Moje marzenie - maniusika cz.II .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje marzenie - maniusika cz.II .

Post »

Wróciłam do domu a tu wieje ,popaduje i ponuro , część roślinek posadziłam w doniczki niech nabierają siły do rośnięcia ale liliowce od razu posadziłam do ziemi ....Od Zeni dostałam ciemiernika . od razu kwitnie ..

Obrazek

nareszcie i ja mogę popatrzeć na pięknego ciemiernika ..

Obrazek

Obrazek

nowo zakupione brunnery , jedna już zaczyna kwitnąć ..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kwitną teraz żonkile , tulipany i hiacynty ,,

Obrazek

Obrazek

Obrazek

od poniedziałku biorę się za sadzenie aby tylko pogoda się poprawiła bo dzisiaj lepiej siedzieć w domu jak nie chce się aby wiatr głowy nie urwał , dobrze że żadnych szkód nie narobił ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajnie Ci kwitną żonkile, hiacynty i tulipany. Ja podziwiam u innych bo moje albo zjedzone albo jeszcze w pączkach. ;:138
Awatar użytkownika
falkenburg
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2009, o 23:38

Post »

Urokliwa ta biała sasanka. To nowy nabytek czy już zasiedziała ?
Małgorzata i Krzysztof
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie też wieje już trzeci dzień i nic nie robię przy kwiatkach bo się nie da normalnie kurzy piaskiem jak na pustyni ;:224
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie też wieje , nałamało małych gałązek i leżą na rabatkach , po niedzieli znowu muszę ich zbierać ..
Sasanki mam już trzeci rok , wszystkie maja malutkie pączki tylko biała mi się tak wyrwała , a zawsze najpierw kwitły liliowe ..
Muszę przygotować ziemię w ogródku przydomowym , czekam również na sasanki aby ich posadzić koło wrzosów na skalniaku . chciałabym ab zrobić rządek sasanek tak jak i wrzosów ..

Obrazek

to jest miejsce na rośliny w cieniu .pod świerkami mam zamiar posadzić Rh i azalie a dalej jest tu zawsze wilgotno to ładnie powinny rosnąc brunery i epimedium . na razie mam trzy kolory ale jak będą dobrze rosnąć to jeszcze dokupię ..
Mój album
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Gdzie nie zaglądnę tam wszedzie każdy planuje, dokupuje, przekopuje to po prostu muzyka dla moich uszu bo będzie jeszcze piękniej. Ależ u ciebie już wszystko kwitnie. u mnie dopiero w tym tygodniu przekwitły przebiśniegi a krokusy jeszcze kwitną. Niestety tulipanki dopiero w małych pąkach.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pogoda deszczowa i zimno że lepiej siedzieć w domu W ogródku przydomowym na razie zastój .. tylko wawrzynek od Janka posadzony bo dla niego miejsce było przygotowane .. a reszta czeka na słoneczne i ciepłe dni .. lilie ładnie rosną mi w szklarni bo boję się ich wysadzić ,pod koniec tygodnia nadają przymrozki a chciałabym aby mi ładnie zakwitły ..
A to kilka nowo zakwitłych kwiatów ..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zakwitły już sasanki fioletowe i zawilce leśne ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tak wyglądają moje wrzośce , niektóre mimo okrycia porządnie przemarzły ,mocno ich przycięłam i czekam teraz czy mi odbiją ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rozkwita coraz więcej żonkili , szkoda tylko że przez tą deszczową pogodę nie mogę się nimi cieszyć w ogrodzie ... Dopiero po niedzieli nadają ładna pogodę ,może święta będą słoneczne ...
Mój album
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Janeczko, u Ciebie chyba cieplej :) U mnie zawilce gajowe, zarówno leśne jak i odmianowe, jeszcze nie kwitną. A tak je lubię!!
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

O , Janeczko Twoje wrzośćce chociaż przeżyłyi pewnie ładnie sie zregenerują, choć i tak są ładniutkie. Moje przemarzły do zera i już im podziękuję.
Plany nasadzeń ;:224 Oby tylko pogoda dopisała. Sporo uzbierałaś maluszków do posadzenia. Szpalerek sasankowy będzie ładnie wygladał.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znowu internet coś szwankuje i pokazały się dwa jednakowe posty ..
Mój album
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko może i cieplej ale odmianowe zawilce dopiero wychodzą z ziemi jak wiele innych kwiatów , wyrywam tylko zielsko ,które rośnie na potęgę a poruszać będę jak wszystko już będzie na wierzchu aby nic nie popsuć ,, Ciągle popaduje że nawet na moich piaskach jest za mokro , wymiękła mi rabatka z tulipanami i nie wiem jak rabatka z liliami , niby ją porządnie odwodniłam ale też tam jest ciągle wilgotno , Nowe lilie sadzę wyżej na górce gdzie woda nie stoi i na rabatce przy samej drodze ,trochę się boję aby mi gdy będą kwitły nie powyrywano i to z cebulkami , chociaż jeszcze nic mi nigdy nie zginęło ..
Reszta kwiatów stoi w szklarni w doniczkach i czeka aż zrobi się sucho i przestanie popadywać , Pewnie dopiero po świętach zacznę wszystko wysadzać i również zacznę wysyłać obiecane kwiaty , wtedy ładnie już podrosną i będzie ich widać na rabatkach ...
Na razie nie pada ale i słoneczka nie widać ,, muszę dosadzić jeszcze lilie i podnieść niektóre rabatki ,, Mam sporo kretowisk więc mieszam z nich ziemię z kupioną i kompostem , ciężka robota bo ziemia z kretowisk jest mokra i ciężka .. ale czego nie robi się dla kwiatuszków ..
Olu wrzośce porządnie przycięłam niektóre wypuszczają już zielone listeczki ale sporo chyba wyleciało , szkoda , na przyszłość będę musiała je lepiej przykrywać ..
Mój album
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Janeczko :D
Twój migdałek przetrwał kolejną zimę [aż się bałam czy aby nie przemarzł] i niedługo zakwitnie...
Obrazek
Nie dostałaś go wcześniej, bo babcia mi zakazała wykopywać. A babci trzeba słuchać. Najpierw było za wcześnie i ziemia zmarznięta a potem to już "się ruszył" i babcia powiedziała że trzeba czekać aż przekwitnie bo inaczej może chorować i nie kwitnąć w ogóle. Więc poczekamy :D
Obrazek
Tymczasem będę zdawać Ci relacje na bieżąco.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagusiu -babci trzeba słuchać bez szemrania a szczególnie w dziedzinie kwiatów .. Będę patrzyła jak się pięknie u ciebie rozwija i czekała aż będę mogła go posadzić u mnie .. już ma przygotowane miejsce przy magnolii ,która też mi wymarzała a ta rośnie mi już trzeci rok i ma sporo pąków .. więc i migdałkowi powinno się tam podobać ..
Mój album
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj znowu zimno i wietrzno ,nawet kwiaty skulone czekają na słoneczko , jedynie zielsku nic nie przeszkadza ,, aby tylko nie padało bo trudno jest usuwać zielsko ...

Obrazek

tak wygląda rabatka z prymulkami , cała zarośnięta trawką ale jest tak mokro że nie mogę wydziabać zielska .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

reszta prymulek też pomalutku zaczyna kwitnąć

Obrazek

to jest irysek żółty który po przekwitnięciu znika .. ładnie się jednak rozrósł i będzie ładna kwitnąca kępka ...

Obrazek

skalniak pod lipką ..

Obrazek

czerwone sasanki też się przetrzymały ..

Obrazek

i moje szachownice podnoszą główki ..
Mój album
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

U Ciebie też już wiosna na całego wszystko ładnie rośnie i rozkwita. Ja jeszcze sie nie dochowałam szachownicy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”