Śliczne te kępy kwiatów
Ogród Biedronki 641 cz.2
- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 cz.2
Witaj ALU
Śliczne te kępy kwiatów
ja dzisiaj w domu jestem i nie wiem co mam robić ,czy w ogrodzie czy w domu oj .Miłego dnia 
Śliczne te kępy kwiatów
Pozdrawiam Alicja
-
Marzena77
- 500p

- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Kontakt:
Śliczne kępy krokusów i iryski tak ładnie kwitną .U nas cieplutko rabaty dokończone trawa wygrabiona 
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiesiu dziś nie było źle, bo chwilę spędziłam w ogrodzie. Pousuwałam ręcznie liście i suche badylki.
Nie było to długo, bo byłam na zakupach,potem obiad,ale coś pogrzebałam sobie.
Maryniu - marpa coś Ty ja nie narzekam. Cieszę się z każdej malizny,która zakwita.No dobra może troszkę.Bo wiesz jak się ponarzeka to roślinki to słyszą i szybciej zakwitają.
Pociesz się ,że te krokusy były w słońcu to zakwitają. Inne bardziej w cieniu to dopiero mają zamiar.
Wiesiu Marynia wtedy będzie pokazywać już inne kwiatuszki, na ich czasie kwitnienia, bo ma ich sporo.
Alu myślę,że jak dziś miałaś wolny dzień to podrobiłaś prace w domu i ogrodzie.
Ja codziennie coś podłub am w ogrodzie. Wolno i stopniowo. Pracy mam dużo,ale nie mogę sobie zaszkodzić w tym co osiągnęłam dochodząc po dwóch operacjach w krótkim czasie do siebie.
Marzenko dziękuje. U mnie rabaty też stopniowo dochodzą do świetności.
Usuwam mech, badylki suche. Nie przesadzam, bo to dla mnie wysiłek jeszcze. Może mąż mi pomoże.
No oczywiście jak nie będzie musiał iść co sobotę do pracy.

Ten pomyłkowy miłek choć nie warty tego co za niego zapłaciłam nadal kwitnie. Chociaż tyle z niego przyjemności.

Inne krokusy przebijają się przez lirope muscarii

Moje ukochane przylaszczki. Nie chcę się na ich temat już wypowiadać.

Dziś otworzył się ciemiernik seledynowy.

Dziś oporządziłam aleje.
Nie było to długo, bo byłam na zakupach,potem obiad,ale coś pogrzebałam sobie.
Maryniu - marpa coś Ty ja nie narzekam. Cieszę się z każdej malizny,która zakwita.No dobra może troszkę.Bo wiesz jak się ponarzeka to roślinki to słyszą i szybciej zakwitają.
Pociesz się ,że te krokusy były w słońcu to zakwitają. Inne bardziej w cieniu to dopiero mają zamiar.
Wiesiu Marynia wtedy będzie pokazywać już inne kwiatuszki, na ich czasie kwitnienia, bo ma ich sporo.
Alu myślę,że jak dziś miałaś wolny dzień to podrobiłaś prace w domu i ogrodzie.
Ja codziennie coś podłub am w ogrodzie. Wolno i stopniowo. Pracy mam dużo,ale nie mogę sobie zaszkodzić w tym co osiągnęłam dochodząc po dwóch operacjach w krótkim czasie do siebie.
Marzenko dziękuje. U mnie rabaty też stopniowo dochodzą do świetności.
Usuwam mech, badylki suche. Nie przesadzam, bo to dla mnie wysiłek jeszcze. Może mąż mi pomoże.
No oczywiście jak nie będzie musiał iść co sobotę do pracy.

Ten pomyłkowy miłek choć nie warty tego co za niego zapłaciłam nadal kwitnie. Chociaż tyle z niego przyjemności.

Inne krokusy przebijają się przez lirope muscarii

Moje ukochane przylaszczki. Nie chcę się na ich temat już wypowiadać.

Dziś otworzył się ciemiernik seledynowy.

Dziś oporządziłam aleje.
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Alu piękne masz już kępki kwitnących, śliczny ten seledynowy ciemiernik, posprzątana alejka robi wrażenie szczególnie w oko wpadają obrazki liście mają urocze, powiedz kochana jak długo je masz i czy kwitły już u Ciebie?
- Biedronka641

Ilonko odpowiem już teraz, choć lubię więcej odpowiedzi , bo już muszę założyć wątek nowy.
Obrazki włoskie mam już jakiś czas , długo mi nie kwitły.Jednak w zeszłym roku zakwitły. Kwiat taki sobie, pewnie nie pokazałam. Jednak wolę ich liście, bo są dużo ładniejsze.
Pamiętam i postaram Ci spełnić marzenia.Tylko niech się wszystko odbije..
Obrazki włoskie mam już jakiś czas , długo mi nie kwitły.Jednak w zeszłym roku zakwitły. Kwiat taki sobie, pewnie nie pokazałam. Jednak wolę ich liście, bo są dużo ładniejsze.
Pamiętam i postaram Ci spełnić marzenia.Tylko niech się wszystko odbije..
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Alu, no to nam się wiosna rozszalała
kwitnień coraz więcej i rośliny rosną dosłownie z dnia na dzień
Z przylaszczkami jest ten problem (u wielu osób czytałam), że zanikają. mam niecny plan żeby pojechać i zdobyć te dziko rosnące..Podobno u mojego szwagra za domem rodzinnym jest ich cała polanka. Może chociaż te "dzikie" będą dobrze rosły 
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Ślicznie kwitną Ci roślinki. Aleja pięknie uporządkowana, dużo tam znaczników, a więc jeszcze trochę mniejszych roślin się pokaże.
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aluś podziwiam alejkę, ale będzie pięknie
widzę mnóstwo znaczników, zdradź co tam posadziłaś?
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Alu czyściutko, ładnie posprzątane, tylko czekać jak alejka się zazieleni i kolorowo się zrobi, właśnie też widzę znaczniki, jest ich sporo 
- garden11
- 1000p

- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Aluniu, ja czytam ze oporządziłaś aleję ale ja ją widziałam przed pracami i chwaścika tam ani jednego nie było. Cudnie masz!!! Mnie już nosi w domu 
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Alu ślicznie kwitną Twoje kwiatuszki
. Dobrze ,że jesteś ostrożna i działasz z rozmysłem w ogrodzie .Zdrówka Ci życzę 
Pozdrawiam Alicja
ładne ciemierniki, najważniejsze ze wiosna już jest
- magry

- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Obrazki włoskie mają chyba kwiaty podobne do plamistych ? Przykrywasz je na zimę ?
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- wisia7

- Od: 8 lut 2012, o 18:14
Alu, ciekawa jestem efektów tej zmiany, bardzo podobało mi się tak jak było , tą aleją aż się chciało iść dalej
.
- Biedronka641

Witam.Dziś niby
świeciło,ale wcale ciepła nie było.
Jednak po pikowałam paprykę, selery i przesadziłam parę kwiatów domowych.
Sabinko to,że mi ginęły przylaszczki to tylko była moja wina. Teraz posadziłam do głębokiego cienia i kwitną. Innych jeszcze nawet nie widzę.Może już nie wyjdą.
Lidziu aleja poszła do obróbki jako pierwsza, bo tam sucho. Wczoraj troszkę oporządziłam trójkąty i rabatkę przy tarasie. Cały ogród jeszcze nie ruszany, bo tam nadal bardzo mokro.
Aniu tam już nic nie sadzę, bo miejsca brak. Rosną tam cebulowe kwitnące wiosną , parę ciemierników, z 6 host, brunnery,,obrazki włoskie,lewizje, goryczki i inne. Cebulowe przekwitną to pokażą się liście host i jest chyba ładnie o każdej porze roku.
Iwonko powoli się zazieleni, bo już odbijają się hosty i brunnery.
Ewciu chwastów może i nie było,ale widziałaś ile liści było po prawej stronie.Troszkę trawnik zagrabiłam,ręcznie też pozbierałam liście z płomyków.A wiesz ,że było tego sporo.
Jeszcze wytrzymaj, bo jak nie doszłaś do zdrowia,to niedoleczona choroba może nawrócić.
Alu niestety już nie szaleje tak jak dawniej.Zwalniam tempo życia. Zdrowie mam jedno .
aika witam nowego gościa. Ciemierników mam więcej,ale jeszcze są w pąkach.
Janku obrazki włoskich nie przykrywam.Nic im się nie dzieje.Liście przez całą zimę były ładne . Co tyczy się kwiatów to mnie się nie podobają. Przypominają kallę w kolorze białym. Ładniejsza jest potem kolba. Nie wiem jak kwitną plamiste ,bo ich nie mam.
Wiesiu do zmiany planowana jest aleja z płomykami, bo są to już stare kępki i trzeba ja odmłodzić. Po za tym przytłaczają tam posadzone krokusy, tulipany botaniczne.
Nie chcę ich zlikwidować całkowicie, bo w porze kwitnienia jest ładnie. Za nimi może posadzę coś z cieniolubów. Tak ,że poszerzy się troszkę. Tam i tak nigdy nie było ładnego trawnika.

A to sobie dziś sprawiłam.

Jednak po pikowałam paprykę, selery i przesadziłam parę kwiatów domowych.
Sabinko to,że mi ginęły przylaszczki to tylko była moja wina. Teraz posadziłam do głębokiego cienia i kwitną. Innych jeszcze nawet nie widzę.Może już nie wyjdą.
Lidziu aleja poszła do obróbki jako pierwsza, bo tam sucho. Wczoraj troszkę oporządziłam trójkąty i rabatkę przy tarasie. Cały ogród jeszcze nie ruszany, bo tam nadal bardzo mokro.
Aniu tam już nic nie sadzę, bo miejsca brak. Rosną tam cebulowe kwitnące wiosną , parę ciemierników, z 6 host, brunnery,,obrazki włoskie,lewizje, goryczki i inne. Cebulowe przekwitną to pokażą się liście host i jest chyba ładnie o każdej porze roku.
Iwonko powoli się zazieleni, bo już odbijają się hosty i brunnery.
Ewciu chwastów może i nie było,ale widziałaś ile liści było po prawej stronie.Troszkę trawnik zagrabiłam,ręcznie też pozbierałam liście z płomyków.A wiesz ,że było tego sporo.
Jeszcze wytrzymaj, bo jak nie doszłaś do zdrowia,to niedoleczona choroba może nawrócić.
Alu niestety już nie szaleje tak jak dawniej.Zwalniam tempo życia. Zdrowie mam jedno .
aika witam nowego gościa. Ciemierników mam więcej,ale jeszcze są w pąkach.
Janku obrazki włoskich nie przykrywam.Nic im się nie dzieje.Liście przez całą zimę były ładne . Co tyczy się kwiatów to mnie się nie podobają. Przypominają kallę w kolorze białym. Ładniejsza jest potem kolba. Nie wiem jak kwitną plamiste ,bo ich nie mam.
Wiesiu do zmiany planowana jest aleja z płomykami, bo są to już stare kępki i trzeba ja odmłodzić. Po za tym przytłaczają tam posadzone krokusy, tulipany botaniczne.
Nie chcę ich zlikwidować całkowicie, bo w porze kwitnienia jest ładnie. Za nimi może posadzę coś z cieniolubów. Tak ,że poszerzy się troszkę. Tam i tak nigdy nie było ładnego trawnika.

A to sobie dziś sprawiłam.