Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Zazdroszczę tylu drzewek hortensjowych ;:167 i to jeszcze sama je wyhodowałaś ;:180
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu uwielbiam dodatki niebieskiego w ogrodzie,dobrze,że żeniszek sam mi się wysiał i będzie kwitł...Niestety kupne sadzonki w liczbie 4 szt stoją w miejscu jak zaklęte,a pączki zasychają.Nie ma to jak rośliny z własnego wysiewu ;:215
Dziękuję Ci kochana za nasionka...rozplenice kilka sztuk rosną jak szalone :heja

Miłego dnia,u mnie dziś zachmurzone niebo,ale pojadę na giełdę,może coś kupię zielonego? ;:224
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lucynko u ciebie awaria komputera, a u nas dziś wyłączyli prąd. Kosmosy to oczywiście samosiejki. ;:306 Rosną pod płotem, to trudno zrobić przyzwoite zdjęcie.

Obrazek

Obrazek

Tereniu może przekarmiasz swoją perowskię, albo ma kwaśną ziemię. :?: Moja rośnie piąty rok podsypywana kompostem i odkwaszam jej glebę.

Obrazek

Obrazek

Anitko ukorzenianie hortensji to zabawa. ;:173 jak uda się jakąś ładną wyhodować, to miła satysfakcja z pracy. Niestety na efekty trzeba trochę poczekać. :roll:

Obrazek

Obrazek

Aniu świetnie, że masz swoje żeniszki, samosiejki później kwitną, ale zdecydowanie żywotniejsze, niż pędzone w szklarniach. U mnie od trzech lat tylko takie goszczą na rabatach. :) Miło, że rozplenice rosną, moje też całkiem przyzwoite, muszę je pokazać dla porównania. ;:108 Niebieskości mam wyjątkowo dużo w tym roku. Samosiejki szałwii omączonej i żeniszka są w każdym wolnym miejscu. ;:306 Zakochałam się w kolejnej roślinie. ;:173 Werbena Rigida jest niższa od patagońskiej i ma inny odcień fioletu. Niestety dziś późno robiłam zdjęcia i kolor nierzeczywisty.

Obrazek

Obrazek

Żegnam się z wami w tym wątku. :wit Zapraszam do kolejnego http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=96691
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”