Mój ogródek - kogra - 1cz. 2007r
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
a jak nie znajdziesz to zapraszam do wrocławia
tutaj znajdziesz na pewno 
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Karolku - byłam kiedyś we Wrocławiu na kursie, ale to dawne dzieje. Pewno od tamtego czasu bardzo się zmienił. Ale dzięki za zaproszenie. Na razie poszukam u siebie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- k-c
- Przyjaciel Forum

to prawda wrocław jest bardzo urokliwy
jak dla mnie to jeszcze 2 miasta mają taki urok - Toruń i Kraków
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
-
Grzegorz B
Grażynko a cóż to za pannica u Ciebie zagościła i jaki się gwar zrobił wokół niej
Osobiście też mi się podobają tego typu figurki, są znakomitym dodatkiem do ogrodu, choć za dużo tego typu figurek nie najlepiej wygląda o czym mogłem się przekonać, widząc pewien ogród.
Grażynko pomysły co do otoczenia panny bardzo mi się podobają, żurawki wśród figurki znakomity pomysł, świetnie będą eksponować jej urodę a fiolet sprawi, że będzie ona bardzo dostojna choć i zimna, ale taka kolorystyka do niej pasuje bardzo. Już sobie wyobrażam efekt końcowy, ale będzie cudo.
Poza tym jesień wciąż mocno zakotwiczona u Ciebie, nadal można podziwiać masę złocistych akcentów jesiennych i nie tylko
Grażynko czy i ja mógłbym zobaczyć ogród marzeń
Grażynko pomysły co do otoczenia panny bardzo mi się podobają, żurawki wśród figurki znakomity pomysł, świetnie będą eksponować jej urodę a fiolet sprawi, że będzie ona bardzo dostojna choć i zimna, ale taka kolorystyka do niej pasuje bardzo. Już sobie wyobrażam efekt końcowy, ale będzie cudo.
Poza tym jesień wciąż mocno zakotwiczona u Ciebie, nadal można podziwiać masę złocistych akcentów jesiennych i nie tylko
Grażynko czy i ja mógłbym zobaczyć ogród marzeń
- kogra
- Przyjaciel Forum

Grzesiu - zerknij na pw.
Izo - ja też mam miłe wspomnienia z Wrocławia. Było to wprawdzie dość dawno jak tam byłam, ale nieżle wspominam ten pobyt.
Karolku - zgadzam się z Tobą co do Krakowa, bo w Toruniu jeszcze nie byłam.
Izo - ja też mam miłe wspomnienia z Wrocławia. Było to wprawdzie dość dawno jak tam byłam, ale nieżle wspominam ten pobyt.
Karolku - zgadzam się z Tobą co do Krakowa, bo w Toruniu jeszcze nie byłam.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- k-c
- Przyjaciel Forum

w toruniu mają piękną starówkę
i piękne kamieniczki z płaskorzeźbami -- cudo 
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
Grażynko, musiałam przegapić którąś stronę Twojego wątku, bo czytam tu o jakiejś tajemniczej pannie, a jej nie widziałam. Ale przejrzałam ostatnie strony, znalazłam i jestem pod wrażeniem. Nadmiaru figurek i ozdób nie lubię, ale taki pojedynczy akcent bardzo mi się podoba. Nawet miałabym ochotę też sobie taką "strażniczkę"
sprawić, ale u mnie to by kompletnie nie pasowało 
- kogra
- Przyjaciel Forum

Karolku - słyszałam ale nie widziałam. Mnie Toruń kojarzy się tylko z piernikami.
Karolinko - u mnie też nie bardzo taka figurka pasuje, bo gdybym ją postawiła pomiędzy kwiatki to wyglądałaby dziwnie. Dlatego taka dyskusja wynikła, bo teraz chcę stworzyć nowy zakątek nad oczkiem z nowymi nasadzeniami, które będą podkreślały urodę figurki i harmonizowały z otoczeniem. Ty też mogłabyś mieć taki zakątek - z pewnością by się znalazł.
Karolinko - u mnie też nie bardzo taka figurka pasuje, bo gdybym ją postawiła pomiędzy kwiatki to wyglądałaby dziwnie. Dlatego taka dyskusja wynikła, bo teraz chcę stworzyć nowy zakątek nad oczkiem z nowymi nasadzeniami, które będą podkreślały urodę figurki i harmonizowały z otoczeniem. Ty też mogłabyś mieć taki zakątek - z pewnością by się znalazł.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- k-c
- Przyjaciel Forum

mniam mniam znowu smakołyki
-chyba się skuszę bo tak smakowicie wygląda - na jeden kawałek drugi ..... :P - jutro zapraszam do siebie na ciastka 
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- lila31
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 lip 2006, o 12:06
Grażynko o ile pamiętam z historii, to w starożytności takie posągi stawiano w niszach lub wnękach, jeżeli nie budowano im całych świątyń.
Chodziło o to żeby deszcz, wiatr i słońce nie szkodziły urodzie rzeźby.
Oczyma wyobraźni widzę Twoją pannę w niszy z różowej róży pnącej. Nie wiem dlaczego różowej, i akuratnie róży, ale tak podpowiada mi wyobraźnia.
Ty oczywiście zrobisz po swojemu, ja tylko tak marzę.
Chodziło o to żeby deszcz, wiatr i słońce nie szkodziły urodzie rzeźby.
Oczyma wyobraźni widzę Twoją pannę w niszy z różowej róży pnącej. Nie wiem dlaczego różowej, i akuratnie róży, ale tak podpowiada mi wyobraźnia.
Ty oczywiście zrobisz po swojemu, ja tylko tak marzę.
- kogra
- Przyjaciel Forum

Liluś - oczywiście, że byłaby piękna w otoczeniu różowych, pachnących kwiatów róży. Temat panny nie jest jeszcze zamknięty. Mam już kilka wersji, ale nie podjęłam jeszcze ostatecznej decyzji, więc wszystko jest jeszcze możliwe. Nawet mam taką różę o tym kolorze, ale ma już 5 lat i przesadzenie jej byłoby dość ryzykowne, ale można zrobić nową sadzonkę. Dzięki za pomysł.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

O tak, propozycji jest mnóstwo a ja jeszcze nie podjęłam decyzji. Wiesz to jest tak jak z tym osłem co mu w żłoby dano w jeden owies w drugim siano. I na razie ze mną też tak jest. Ale wszystko okaże się wiosną jak wyjdą cebulowe. Jest też w tym miejscu serduszko - ono mi też pasuje do panny. I bałabym się go ruszać bo pięknie rośnie już kilka ładnych lat w tym miejscu. No a czerwone serduszko i biała panna - wiesz....
Chociaż ten fioletowy powojnik też mnie kusi i to bardzo. A może i róża - różowa i powojnik z drugiej strony kratki metalowej ? Kiedy jedno okwitnie to zakwitnie drugie ....hmmm.....muszę to przemyśleć. Kontrast byłby dobry.
Izo a co TY na to ?
A co wy o tym myślicie ?
Chociaż ten fioletowy powojnik też mnie kusi i to bardzo. A może i róża - różowa i powojnik z drugiej strony kratki metalowej ? Kiedy jedno okwitnie to zakwitnie drugie ....hmmm.....muszę to przemyśleć. Kontrast byłby dobry.
Izo a co TY na to ?
A co wy o tym myślicie ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki