Florian05 pisze:Mnie się wydaje, że to jest złocień późny Chrysanthemum serotinum, dla którego aktualna (chyba) według systematyków nazwa to Leucanthemella serotina (inne nazwy: Leucanthemum serotinum, Chrysanthemum uliginosum, Tanacetum serotinum).
Witaj Florianie, sprawdziłem i faktycznie to pewnie jest to Złocień Późny Chrysanthemum serotinum, może troche liście inne, ale wszystko reszte się zgadza, wielkie dzięki
http://poradnikogrodniczy.pl/bylinydocienia.php
ewamon Ewo witaj, cynie bardzo lubimy bo są takie "wiejskie", a teraz tyle nowych odmian, ostatnio nawet kupiłem przypadkowo cynie o kwiatach zielonych
Anna Guba Aniu ja właśnie szukam tej odmiany karłowej penstemona, myślałem że może Ty miałaś.
AniaDS Aniu zdjęć mam dużo z 3-ech lat, w zeszłym roku miałem ich o wiele mniej bo aparat szwankował, postaram się w tym nadrobić
Pell Aguś te pantofelki miałem z sadzonek z targu, nasiona one mają drobniejsze niż mak

lubię też takie kolorki
Gosiu, Jadziu dzięki za pozytyw
Grażyno kiedyś to ja w końcu muszę się ruszyć z tego mojego zaścianka
Reniu ta choroba jest nieunikniona, dzięki za odwiedziny, oczko muszę w tym roku przerobić, już sam nie wiem który już raz