Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

DOROTKO 71 witam w moim wątku .No cóż kocham ten mój busz ;:167 i śmiesznie wygląda wiosenny pusty ogródek.Ciekawe czy podoba Ci się mój ogródek
JOLU ;:180 możliwe ,że to ten Hemerocalis i nie zastanawiałam nad jego nazwą, bo mam go dopiero pierwszy sezon.Podobały mi sie jego fikuśne płatki takie jakie mają pająki
DOROTKO 350 Elżbietka to na prawdę wigorna róża i mam nadzieję ,że w przyszłym sezonie znajdzie sie na szczycie pergoli.Wiosna tylko część łodyg będzie krotko przycięta,żeby okryła jej gołe nóżki
MARYSIU u mnie dotychczas nie było mrozu wiec nie musiała sie nigdzie chować.Ja mam miejsce na przechowalnię, bo mamy piwnice lecz boję się ,że gdyby nadeszły mooooocne mrozy to miałabym po nich .Niestety lokatorzy nie zabezpieczają okienek na zimę i wiatr sobie hula.Jednak nie boje się o ich żywot
TERENIU
u mnie jeszcze nie było mrozu ,więc mogą sobie tam jeszcze mieszkać.Potem będę musiała przywlec je do domu ,żeby trochę podeschły.Cóż pokój mam duży i miejsca sporo :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziuten żółty liliowiec może też być Hemerocallis citrina - liliowiec cytrynowy.
Ależ jeszcze róża Burgundi u Ciebie ładnie kwitnie.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jadziu Burgund kwitnie jakby to czerwiec był ;:303
Hansestadt Rostock i u mnie długo kwitła,lubię tę różę ;:333
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Przecieram oczy, patrząc na aktualną fotkę dalii :shock:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A moja kalikarpa dwa lata temu przemarzła i poszła na kompost.
Szkoda mi jej zawsze jesienią jak patrzę na nią u innych, inaczej nawet mi się nie przypomni.
Ładne chryzantemy masz jeszcze. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GRAŻYNKO moja Kalikarpa jest dana z serca od Eluśki i jak na razie daje sobie u mnie radę. Jest już chyba ze 3 lata ,ale zbytnio się nie rozpiera .Czerwone noski ma już LO i martwi mnie to, lecz mam nadzieję ,że przyjdzie wreszcie to ochłodzenie .Dzisiaj sprzątałam różane liście ,te które opadły lecz większość róż ma ich jeszcze sporo i to całkiem zielonych i zdrowych.
JACKU dalie dalej siedzą w gruncie i mają sie dobrze .Tylko dwie doniczki na razie usunęłam, bo na kwiaty nie miałam już co liczyć
ANIU Burgund ma tylko parę kwiatów lecz są w dobrej kondycji .Musiałam dzisiaj usunąć sporo mumii z Pink peace ,bo deszcze nie pozwoliły im się porządnie otworzyć.Hansestadt Rostock dalej sobie kwitnie to samo chryzantema.Nie ścinam żadnych róż na zimę chyba tylko te potrzebne na patyczki.Oglądałam dzisiaj nówki i na razie nie mają zamiaru szaleć więc dobrze
JOLU chyba jednak to będzie ten cytrynowy bo i czas kwitnienia mi pasuje.Burgund kwitnie bardzo długo tylko w tym roku nie kwitł zbyt obficie gdyż jak już się przekonałam miał dzikich towarzyszy którzy skutecznie pozbawiali go pokarmu.Gdy usunęłam dziczki dostał powera.To jedna z najstarszych róż w moim ogródku z tego okresu pochodzi tez Peace i Fresja ;:180

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Jadziu zazdroszczę Ci, że nie miałaś mrozów bo dzięki temu o wiele dłuższy sezon. Do tego spokojnie rośliny się przebarwiają, a ostatnie deszczowe dni nawilżą glebę ... tego w tym sezonie wyjątkowo brak. Swoje zimozielone jeszcze do niedawna podlewałam aby nasączyć ziemie wokół.
Robótki zawsze podziwiam bo to wspaniała umiejętność i cierpliwość .... o oczach już nie wspominam bo w tym wypadku wyjątkowo potrzebny dobry wzrok .
Oby tak dalej - dbaj o siebie bo powoli trzeba myśleć o świętach czyli kolejne obowiązki.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jadziu ale pięknie jeszcze kwitną róże,u mnie już koniec z kwiatami...
Dalia ma kwiaty i nie zmoknięte jak szmatki :shock:
Z patyczkami najlepiej kiedy próbować? Marzy mi się róża na własnych korzeniach i nie spocznę póki jej nie wyhoduję ;:224
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Jadziu, pięknie jeszcze u Ciebie wszystko kwitnie. :heja
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DOROTKO to już ostatnie niedobitki wiszą na łodygach lecz ich nie zrywam chyba ,że to mokre różane mumie.Jednak zdrowe paki nadal są na krzewach
ANIU moje patyczki wolę ukorzeniać przez zimę .Wtedy jestem pewna ,że nie przeleję lub je zasuszę .Mam sporo róż na własnych korzeniach wyhodowanych właśnie z patyczków .Rosną też u moich forumowych psiapsiółek.Ta dalia ma parasol w postaci liści powojnika Pamela Jackmani bo właśnie pod nim jest posadzona .Nie wiem czy ja juz wykopać czy niech dalej sobie tam siedzi .To osłonięte miejsce może dlatego dalii nic nie szkodzi
KRYSIU oczy jak oczy ,ale ręce powoli odmawiają posłuszeństwa .Smaruję je nalewką z Plectranthusa i pomaga .To rzeczywiście cudowna roślina nie tylko na moje stawy .Czasem jak rodzinka ma boleści stawowe to aplikuję im moją cudowną mixturkę i pomaga .Wtedy mówię ,ze to zaczarowane zioło ;:180 .Rzeczywiście szybkie przymrozki niszczą rośliny ,ale mój ogródek jest osłonięty i to dlatego .U mojego brata ,który ma ogródek w dole też już dawno jest po daliach, a mieszka niedaleko ode mnie
WRZESIEŃ

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jadziu, powiedz proszę jak robisz te róże z patyczków? Może i ja bym potrafiła?
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Co to się tak ślicznie przebarwiło w pierwszej serii zdjęć? O , masz Kalikarpę, moja zastrajkowała i ma zaledwie 2 koraliki, chyba przez suszę :(
No a wspominkowe róze , cóż --cudne ;:138 A co to za zioło pomaga na stawy ?
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KAROLCIA a to to co się tak ładnie przebarwiło to borówka amerykańska.Moja Kalikarpa jest młodziutka ma 3 latka .Pokazałam tylko jeden pęd tej Pięknotki. To Zioło to Plectranhtus amboinicus czyli kubańskie oregano mam je od Christinkrysi i jestem jej wdzięczna .Musisz spojrzeć do jej sklepiku ,czy ma jeszcze na stanie[podpis w stopce]
DOROTKO 2-3 oczka śpiące do ziemi 2-3 oczka nad ziemią, kapelusz :wink: [czyli nakrycie butelką] na głowę i to wszystko.To żadna filozofia.Warto wypróbować swoich sił ,żeby wyhodować nową własna różyczkę .Większość patyczków zakwita w następnym sezonie jeśli posadzisz jesienią, a nawet jeśli posadzisz wiosną.Oczywiście są też niepowodzenia mam ich mnóstwo, lecz więcej sukcesów
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jadziu a kiedy te patyczki do ziemi wkładamy?
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Jadziu, ciągle podoba mi się róża Eyes for you ,chyba dlatego ,że jej nie mam .
A jakie ciemierniki Ci się wysiewają ,może jakieś ciekawe ? ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”