Różano-liliowcowy pod dębami... i jeszcze hortensje. cz.9
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Różano-liliowcowy pod dębami... i jeszcze hortensje. cz.9
Byliny z Biedronki uwielbiam, bo nigdy nie wiadomo, co się pojawi
Ostatnio nic nie kupiłam, ale mam zamiar-dla podkręcenia adrenaliny
A poważnie-zawsze miałam to szczęście, że coś wyrosło, choć bywało, że zamiast bodziszka przywrotnik, zamiast trytomy komelina, nie biała, a różowa tawułka-to jednak nieduży kłopot w dużym ogrodzie. Podobnie z cebulami-zamiast zwisającej begonii-stojąca (ale jaki wielki kwiat
), zamiast białej lilii różowa, itd. Ale piwonia wyrosła duża, piękna i taka jak Sarah Bernhard z obrazka 
- BOGULENKA
- 500p

- Od: 23 lis 2012, o 13:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cześć Wandziu, widzę, że i Ty poprawiłaś sobie nastrój zakupami. Ja rano zajechałam po drodze do ogrodniczego i zakupiłam kolejne palety do siewów i ziemię. Nie mogę założyć warzywniaczka na zewnątrz to chociaż w domu posieję sałatę, kalarepę i inne takie... Perspektywa kolejnych dni pochmurnych i mnie dołuje. Miałam robić w domu porządki wiosenne, ale doszłam do wniosku, że jaka wiosna takie porządki, mam to w nosie.
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Mnie w tamtym roku z kapersów z przywrotnikami wyrósł jeden, marniutki... i padł był...
Na szczęście dostałam od Ciebie, Wandziu, następnego; ten na pewno w tym roku już będzie silny i okazały
Po pochwałach Marysi-Mufki kupiłam wióry rogowe
. Tylko róż mam mało, będę pod inne żarłoczne sypać... 
Po pochwałach Marysi-Mufki kupiłam wióry rogowe
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No mam zdecydowaną ochotę na bukszpany, muszę sobie kupić! 
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Cześć Wandziu
Ja dzisiaj przestaję jęczeć na zimę. Nic to nie daje. Przezyjemy weekend i po sprawie
.
Edit: sprawdziłem, że musimy przeźyc do środy, i po sprawie
A ponieważ wyłączyli mi prąd do 16, słucham treli ptasich...bardzo głośna muzyczka.
jest to jakiś sposób...
Ja dzisiaj przestaję jęczeć na zimę. Nic to nie daje. Przezyjemy weekend i po sprawie
Edit: sprawdziłem, że musimy przeźyc do środy, i po sprawie
A ponieważ wyłączyli mi prąd do 16, słucham treli ptasich...bardzo głośna muzyczka.
Pozdrawiam
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Wando, ja oparłam się pokusie kolejnych zakupów w marketach...co innego gdybym mogła to od razu sadzić, ale przechowywać w garażu..? Jakoś nie mam ochoty
Poza tym z ubiegłorocznych zakupów w Biedronce nie byłam zadowolona, bo rosło tak jak u Ewy, co popadnie ;-)
Miłego dnia
Poza tym z ubiegłorocznych zakupów w Biedronce nie byłam zadowolona, bo rosło tak jak u Ewy, co popadnie ;-)
Miłego dnia
- katik
- 1000p

- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Witaj Wandziu , też chyba sobie kupię taki sześciopak bukszpanów tylko że w obi bo przcenili na 19,99 , z wiórów rogowych w tym roku zrezygnowałam bo jednak drogie ale jak jeszcze będzie w lidlu nawóz do kwasolubów taki 2,5 kg to kupię bo to się opłaca
Pogoda mnie dobija , tyle różnych roślin kupiłam w ogrodniczym, powsadzałam do doniczek i nie mam gdzie tego trzymać , a roślinki szaleją
Pogoda mnie dobija , tyle różnych roślin kupiłam w ogrodniczym, powsadzałam do doniczek i nie mam gdzie tego trzymać , a roślinki szaleją
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu!...witam cieplutko!...chciałoby się napisać...wiosennie...a tu za oknem powrót ... zimy.
U mnie pada znowu obfity śnieg...a ja popadam w całkowite zniechęcenie do...zakupów.
Chyba to nienormalne...tak jak ta pogoda...
Myślę,że wraz z pojawieniem się
...odzyskam ochotę na swoje chciejstwa, które tak skrupulatnie zapisywałam w kajeciku.
Jedno wiem,że z hortensji bukietowych nie zrezygnuję...bo zamówione, zapłacone oraz 2 clematisy i wiciokrzew.
Pozdrawiam!
U mnie pada znowu obfity śnieg...a ja popadam w całkowite zniechęcenie do...zakupów.
Chyba to nienormalne...tak jak ta pogoda...
Myślę,że wraz z pojawieniem się
Jedno wiem,że z hortensji bukietowych nie zrezygnuję...bo zamówione, zapłacone oraz 2 clematisy i wiciokrzew.
Pozdrawiam!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Dziękuję wam wszyscy moi drodzy za odwiedziny w tym wątku i zapraszam do jubileuszowego nr. 10.
Zaraz wstawię do niego link, jak tylko sobie przypomnę te techniczne zagadki związane z tworzeniem nowego wątku, podpisu itd.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=64482

Zaraz wstawię do niego link, jak tylko sobie przypomnę te techniczne zagadki związane z tworzeniem nowego wątku, podpisu itd.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=64482