Ogród u stóp klasztoru
-
andrzejek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród u stóp klasztoru
Alinko od wielu osób słyszałem o twoim pięknym ogrodzie ,więc wreszcie jak mam wolną chwilę zajrzałem .Dużo lektury dopiero jestem na 12 stronie,ale uważam ,że naprawdę warto przejrzec cały wątek i się pozachwycać ,ale najpierw trzeba szczękę przywiązać ,żeby zbyt często nie trzeba było jej podnosić

-
alinaK

- Od: 16 lut 2010, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ANDRZEJ widzę po postach że nie jesteś nowy na forum . a ty chyba mało zwiedzasz ogrodów, bo mój to pikuś przy innych ........no może pan pikuś
EWCIU mały dyfuzorek - 2 litry.kobieto latałam z nim na 4 razy zanim ogarnęłam ogród . ......no i dzisiaj muszę odpokutować . leżę cały dzień.przeliczyłam się z siłami i oceniłam je na zamiary
pozdrawiam .
DOROTKOnie wiem ,jak to uszczknąć , ale chyba z tymi różami sama nie dam rady . polecę po pomoc na forum . myślisz że Ania ds. pomoże a może ty albo Nela -alionuszka. sama nie wiem ,ale muszę wszystkie fotki mieć razem i wtedy poproszę . na razie kwitnie część ,a reszta w poczekalni.
EWCIU mały dyfuzorek - 2 litry.kobieto latałam z nim na 4 razy zanim ogarnęłam ogród . ......no i dzisiaj muszę odpokutować . leżę cały dzień.przeliczyłam się z siłami i oceniłam je na zamiary
DOROTKOnie wiem ,jak to uszczknąć , ale chyba z tymi różami sama nie dam rady . polecę po pomoc na forum . myślisz że Ania ds. pomoże a może ty albo Nela -alionuszka. sama nie wiem ,ale muszę wszystkie fotki mieć razem i wtedy poproszę . na razie kwitnie część ,a reszta w poczekalni.
-
andrzejek

- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Alinko nie bądź taka skromna ,jak twój miałby być pikus to co ja bym miał mówić 
-
alinaK

ani się obejrzysz jak będziesz miał w ogrodzie ten sam misz-masz. .....no chyba że masz pojęcie o projektowaniu ogrodów , bo ja nie miałam ani w ząb ,jak go zakładałam . a teraz widzę ,,że nie ma zastosowanej ani jednej zasady dobrej kompozycji przestrzennej. wiem ,co mówię ,bo się tym teraz interesuję , i dopiero teraz gonię z łopata i przesadzam dorosłe okazy drzew i krzewów.
- markonix

- Od: 16 mar 2009, o 16:38
nieważne że wino dzikie , ważne że smakuje ..... i jest po nim przytulnieoj przytulnie się zrobiło na tarasiku ,jak zarósł dzikim winem
róże ... dla mnie w ogrodzie nieosiągalne , choć jak oglądam u Izy i u Ciebie to mnie strasznie kusi - mam takiego pomysł do realizacji , ale póki co sza......
-
evluk

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
Alinko, melduję, że opuncja od Ciebie pieknie rośnie...
Twoja jest cudna
Twoja jest cudna
-
alinaK

Marek dlaczego róże nie do realizacji. pomalutku ,bez pośpichu . wszystko się uda
Ewciu bardzo mi milo że opuncja rośnie. ani się obejrzysz ,będzie wielka jak moja
Ewciu bardzo mi milo że opuncja rośnie. ani się obejrzysz ,będzie wielka jak moja
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alinko nie mogę sie napatrzeć na Twoja opuncję...
niesamowicie się rozrosła i jak kwitnie...,a Flammentanz nie zawodzi jak widać...to róża jednorazowa z tą mnogością kwitnienia...
Nn biała okrywowa warta zidentyfikowania,a szałwie masz piękne...Kącik wypoczynkowy z tym bukiecikiem na stole zachęca do odpoczynku ale czy my potrafimy wypoczywać...

Nn biała okrywowa warta zidentyfikowania,a szałwie masz piękne...Kącik wypoczynkowy z tym bukiecikiem na stole zachęca do odpoczynku ale czy my potrafimy wypoczywać...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
-
alinaK

- Miiriam

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Alinko - jak się czujesz ???
Zostaw tutaj jakiś ślad - bo czekamy
Zostaw tutaj jakiś ślad - bo czekamy
- Kasia_Tomek
- 500p

- Od: 23 mar 2010, o 08:32
Alinko ależ u Ciebie kolorowo, dawno tutaj nie byłam i już zapomniałam że Tutaj tak pięknie.
Opuncja jest wielka, już widzę jak się zaprzyjaźnia z moimi psiakami......
Opuncja jest wielka, już widzę jak się zaprzyjaźnia z moimi psiakami......
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Pospacerowałam po ogrodzie. Lubię oglądać tak piękne ogólne widoczki.
Zestawienia też robią wrażenie.
Jak ja bym chciała miec taki zadbany ogórd
Zestawienia też robią wrażenie.
Jak ja bym chciała miec taki zadbany ogórd
-
alinaK

ależ Gosiu z tego co widać masz piękny ogród . zaniedbuje ostatnio forum , inwestuje w siebie . dużo czytam , odpoczywam i .....delektuje się ogrodem
relacjonuje wam moje zachwyty nad naturą , najpierw jednak zmiany i zmiany ,żebyście nie myśleli ze już tak całkiem próżnuje
dosadziłam ( rękami córki Oli) żywoplotek z bukszpanu

skarpa nabiera powoli ostatecznego kształtu - ustaliłam nowe motto dla prac ogrodowych MINIMALIZM .

a teraz kwiaty ,kwiaty ,kwiaty

relacjonuje wam moje zachwyty nad naturą , najpierw jednak zmiany i zmiany ,żebyście nie myśleli ze już tak całkiem próżnuje
dosadziłam ( rękami córki Oli) żywoplotek z bukszpanu

skarpa nabiera powoli ostatecznego kształtu - ustaliłam nowe motto dla prac ogrodowych MINIMALIZM .

a teraz kwiaty ,kwiaty ,kwiaty

Alinko cudownie.
Też preferuję nie "przeładowane"ogrody,aczkolwiek czasem ciężko się oprzeć
Bukszpany świetne,żurawki w grupach to jest TO!
Skarpa wygląda świetnie
Nie myślałaś o tym aby "przerzedzić" trochę te dwa duże iglaki na skarpie?Nabrałyby takiej lekkości,bo teraz dominują i są trochę ciężkawe.Wyciąć parę gałęzi ze środka i zrobią się prześwity,lekko zwisających gałązek,a pod nimi posadzić parę sztuk Żurawki creme brulee ?To tylko moje nieśmiałe sugestie,bo ogród masz fantastyczny
Pozdrawiam
Też preferuję nie "przeładowane"ogrody,aczkolwiek czasem ciężko się oprzeć
Bukszpany świetne,żurawki w grupach to jest TO!
Skarpa wygląda świetnie
Nie myślałaś o tym aby "przerzedzić" trochę te dwa duże iglaki na skarpie?Nabrałyby takiej lekkości,bo teraz dominują i są trochę ciężkawe.Wyciąć parę gałęzi ze środka i zrobią się prześwity,lekko zwisających gałązek,a pod nimi posadzić parę sztuk Żurawki creme brulee ?To tylko moje nieśmiałe sugestie,bo ogród masz fantastyczny
Pozdrawiam
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Alinko-wspaniała dbałość o szczegóły!Bukszpanowy wnet podrośnie i będzie godnie z zamysłem.Skarpa wygląda bardzo dobrze.Już niedługo to wszystko sama zobaczę!