Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 1
- romaszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Amatorzy pomidorów gruntowych
Przedstawiam Państwu moją samosiejke, pomidor urósł w szpinaku. W ramach eksperymentu nie robiłam mu żadnych zabiegów fryzjerskich. Moim amatorskim zdaniem, jest podobny do kmicica?? 

- romaszka
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
Rzeczywiście identyczny
. Mam jeszcze krzak w papryce
ale jakiś dziwnie powyciągany, nawet zastanawiałam się czy nie skasować go...ale oczywiście zostawiłam. Od przybytku głowa nie boli
. Chyba mam zdjęcie, zaraz poszukam

- Suppa
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
forumowicz - piękne masz bawoły, u mnie w tym roku kiepsko się spisują, wątłe jakieś i owoców mało.
Kasiu - rewelacyjnie wygląda ten Ispolin, jeśli tak samo smakuję piszę się na nasiona
Moje krzaki już w większości ogłowione, tylko tym niższym jeszcze pozwalam rosnąć do początku sierpnia.
To zbiór sprzed kilku dni, wczoraj doszło jeszcze wiaderko głównie betaluxów i bohunów zerwanych przed opryskiem

Kasiu - rewelacyjnie wygląda ten Ispolin, jeśli tak samo smakuję piszę się na nasiona

Moje krzaki już w większości ogłowione, tylko tym niższym jeszcze pozwalam rosnąć do początku sierpnia.
To zbiór sprzed kilku dni, wczoraj doszło jeszcze wiaderko głównie betaluxów i bohunów zerwanych przed opryskiem

Pozdrawiam, Maciek.
-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
Suppa do kompletu jeszcze brakuje Ci żółtych i białych 

Suppa pisze:Kasiu - rewelacyjnie wygląda ten Ispolin, jeśli tak samo smakuję piszę się na nasiona

Spoko, pomidorki smakują bardzo dobrze

- GunnarSK
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
Dzisiaj po wczorajszej przerwie byłem na działce, i dziwnym trafem "musiałem" jakieś pomidory zrywać. Malinowy Ożarowski miał trzy dojrzałe owoce, a do tego jestem już przyzwyczajony. Z Koralika zbierałem pierwsze trzy pomidorki, bo spadły na ziemi, chociaż były jeszcze żółte. Tak samo Krakowskie zapalają się na żółto, natomiast malinowe pozostają białe do dojrzałości. Oczywiście mam nasiona Krakowskiego, i powinno starczyć dla Eli i Beaty i dla akcji.
pozdrawiam, Gunnar
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I oby jak najdłużej tak ładnie wyglądały. U mnie pomimo oprysków liście na niektórych krzakach przybierają barwę żółta, czyżby to jesień zbliżała się małymi kroczkami
. Pomidory jednak nawet ładnie dojrzewają i dzisiaj po raz pierwszy był taki poważny zbiór.
Gunnar
.

Gunnar

pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
Przyczyną może być nadmierna wilgotność gleby.elik_49 pisze:pomimo oprysków liście na niektórych krzakach przybierają barwę żółta,
Pozdrawiam
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dość sporo padało w lipcu i bardzo dobrze że pryskałam, może zaraza je nie dopadnie.
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:

- GunnarSK
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
Zaraza chyba będzie tutaj, bo przy takiej pogodzie nie ma siły. Na razie pryskałem tylko gnojówką, i nie mam środków chemicznych.
pozdrawiam, Gunnar
Na 81 stronie są zdjęcia moich pięknych pomidorów. Dzisiaj jak poszłam na ogród ( a ostatni raz byłam przedwczoraj ) wyglądają tak
: