Ogród zielonej III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej III

Post »

Witaj Soniu,białe rabaty i mnie się podobają ,świetnie rozświetlają zakątki i też mam je w paru miejscach ,chociaż inne kolory też lubię ,dobrze,że nie muszę bardzo wybierać ,bo na wszystko znajdzie się miejsce,ale Twoje hortensje powalają ,chyba uwielbiają Twoją ziemię ,pozdrawiam i spełnienia marzeń życzę no i oczywiście zdrówka ,bo wtedy i marzenia się spełniają ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej III

Post »

Dzisiaj u mnie było 19 stopni mrozu. Wczoraj okryłam tylko azalię, a reszta jakoś musi sobie radzić. Siewki ostnicy pewnie pójdą do roślinnego nieba.

Malwinko plan gotowy, ;:180 teraz tylko wypatrywać wiosny i działać. Nad jałowcem bym się zastanowiła. W zaprzyjaźnionym ogrodzie, miał słońce do godziny 12-13 i po pięciu latach został wykopany, bo brązowiał i zrzucał igły. Był wyjątkowo mało reprezentacyjny. ;:108

Sabinko na razie nie planuję ciemnych róż, bo na mojej patelni trudno będzie je utrzymać w dobrej kondycji. ;:218 Zresztą po takiej temperaturze mogę się do róż zniechęcić wiosną.

Jolu jesteś wyjątkowo miła. ;:196 Marzę już jednak, żeby te puste miejsca zarosły, bo chwasty i siewki wyjątkowo mnie lubią. ;:160 Z różami dopiero zaczynam przygodę, więc nie zaszaleję, najpierw muszę doczekać kwiatów na posadzonych w ubiegłym sezonie.

Przemku kupiłam w tym roku kilka odmianowych jeżówek, ale już kwitły, więc pomyłek nie było. Purpurowe białe i różowe posadzone w dużej kępie bardzo lubię. Widać dużą plamę koloru, jak dalie i lilie u ciebie. :)

Gosiu dziękuję. ;:196 Hortensje późno kwitną, ale są tak niezawodne i mało kłopotliwe, że naprawdę warto je mieć w ogrodzie. Będą cię cieszyć bez wielkiego wkładu pracy. ;:215

Moniczko dziękuję, ;:196 jakoś próbuję uładzić ogród kolorami, ale całościowo jeszcze wiele mam do zrobienia.

Lucynko miło, że ci się podobają. ;:196 Nie wyobrażam sobie ogrodu bez hortensji bukietowych. Mają taką masę kwiatów, że widać je z daleka, a ja uwielbiam patrzeć z okna na ogród.

Wiolu dzięki. ;:196 Ciągle chodzą mi po głowie różne pomysły, gorzej z realizacją. ;:306 Tyle pięknych roślin widzę w cudzych ogrodach, że plany sobie, a rabaty tworzą się spontanicznie. Podziwiam twoje zmagania z warzywami i zaangażowanie w wymianę nasion. ;:138

Kaszka witam i dziękuję. ;:196 Hortensje bukietowe są niezawodne w kwitnieniu. ;:215 Nigdy ich nie okrywałam. Mam malutką ogrodową, ale przechowuję ją w garażu, bo one kwitną na zeszłorocznych pędach, to mogą przemarzać.

Paulinko dziękuję. ;:168 Nawet jak zwierzaki psocą, to i tak je kochamy. Na pewno większość cebul przeżyje.

Martuś dziękuję za życzenia i miłe słowa. ;:196 Pewnie moja kwaśna ziemia służy hortensjom, w tym roku nawet nie zdążyłam im dosypać igliwia. ;:223 Wycinają obok zagajnik sosnowy, może po ustąpieniu mrozów jeszcze je podkarmię.

Pożegnam się w tej odsłonie trawami i oczywiście hortensjami. :) Kolejny wątek mam nadzieję z waszym wsparciem powstanie po zimie. Dziękuję za obecność. Bez was pisanina ta miałaby niewielki sens. Oczywiście do waszych ogrodów będę zaglądać. :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”