Storczyki TULIPANA998

Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Arturze, jesteś bardzo dzielny, tyle roboty odwalić na obolałej nodze?Cieszę się,że kolekcja osiągnęła okrągłą liczbę okazów.
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

volcowitch pisze:
Mala_MI pisze:25 zł za takie ogromne kwiaty? łoł? :shock:
W Poznaniu takie na giełdzie kwiatów w detalu są po 16-17zł, a jak mają przekwitnięte to za złotówkę idą jak masło.
no tu widziałam takie po ok 40 zł wzwyż
do Poznania podróż wyszłaby mnie jak hurtowy zakup botaników :;230

Artur podziwiam Twój zapał i pomoc w domu. Ja to jestem straszny leń. W sumie dużo pracuję i jak mam jeszcze coś zrobić w domu to już mi się nie chce. Jak dziś zobaczyłam okna kiedy słońce w nie zaświeciło :shock: Chyba będę musiała to nadrobić.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

:( :( :(
'Tata mi wywrócił nowego białaska przez przypadek... ;:161 nic mu nie jest , zaczyna schnąć mu tylko jeden pączek i chyba na ten stres straszny ( bo nie wiadomo ile razy i na jakie ryneczki go wozili , ile kilometrów i taszczenia przeżył i jeszcze długa droga do domu i wywrotka... , naprawde dużo przeżyły oby dwa ... ) zaczyna zwijać kwiatka... Ale reszta jeszcze pokwitnie i ma pączusie , tylko , że pierwsze kwiaty są takie cudne i duże , a dalsze są coraz mniejsze.. Zawsze prawie coś sie dzieje jak sie przyniesie do domu i na to nie ma rady , zresztą to wszyscy wiedzą , ale przecież jeszcze bedzie u mnie kwitł :wink: .

Niektóre przypadki , o których czytałem , to mnie przerażają.. :shock: , ucięcie pędu przez przypadek z 35 pączkami :shock: , lub na innym forum.. , widziałem takiego phalaenopsisa co miał ponad 90 kwiatków i 20 z groszami , pączków i się pęd złamał... pod ciężarem.. :shock: , to dopiero tragedia :shock: :lol: .

A za tydzień moze przyniosę nr . 31 ;:173 ;:183

Ewo - ;:171 Noga już nie boli od paru dni wcale :) .

Wiecie co.. - nie moge siedzieć w moim kwiatowym pokoju za długo bo jak poczuje zapach tego podobnego dobelliny czy tego bordowego to kicham i smarkam okropnie.. :(

Mała_Mi - ma to swoje plusy ;:183 , naturalna cieniówka dla storczyków ;:191 ;:198 .

Dzisiaj bedzie wielkie odpoczywanie , moze sie gdzieś za chwile wybiore :P .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tulipanku-Cieszę się,że z nogą już dobrze,całe szczęście gwóźdź był świeży bez rdzy.Powiadasz nr 31 masz już upatrzony, a ja mam cztery, z czego 3 z działu cmentarnego w OBi,jeden uporczywie kwitnie,a taki dziwny nie falk ma kła.Jutro dam fotę u Konstantego.Nie wiem czy to nie od Ciebie przypadkiem hosta mi kwitnie?Gruby pęd i kwiat biały.
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Artur ja jestem pełna podziwu dla Twoich kwiatów ale przede wszystkim dla Ciebie. Fajny i mądry z Ciebie chłopak z kwiatową pasją. Świetnie czyta się Twoje posty bo w nich tyle ciepła i serca... Nie wiem skąd u Ciebie taka pasja, może po rodzicach odziedziczyłeś.... w każdym razie chciałabym aby więcej młodych ludzi z takim zaangażowaniem jak Ty "działało" w "zielonej sferze". Świat byłby piękniejszy :wink:
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Zgadzam się z Gosią w 100% ;:108 Ktoś kiedyś powiedział, że "miarą człowieka jest jego stosunek do kwiatów i zwierząt" ;:92 Uważam, że sporo prawdy jest w tym (stwierdzeniu/powiedzeniu) ;:112 ;:79
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Ewo - jutro oglądne i zoaczymy co trza robić :lol: :wink: . napisałem w twoim i Konstantego ogródkowym :lol: :wink: , to ode mnie :wink: .

kaisog1 - dziękuję za takie piekne i miłe słowa , aż sie wzruszyłem :lol: ;:168 ;:167 ;:114 ;:113 . Pasja jest i już , kocham ją i koniec kropka :P , podobno po pradziadkui , ale po rodzicach to broń Boże... :shock: :lol: .

Halinko - Tobie również bardzo dziękuję ;:168 ;:167 .

Bardzo lubię wszelakie zwierzątka , ale nie pałam entuzjazmem do psów... :( , szczególnie w naszej miejscowości , nie raz strach spaerowac po osiedlach bo drapią , gryzą , ścigają co nie które... :roll: , nie ma kto sie tym zająć... . Dzisiaj na parę minut zostawiłem otwarta brame i juz jeden od sąsiada wszedł i zaczynał mi grzebać na rabatce , a nawet chciał sie załatwić.. :roll:
Kwiaty posadzone zaraz za płotem co chwile przez nie niszczone.. Nie mam nic do nich , tylko fajnie by było , żeby właściciele trzymali je na swoich działkach i wyprowadzali na spacery na smyczy... :roll: , a nie zostawiali na cale dnie i niech chodza po całym miasteczku . Szczególnie niektóre w ulpalne dni sa wściekłe bo np. che im się pić a daleko maja do domu czy coś.. i nie raz leca do siatek z zakupami... :roll: . Już były różne nie miłe przypadki...

Ale zrobiłem off-top ;:124 ;:123

:oops:
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Artur trzymam kciuki za tego z nr 31 :) Już umieram z ciekawości co to będzie ;:88 ;:79
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p

Post »

Ja akurat lubię psy ale popieram Cię Artur -zwierzaki nic nie winne, że mają głupich właścicieli. Trzeba zgłaszać takie przypadki na policje albo do odpowiednich służb i niech się zajmą właścicielami. Ja sama miałam psa i wyprowadzałam go na smyczy bo to tylko zwierze i nawet właściciel nie jest w stanie przewidzieć jak w danej sytuacji pies się zachowa. Poza tym uważam, że każdy po swoim psie powinien sprzątać. Chodzenie po mieście pełnym psich odchodów jest obrzydliwe i szkoda, że w miejskich parkach nie bardzo można usiąść na trawie. Jak dla mnie powinno się srodze karać bezmyślność właścicieli i już :)
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Halunuś - ja tylko tak mówię , że na przyszły ryneczek w środę , jak znajdzie się ta lewa gotówka.. :wink: , znając życie to pewnie sie nie znajdzie.. :roll:
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A może jak się będziesz dobrze sprawować, to rodzice coś sypną na kwiatka :) Może mamusia ma jakieś słabości, to rób podchody :) Pewnie ulegnie synusiowi ;:23 ;:31 Czego serdecznie Ci życzę :)
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p

Post »

orange30 pisze:A może jak się będziesz dobrze sprawować, to rodzice coś sypną na kwiatka :) Może mamusia ma jakieś słabości, to rób podchody :) Pewnie ulegnie synusiowi ;:23 ;:31 Czego serdecznie Ci życzę :)
Halinko czy Ty przypadkiem nie chcesz nam "zwichrować" naszego Tulipanka? :D
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Te podchody to musze do taty :lol: , mama nie dawno do Włoch znowu pojechała.. :( .
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p

Post »

A Panem Tatą łatwiej coś załatwić czy z Panią Mamą? :lol:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:shock: Ciężko powiedzieć.. , chyba jednakowy armagedon :lol: .
Zapraszam wszystkich tez do ogródka , mało kto tam zagląda... :lol: :
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=112
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”