre tulipany lepiej, niektóre gorzej. Co prawda żadne nie wypadły, ale powyginały się i takie rozwichrzone zostały ;:218 Jak może wcześniej doczytałaś, powstawiam świeże zdjęcia tulipanów z nazwami, bo kilka osób już pytało, a tak będzie łatwiej.
Ania-zara, hiacynt to pewnie będzie Dark Dimension. Taka śliczna pomyłka w mojej mieszance Obrazek
Dorota-Dorota71, najlepiej jesienią, ale niektórzy kupują wiosną kwitnące i wysadzają do gruntu. Ja wolę po przekwitnięciu wyjąć cebule, przechować i na jesień wsadzić do gruntu, ale jesienią kupisz w sklepach cebule też.
Anita, jak na razie to coś ta szkarłatka nie bardzo chce mi z tych nasion wyleźć, więc może nie będę miała dylematu czy sadzić i jak :?
Joluś, ja swoich tulipanów wszelkiego rodzaju nie wykopuję, ot taki leniuch ze mnie Obrazek Co prawda kilkuletnie to parroty, emparory, anqueliki, reszta to świeże nasadzenia. Ale większość z nich pewnie też zostanie w ziemi. Co ma być to będzie. Byłam u Ciebie i nie widziałam hortki pnącej ;:185 W nowym wątku wstawię foto tulipanków z nazwami, całuśny też tam się znajdzie co prawda wciąż w takiej formie bo jakoś nie chce dalej się pokazać, ale jak będzie kończył tez uwiecznię :lol:
Aniu-Annar13, wertykulator to moje marzenie od kilku lat i wreszcie mam :heja Co prawda jeszcze nie użyłam, ale jak tylko ciut cieplej będzie to się zabiorę :tan
Iwonko, dziś pierwszy cieplejszy wreszcie dzień bez mrozu, oby tak pozostało Obrazek
Olka, a wiesz że u mnie też najwięcej ucierpiała serduszka ;:202 Musi być jednak najwrażliwsza jak u Ciebie też ona dostała. W końcu kwiecień plecień... :(
Małgosia, Coral Eye to jedyny floks który u mnie został. Reszta tak się porozrastała że dostała eksmisję. Jednak te roślinki szybko rosną i lepiej je kupować do sporych aranżacji. U mnie miejsca mało i mocno muszę ograniczać rozrost roślin.
Sonia, zawilec u mnie pierwszy rok, zobaczymy jak będzie się sprawował na dłuższą metę. Przymrozki miałam co rano, ale od dziś polepszenie pogody. Słonka za to mi nie brakuje, choć chłodno było to słonko dopisywało ;:3 Dzis tez jest i wreszcie grzeje Obrazek
Beata-beacia0088, cieszę się że zdecydowałaś się wpisać, wiem że łatwiej jest czytać niż pisać, sama też czasami tak robię ;:131 Nie zawsze jest czas aby coś napisać, lub ileż można pisać ochy i achy. Mimo to wiem że do mnie zaglądasz i ślę buziaki ;:196
Kasia-Kasiula17, no niestety przymrozki wpisane w nasz klimat Obrazek Trudno, roślinki muszą się tego nauczyć :lol:
Marlena, jak będziesz szukać ciemnych hiacyntów, to ten zwie się Dark Dimension. Mnie zauroczył Obrazek
Aniu-Annes 77, tulipan z całusem trwa tak jak zaklęty, chyba przez zimno które mnie nie opuszczało cały tydzień. Od dziś czuję więcej ciepła więc może się ruszy. Mam nadzieję że i u Ciebie coś już cieplej ;:333
------------------

Kochani czas zamykać ten wątek, nowy jak obiecałam otworzę zdjęciami tulipanków z nazwami odmian. Chętnych zapraszam TUTAJ
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”