Bardzo lubię takie drogi jak pokazałaś, niestety coraz ich mnie, bo drzewa wycinają a drogi poszerzają
Pod Jesionem cz. 3
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Pod Jesionem cz. 3
Renatko jak chodzi o zdjęcia w Twoim wątku to stale czuję niedosyt
Masz tyle roślin, że chciałabym je stale oglądać
Bardzo lubię takie drogi jak pokazałaś, niestety coraz ich mnie, bo drzewa wycinają a drogi poszerzają
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Renatko - pokazałaś na poprzedniej stronie nieco wyżej zdjęcie słonecznika(?) w takiej lodowej kryzie - no piękne po prostu
Jakie cuda Matka Natura tworzyć potrafi....
Jakie cuda Matka Natura tworzyć potrafi....
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiaczku! Witaj! Lubię lilie i postaram się wstawić kilka innych fotek!
Lucynko! Bardzo się z tej warstewki śniegu ucieszyłam, ale dziś widzę, że zaczyna się to wszystko rozpuszczać...a mrozy na dniach...
Wandziu! Ja te osy dostrzegam teraz na wielu zdjęciach
I nic dziwnego, bo przecież miałam dwa potężne gniazda...
Aniu! Witaj! Niestety moja magnolia odmawia współpracy... jeszcze nigdy nie kwitła... nic na nią nie działa...
Piwonie kocham jako kwiaty mojego dzieciństwa, bo poza smolinosami najbardziej pamiętam je z babcinego ogródka. Jedna z nich ma na 100% ponad 70 lat i zakwitła dopiero kilka lat temu u mnie.
Nigdy nie obcinam liści przed wiosną, a i kwiatów przez kilka lat nie dałam wycinać...
Sabinko! Miałam w ostatnim roku całą masę lilii, ale zobaczymy czy przezimują, bo były sadzone bardzo późno, a to w dodatku orientalne. Tak czy siak było warto! Kupiłam w takiej cenie, że nawet jako jednoroczne było warto! A ile ludzi piękne bukiety dostało od nas!
Marysiu! Postaram się poprawić, ale kiepsko mi wychodzą zdjęcia nowym aparatem...
Drogi to lepiej niech nie poszerzają, bo wystarczyło, że położyli kilka lat temu nowy asfalt i kierowcom odbiło całkowicie...
Marysiu! To jeżówka
Ormalnie hardkorka! Boję się czy przezimuje, bo jakoś w sen nie planuje zapaść... 
Lucynko! Bardzo się z tej warstewki śniegu ucieszyłam, ale dziś widzę, że zaczyna się to wszystko rozpuszczać...a mrozy na dniach...
Wandziu! Ja te osy dostrzegam teraz na wielu zdjęciach
Aniu! Witaj! Niestety moja magnolia odmawia współpracy... jeszcze nigdy nie kwitła... nic na nią nie działa...
Piwonie kocham jako kwiaty mojego dzieciństwa, bo poza smolinosami najbardziej pamiętam je z babcinego ogródka. Jedna z nich ma na 100% ponad 70 lat i zakwitła dopiero kilka lat temu u mnie.
Nigdy nie obcinam liści przed wiosną, a i kwiatów przez kilka lat nie dałam wycinać...
Sabinko! Miałam w ostatnim roku całą masę lilii, ale zobaczymy czy przezimują, bo były sadzone bardzo późno, a to w dodatku orientalne. Tak czy siak było warto! Kupiłam w takiej cenie, że nawet jako jednoroczne było warto! A ile ludzi piękne bukiety dostało od nas!
Marysiu! Postaram się poprawić, ale kiepsko mi wychodzą zdjęcia nowym aparatem...
Marysiu! To jeżówka
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Renatko, powinny przezimować. Moje były sadzone końcówką września i nawet nie chcę myśleć, że mogłoby je zmrozić 
- renzal

Sabinko! Ponoć one nie tyle mrozu, co gnicia się boją...
wrażliwe na nadmiar wody zwłaszcza w okresie zimowym...
W zeszłym roku zakopałam je na warzywniku (podwyższona rabata) i przezimowały super, ale teraz rosną już nisko i zobaczymy co będzie.
Warto jednak dla takich widoków je mieć:

W zeszłym roku zakopałam je na warzywniku (podwyższona rabata) i przezimowały super, ale teraz rosną już nisko i zobaczymy co będzie.
Warto jednak dla takich widoków je mieć:

-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Niestety,u mnie też śnieg prawie zniknął
Na pocieszenie w telewizorowni coś mówią o ewentualnych opadach nowego białego puchu, więc może nie będzie tak najgorzej.
Masz śliczne jeżówki.
Na pocieszenie w telewizorowni coś mówią o ewentualnych opadach nowego białego puchu, więc może nie będzie tak najgorzej.
Masz śliczne jeżówki.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
No wreszcie nas uraczyłaś fotkami jeżówek
ja myślę, że one tę zimę świetnie przetrwają, te mrozy jednak nadaja na pogodach długoterminowych, ale po drodze też i opady śniegu, bo faktycznie u nas się trochę stopiło.
Czasami człowiek tęskni za śniegiem.
Ja kupiłam w BR języczkę Harlekin i mam zamiar jeszcze dwie takie dokupić jak mi nie zmarzną.
Mam od nich 3 jeżówki, ale co to jest w porównaniu z twoja kolekcją. 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- renzal

Aniu! Już widziałam i -10
, pewnie będzie i gorzej, byle tylko w zimie! Niech kwiecień będzie przyzwoity
ja już pazerna mocno nie jestem...
Jak odbierałam zamówienie wczesną wiosną z BR to nabrałam szacunku do swojego auta... pakowna bestia.
Jak odbierałam zamówienie wczesną wiosną z BR to nabrałam szacunku do swojego auta... pakowna bestia.
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Kwiecień?? Aż tyle chcesz czekać.. Renatko, w tamtym roku końcem lutego już kwitły krokusy. Mam nadzieję, że i w tym roku wiosna przyjdzie szybko i sprawnie przegoni zimę 
- renzal

Dla mnie wiosna może przyjść i jutro, byle zima odeszła zdecydowanie, a nie jak dwa lata temu..
Ja mam tyle planów i roboty, że i tak się nie obrobię ze wszystkim...
Przyrzekłam sobie, że zanim przyjadą zamówione roślinki, będę miała plany gdzie którą posadzić... taaaa.... zawsze sobie obiecuję, ba nawet czasem faktycznie coś tam zaplanuję, ale jak przyjeżdżają... to albo mi plan ginie, albo koncepcja mi się radykalnie zmienia...
Przyrzekłam sobie, że zanim przyjadą zamówione roślinki, będę miała plany gdzie którą posadzić... taaaa.... zawsze sobie obiecuję, ba nawet czasem faktycznie coś tam zaplanuję, ale jak przyjeżdżają... to albo mi plan ginie, albo koncepcja mi się radykalnie zmienia...
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
U mnie najczęściej ta druga opcja. No co ja zrobię że zmienną jestem
Z prognoz długotermionowych wychodzi, że wiosna przyjdzie wczesniej, bo -10 w lutym to nie mróz, więc nie można narzekać. Gorzej, że zapowiadają kwiecień i maj chłodny. Dopiero w czerwcu ma sie porządnie ocieplić
Z prognoz długotermionowych wychodzi, że wiosna przyjdzie wczesniej, bo -10 w lutym to nie mróz, więc nie można narzekać. Gorzej, że zapowiadają kwiecień i maj chłodny. Dopiero w czerwcu ma sie porządnie ocieplić
- Anuleczka
- 500p

- Od: 25 sty 2015, o 20:27
Kobieta ma to do siebie że zmienną jest. Ja osobiście lubię zmiany, ale w ogrodzie to chyba przesadzam z przesadzaniem. Tyle że wina leży raczej po stronie mojej nie wiedzy z zakresu ogrodnictwa. Ale obiecuję się poprawić.
- Maska

- Kontakt:
No Reniu cuda pokazujesz, ale jestem twarda
Czy na zdjęciu drugim pstre liście należą do białej jeżówki?
- renzal

Gosiu! Niech tam będzie i -15 stopni, byle nie więcej i byle nie wiosną.
Aniu! Muszę Cię zmartwić... jak poczytasz, to nawet doświadczone ogrodniczki nadal szaleją z przesadzaniem roślin!
Bo kobieta zmienną jest, bo ,,roślince cóś nie pasi", bo okazało się, że to nie do końca ta odmiana...
Marysiu! Pożyjemy, zobaczymy...
A te pstre listki to Wiesioł błękitny Stairway to Heaven. Młody jeszcze, ale już kwitł (fotek brak), bo to też zakup z BR 
Aniu! Muszę Cię zmartwić... jak poczytasz, to nawet doświadczone ogrodniczki nadal szaleją z przesadzaniem roślin!
Marysiu! Pożyjemy, zobaczymy...
- Maska

- Kontakt:
Bo tak się zlały że myślałam, że jeżówki już też są variegaty
coś mi kurę upolowało i w połowie zżarło