Napisz coś o Sophi jest cudowna

ja też jestem nią zachwycona
Louise Odier pięknie Ci kwitnie

Właściwie to jedna piękniejsza od drugiej

Iza mój Louise ma trzy lata.W pierwszym roku źle go posadziłam tzn w złym miejscu bo nie spodziewałam się,że on takie długie pędy wypuszcza.Cały pierwszy sezon był obtrącany,podłamywany a jak zakwitł-wcale nie byłam zachwycona-więc go jesienią przesadziłam-prawdę mówiąc znalazłam mu spokojne miejsce-strona zachodnia przy murze domu.Pomyślałam-będzie z niej co albo nie-niech sobie tam rośnie.W zeszłym roku już lepiej wyglądał jak zakwitł ale nie powiedziałabym,że zachwycająco.Jesienią podsypałam jej obornika -zimą nie przemarzła-a wiosną ruszyła z całym impetem.Ot i cała historia mojej Louise Odierliska pisze:Ile lat masz Luize.. ona jest obłedna..
Sophia ma trzy lata.Pierwszy rok fatalny,mały przyrost,słabe kwity.Zeszły rok też nieciekawy-miałam ją nawet wykopać.ale pomyślałam dam jej trzy lata-niektóre róże muszą "dojrzeć" aby pokazać swoją klasę.Nawet w zeszłym roku Gabrysi odradzałam zakup Sophi-dobrze,że nie posłuchała,bo miałabym wyrzuty sumienia.A ten rok -pokazała na co ją stać.Jest cudowna-zdjęcia nie oddają w pełni jej urody.Stoję przy niej i nie mogę się napatrzeć-pąk zielony a w miarę rozkwitu mieni się wieloma odcieniami żółci,zieleni i poświaty różu i pomarańczu-a kształt kwiatów-poezja.Kwiat trzyma już tydzień i wydaje mi się,że jeszcze długo utrzyma,mocny pęd i bardzo zielone liście.Zabeczka101059 pisze:Napisz coś o Sophi jest cudowna
ja też jestem nią zachwycona
Serdecznie Witaj Krajankę /a z której strony Kielc jesteś/. Fajnie,że do mnie trafiłaś.Zaręczam Ci,że skoro zadomowiłaś się na forum to i ogród różany i nie tylko -szybko u Ciebie powstanie.To forum nakręca i wciąga ale i pomaga urządzić ogród,jest tu bardzo dużo życzliwych ludzi.yoostyna pisze:Też chciałabym mieć takie ale do tego jeszcze długa droga.
Kod: Zaznacz cały
Jestem pod wrażeniem kolekcji róż
Witam serdecznie nowego gościa.Marzenko skoro dopiero zaczynasz to powiem Ci tak-jak jesteś na tym forum -nawet nie spodziewasz się jak szybko "zarośnie Ci Twój ogród w piękne róże i nie tylko.marzanka pisze:zawał gotowy jak można takich róż się dochować , jeszcze pokazywać biedakom co dopiero zaczynają .Stres gotowy
liska pisze:ależ masz piękne okazy
Izuś a ja chciałabym mieć pachnącego oliwnika i taras obsadzony białymi różami-tak jak u Ciebie.Ty Alchymista możesz mieć-a ja oliwnika nie posadzę,bo nie mam na niego miejscaliska pisze:chciłabym mieć taki widok
Halinko a może i dobrze,że Twoje będą później.U mnie będą odpoczywać przed drugim kwitnieniem to będę siedzieć w Twoim ogrodzie i podziwiaćhal1959 pisze:Hanuśu mnie ani róże ,ani lilie nie chcą kwitnąć,ale Ty dajesz po oczach tymi pięknościami![]()
Za miesiąc może i ja dam oczach swoimi