Witajcie!
Trochę się dzisiaj ochłodziło, ale może to i dobrze, bo miałam zaplanowane zajęcia zupełnie nie związane z działką.
No, prawie zupełnie, ponieważ przesadziłam swoje heliotropy do większych doniczek, by dać korzonkom więcej miejsca. Niech się rozrastają, roślinki będą silniejsze.
Ewelinko - właśnie się zastanawiam, co tam dzisiaj nowego zakwitło, jednak nie zdążyłam zajrzeć na działeczkę.
Uwielbiam czas kwitnących drzew. Wtedy jest najbardziej urokliwie.
Dziękuję za pogodę

i Tobie wzajemnie życzę wymarzonej aury.
Stasiu - kadzisz mi, kochana, ale ja na szczęście znam swoje umiejętności i w megalomanię nie popadnę.
W ubiegłym roku akurat podczas kwitnienia moreli przeszedł mróz i na drzewie zostało 6 (słownie: sześć) owoców.
Kochana jesteś

Ślicznie dziękuję i także zdrówka Wam życzę.
Julio - a jakim kolorem ten ciemiernik zakwitł? Pytam, bo sądziłam, że rozsiał się różowy, a u mnie zakwitło też maleństwo, ale białym kwiatkiem.
Hosty u mnie już jakiś czas temu pokazały kły i rosną. Jednak nie jestem przekonana, że mogą zmarznąć.

Jeszcze się tak nie zdarzyło, choć zawsze tak wcześnie wychodzą.
Wzajemnie dobrego tygodnia życzę.

Dziękuję.
Zuziu111 - nie jest tak kolorowo, jak się wydaje.

Zdjęcia pokazują malutkie fragmenty, a całe połacie ciągle jeszcze szare.
Też marzy mi się deszcz, bo ziemia już ładnie przeschła. Tak na ok.10 cm sucho.
Basiu [apus] - skoro kilka osób mówi, że się mylę, to znaczy tyle, że się mylę.
Tak więc już wiem, że mam gęsiówkę. Jakąś. Dziękuję za wyprowadzenie z błędu.
Danusiu [danuta z] - drzewa na skarpie jeszcze łyse, to zachodzące słońce widać. Gdy dostaną liści, to słonko szybko się za drzewami schowa.
Iwonko1 - specjalnie dla gołąbków sieję zawsze dużo smagliczki nadmorskiej, za którą przepadają. Nieustannie zdziobują kwiatki, które non-stop odrastają.
Pierwiosnków rzeczywiście mam dużo rozmaitych i bardzo je lubię, nie tylko za to, że mają ładne kwiatki, ale głównie za długie kwitnienie.
Dziękuję w imieniu M.
Kiedy powiedziałam M, ile osób jest mu życzliwych, zobaczyłam łzy w jego oczach.
Zdrówka życzę.