Ćmówki z PESTKĄ@
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ćmówki z PESTKĄ@
Jakoś nie mogę przekonać się do kupna wandy nie mam do niej przekonania i boję się.Wolę takie normalne a mam ich ponad 40 i cieszę się jak mi kwitną a szczególnie te reanimowane za 5zł a ostatnio za 0,99zł.Wtedy mam wielką frajde jak zakwitną 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
ElleVandę kupiłam razem z forumowiczkami od Rafaela.Nie stać mnie na dorosłą,a raczej na jej zmarnowanie.Jak wypracuje sobie rękę do niej to może się skusze na dorosła ,ale to dopiero za kilka lat 

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Ja też mam takie same obawy żeby nie zmarnować tylu pieniędzy. Ale tak bardzo nie choruję na nią jest to choroba zupełnie nie grożna. Jeszcze jak przeczytałam że tak powoli rośnie to dam sobie spokój ale mam wanilie odpukać rośnie, na owoce nie liczę 

Pozdrawiam, Ela
- Ewa_tuli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przyleciałam z rewizytą.
Jestem zauroczona Twoimi storczykami.
Mam w domu 4 sztuki i byłam z nich dumna ale Twoje to bajka.
Tu dopiero trzeba mieć cierpliwość.

Jestem zauroczona Twoimi storczykami.
Mam w domu 4 sztuki i byłam z nich dumna ale Twoje to bajka.
Tu dopiero trzeba mieć cierpliwość.

- Mariusz3357
- 1000p
- Od: 10 paź 2011, o 16:43
Moje małe orchidarium

Prezenty na Dzień Kobiet od moich mężczyzn ; Gigant od syna

Dwa od męża.Nie umiał się zdecydować
(teraz wie jaki to ból hihi)
Kupiłam keiki paste i sprawdziłam na własnych storczykach.Musze powiedzieć ,że nie spodziewałam się żadnego efektu,a tu zaskoczenie.Pasta działa.Po nie całym miesiącu w miejscu posmarowania pastą wyszło oczko i rośnie bardzo szybko.Na razie nie da się stwierdzić czy to pęd kwiatowy czy keiki.Ciesze się ,bo nowy przybytek znajduje się na 6-cio pędowym storczyku gigancie
Ups
Przepraszam ,,,wkradł się sernik z brzoskwiniami....ale częstujcie się(nie umiem usunąć fotki hihi)

Prezenty na Dzień Kobiet od moich mężczyzn ; Gigant od syna

Dwa od męża.Nie umiał się zdecydować

Kupiłam keiki paste i sprawdziłam na własnych storczykach.Musze powiedzieć ,że nie spodziewałam się żadnego efektu,a tu zaskoczenie.Pasta działa.Po nie całym miesiącu w miejscu posmarowania pastą wyszło oczko i rośnie bardzo szybko.Na razie nie da się stwierdzić czy to pęd kwiatowy czy keiki.Ciesze się ,bo nowy przybytek znajduje się na 6-cio pędowym storczyku gigancie

Ups

- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aldonko, sernik pośród storczyków zaskoczył mnie, ale co tam- dziękuję
Wygląda przepysznie 
Prezenty od Twoich mężczyzn piękne- bardzo mi się podoba ten biały z nieśmiałymi różowymi rumieńcami
O orchidarium się nie wypowiem, nie mam, nie podpowiem, ale wygląda mi na bardzo oryginalne i mocno zapełnione
A tak poważnie, pomysł świetny i już sama żałuję, że na zimą nie obmyśliłam czegoś podobnego, by podnieść wilgotność wokół roślin i uchronić je od gorącego powietrza z C.O.
Daj znać jak się wyklaruje sprawa z keiki paste- osobiście nie próbowałam, ale jestem ciekawa wszelkich nowości i eksperymentów

Prezenty od Twoich mężczyzn piękne- bardzo mi się podoba ten biały z nieśmiałymi różowymi rumieńcami

O orchidarium się nie wypowiem, nie mam, nie podpowiem, ale wygląda mi na bardzo oryginalne i mocno zapełnione

Daj znać jak się wyklaruje sprawa z keiki paste- osobiście nie próbowałam, ale jestem ciekawa wszelkich nowości i eksperymentów

* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Właśnie też zastanawiałam się czy ten serniczek nazywa się "Storczykowy mniam mniam"

Zacznę od serniczka, ale mi narobiłaś apetytu. Wygląda pysznie, sernik to moje ulubione ciasto.
Prezenty od Panów wspaniałe, ale Cię rozpieścili, no, no
. Equestrisik ma piękne korzonki, trudno mi ocenić wielkosc ale wygląda na 'młodzieżówkę'
. małe orchidarium urocze, świetne rozwiązanie dla podwyższenia wilgotności.
Ślicznie i kolorowo w Twoim wątku (zajrzałam tez do ogródeczka - pięknie
)
Prezenty od Panów wspaniałe, ale Cię rozpieścili, no, no

Ślicznie i kolorowo w Twoim wątku (zajrzałam tez do ogródeczka - pięknie

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Aldonko ale okazy wspaniałe duże, ogromniaste wręcz
mini orchidarium niezłe ;) gdzie kupiłaś pastę, i ile ;) podaj mi namiary na pw proszę 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ALDONKO z okazji świeta to i serniczek i storczyki pasuja . Ten ostatni sliczniusi . Pokaż efekty swojego rozmnażania chętnie bym sie podszkoliła
Jadziu kochana ja się cały czas szkolę i to najczęściej na własnych błędach,ale oczywiście podzielę się moimi obserwacjami.Jak na razie keiki ,,podgonione,,pastą rośnie i to w dość nieoczekiwanym tempie.Słyszałam różne opinie na temat tej pasty,widziałam zdjęcia i u jednych keiki są zdrowe,a u innych zmutowane.Zobaczymy co wyjdzie u mnie.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Kurcze nawet nie słyszłam o takiej paście . No tak nie siedzę za bardzo w storczykach ,chociaż je kocham . Życzę Ci udanego experymentu